Share

cover art for Tre ordførere i tre episoder - Yvonne Wold i Rauma kommune

Der livet leves

Tre ordførere i tre episoder - Yvonne Wold i Rauma kommune

Ep. 155

Yvonne Wold i Rauma kommune er siste ordfører ut i miniserien "Tre ordførere i tre episoder". Yvonne Wold er noe så sjeldent som en ordfører fra SV - med solid støtte både i kommunestyret og hos innbyggerne. Med henne på topp gikk SV frem med 17,3 prosentpoeng til 23,2 prosent og ble største parti i Rauma ved siste kommunevalg. 11. september er det valg igjen, og Yvonne topper igjen SV-lista og håper å fortsette som ordfører i fire nye år. KS-podden Der livet leves besøker Åndalsnes i ukas episode.

More episodes

View all episodes

 • 171. Inn i jobb

  20:42
  Prosjektet "Inn i Jobb" skal hjelpe kommunene med å inkludere flere unge inn i kommunale jobber. Prosjektet har vært i gang i to og et halvt år, og det er straks klart for kull nummer tre. Nå utvides prosjektet fra 14 kommuner i tre fylker til å omfatte kommuner i hele landet. Hvordan har det gått så langt, har prosjektet bidratt til at unge utenfor arbeidsliv og utdanning har kommet i fast jobb i kommunen? Hva skal til, og hva står i veien? Gjester i ukas episode av KS-podden "Der livet leves" er Christina Haulrich Klausen, Siri Klevstrand og Gry Brandshaug Dale. 
 • 170. Eldreråd

  20:57
  Alle kommuner og fylkeskommuner skal ha et eldreråd. Det har vært lovbestemt i fire år nå. Men hva skal de gjøre og hvordan skal de jobbe må eldrerådene og kommunene sammen finne ut av. Nå er det klart for eldrerådskurs! Alle kommuner og eldreråd har fått invitasjon til kurs i løpet av vårhalvåret 2024. Lederen for Senteret for et aldersvennlig Norge, Wenche Halsen, er gjest i ukens episode av KS-podden Der livet leves.
 • 169. Etikkutvalget

  21:44
  Sist torsdag hadde Kommunesektorens etikkutvalg sitt siste møte. På nyåret leveres utvalgets sluttrapport til KS’ hovedstyre, og utvalgsmedlemmene håper og tror at KS vil oppnevne et nytt etikkutvalg for den neste fireårsperioden. For de etiske utfordringene og dilemmaene blir ikke færre eller mindre i tida som kommer. Leder for Kommunesektorens etikkutvalg siden 2015, Tora Aasland, og medlem i utvalget like lenge, Asker-ordfører Lene Conradi, er gjester i ukas episode av KS-podden "Der livet leves".
 • 168. Folkebibliotekene - møtested eller nettsted?

  21:40
  Alle kommuner i Norge har et folkebibliotek, det er lovbestemt. Men det som opprinnelig var et sted for å oppbevare og låne bøker, er blitt til veldig mye annet i tillegg. Her som ellers - ja, enda mer her enn de fleste andre steder - gir digitalisering uante muligheter til økt tilgang til alle mulige kilder. Men kanskje også en fare for redusert tilgang for noen av oss? Trygve Kikut er prosjektleder for Bibliotek24. Han er gjest i ukas episode av KS-podden Der livet leves.
 • 167. KS-podden i Brussel - 3. Delegasjonen og pressen

  27:59
  To ganger, med 22 års mellomrom, sa det norske folk nei til norsk EU-medlemskap. Neste år er det 30 år siden den siste gangen, og lite tyder på at en ny folkeavstemning er nær. Den gangen var EU en hovedsak i norske medier og i den politiske debatten hver eneste dag. Men hvordan er det å jobbe for norske interesser i EU nå? Og hvordan har det gått med interessen i Norge for det som skjer i EU? I denne siste episoden fra Brussel møter vi spesialutsendingen for kommunale og regionale saker ved Norges delegasjon til EU, Olav Mydland, og Alf Ole Ask, korrespondent for flere norske medier gjennom 30 år.
 • 166. KS-podden i Brussel - 2. Regionene

  27:36
  Seks norske regioner, som til sammen dekker samtlige fylker, har egne kontorer i Brussel. I denne andre av tre episoder fra EU-hovedstaden, besøker vi to av dem. Hva gjør de, hvorfor er de her?
 • 165. KS-podden i Brussel - 1. Kommunesektoren

  27:16
  I tre episoder besøker KS-podden Brussel. Det som skjer og vedtas der, har direkte betydning for mye av liv og politikk i kommuner og fylkeskommuner, også i ikke-medlemslandet Norge. Derfor er Norge sterkt representert i EU-hovedstaden, mange gjør mye for at Norge skal bli hørt før vedtakene gjøres, og for å informere hjem om hva som skjer og hva som er i vente. I denne første "EU-episoden" besøker vi kommunesektorens egen representasjon.
 • 164. Grenser for velferd

  21:11
  Det er godt kjent at i altfor nær fremtid vil det bli færre folk som skal levere velferdstjenester til mange flere. Kampen om kompetanse og arbeidskraft er i full gang allerede. Men hva vil dette bety for selve velferdstjenestene? Fagleder i avdeling Helse og velferd i KS, Anne Gamme, er gjest i ukas episode av KS-podden Der livet leves. Vi snakker om en møteserie KS står bak, under overskriften «Grenser for offentlig velferd». Der blir disse temaene grundig gjennomgått, og neste debattmøte er i onsdag 25. oktober. 
 • 163. Statsbudsjettet

  18:50
  Sist fredag kom regjeringens forslag til statsbudsjett for 2024. Det er et selvfølgelig tema når vi møter kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik og styreleder i KS Gunn Marit Helgesen i ukas episode av KS-podden "Der livet leves."