Share

cover art for Samarbeid om flere lærere

Der livet leves

Samarbeid om flere lærere

Ep. 180

Nylig lanserte regjeringen en ny, felles strategi sammen med 11 organisasjoner for å snu en negativ utvikling: Færre søker lærerutdanningene og flere steder i landet mangler det kvalifiserte lærere.


Flere gjester i ukas podkast forteller om hva som er problemet og hvordan det skal løses: Avdelingsdirektør Kristin Holm Jensen i KS, prosjektleder Ingvild Brekke Myhre i det nasjonale prosjektet for lærerrekruttering og kommunalsjef Connie Pettersen i Alstahaug.


Gjest i vår intervjuserie med nye ordførere er Mathias Bernander (H) i Kristiansand.  

More episodes

View all episodes

 • 186. Kunstig intelligens – gave eller trussel?

  20:21
  På konferansen e-Kommune presenteres en ny rapport om kunstig intelligens i kommunesektoren. Hva er mulighetene, og hva er barrierene? Hvordan kan kunstig intelligens øke produktiviteten i kommunal sektor? På hvilken måte kan KI bidra til mer rettferdig eiendomsskatt? Og sover direktør for forskning, innovasjon og digitalisering, Kristin Wiedemann Wieland godt om natta?Alt dette kan du få svar på ved å lytte til denne ukens podkast, som tar for seg temaet kunstig intelligens og kommunesektoren. Vi snakker med Kristin Wiedemann Wieland om hva som vil skje på konferansen e-Kommune 18. og 19. april, den teknologiske utviklingen og maskinene som tenker selv.Vi har også med oss Stine Borge Nordskag, som leder et prosjekt i Trondheim kommune som går ut på å bruke kunstig intelligens for å taksere eiendomsskatt på boliger. Det har gitt færre klager og kommunen har spart både tid, penger og ressurser. 
 • 181. Kvinnedagen 8. mars

  25:57
  KS-podden markerer kvinnedagen 8. mars med nye tall og fakta, besøk av en av Norges nåværende lengstsittende kvinnelige ordførere og litt feiring på forskudd.Hvordan står det egentlig til med likestillingen i kommunal sektor? Er kvinner i lokalpolitikken mer utsatt for hersketeknikker og hets? Og hva har vi egentlig å feire?Dette er noen av spørsmålene som reises i ukas podkast, der vi markerer kvinnedagen 8. mars sammen med seniorrådgiver og fagansvarlig for likestilling i arbeidslivet i KS, Amna Veledar, ordfører i Asker, Lene Conradi og Signe Bock Segaard, forsker ved Institutt for samfunnsforskning.
 • 179. Landstinget spesial

  19:05
  Gunn Marit Helgesen fikk fornyet tillit og ble gjenvalgt som styreleder i KS av Landstinget i KS, men ikke uten dramatikk.
 • 178. Helsepersonellkommisjonen ett år etter

  15:10
  Ett år etter at han la fram Helsepersonellkommisjonens rapport snakker vi med leder Gunnar Bovim.Dagen før det braker løs i Trondheim med Kommunalpolitisk toppmøte har vi fått leder i Helsepersonellkommisjonen, Gunnar Bovim, i tale. Hvordan skal kommunene løse sin tids største utfordring: Økende behov for helse- og omsorgstjenester, men mangel på arbeidskraft?Denne uken er det KS’ toppmøter og landsting i Trondheim. Hit kommer nær 1.000 ordførere, kommunedirektører og andre folkevalgte. Helse- og omsorgstjenester står høyt på agendaen.Gunnar Bovim, utdannet lege og tidligere rektor på NTNU, har ledet helsekommisjonens arbeid. For ett år siden stod han på scenen på KS’ toppmøte og presenterte hovedpunktene fra Helsepersonellkommisjonens rapport. I år er han gjest i salen mens helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol står på scenen for å snakke om hvordan regjeringen vil følge opp kommisjonens rapport.Er han fremdeles optimistisk etter det året som har gått siden rapporten ble lagt frem? Hvilke forventninger har han til regjeringens helse- og samordningsplan?