Share

cover art for Digitalt utenforskap og diskriminering

Der livet leves

Digitalt utenforskap og diskriminering

Ep. 133

Flere hundre tusen innbyggere i Norge er utsatt for det vi kaller digitalt utenforskap. Men har det noe med likestilling og diskriminering å gjøre? Likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon, er gjest i denne episoden av KS-podden "Der livet leves".

More episodes

View all episodes

 • 181. Kvinnedagen 8. mars

  25:57
  KS-podden markerer kvinnedagen 8. mars med nye tall og fakta, besøk av en av Norges nåværende lengstsittende kvinnelige ordførere og litt feiring på forskudd.Hvordan står det egentlig til med likestillingen i kommunal sektor? Er kvinner i lokalpolitikken mer utsatt for hersketeknikker og hets? Og hva har vi egentlig å feire?Dette er noen av spørsmålene som reises i ukas podkast, der vi markerer kvinnedagen 8. mars sammen med seniorrådgiver og fagansvarlig for likestilling i arbeidslivet i KS, Amna Veledar, ordfører i Asker, Lene Conradi og Signe Bock Segaard, forsker ved Institutt for samfunnsforskning.
 • 180. Samarbeid om flere lærere

  22:45
  Nylig lanserte regjeringen en ny, felles strategi sammen med 11 organisasjoner for å snu en negativ utvikling: Færre søker lærerutdanningene og flere steder i landet mangler det kvalifiserte lærere.Flere gjester i ukas podkast forteller om hva som er problemet og hvordan det skal løses: Avdelingsdirektør Kristin Holm Jensen i KS, prosjektleder Ingvild Brekke Myhre i det nasjonale prosjektet for lærerrekruttering og kommunalsjef Connie Pettersen i Alstahaug.Gjest i vår intervjuserie med nye ordførere er Mathias Bernander (H) i Kristiansand.  
 • 179. Landstinget spesial

  19:05
  Gunn Marit Helgesen fikk fornyet tillit og ble gjenvalgt som styreleder i KS av Landstinget i KS, men ikke uten dramatikk.
 • 178. Helsepersonellkommisjonen ett år etter

  15:10
  Ett år etter at han la fram Helsepersonellkommisjonens rapport snakker vi med leder Gunnar Bovim.Dagen før det braker løs i Trondheim med Kommunalpolitisk toppmøte har vi fått leder i Helsepersonellkommisjonen, Gunnar Bovim, i tale. Hvordan skal kommunene løse sin tids største utfordring: Økende behov for helse- og omsorgstjenester, men mangel på arbeidskraft?Denne uken er det KS’ toppmøter og landsting i Trondheim. Hit kommer nær 1.000 ordførere, kommunedirektører og andre folkevalgte. Helse- og omsorgstjenester står høyt på agendaen.Gunnar Bovim, utdannet lege og tidligere rektor på NTNU, har ledet helsekommisjonens arbeid. For ett år siden stod han på scenen på KS’ toppmøte og presenterte hovedpunktene fra Helsepersonellkommisjonens rapport. I år er han gjest i salen mens helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol står på scenen for å snakke om hvordan regjeringen vil følge opp kommisjonens rapport.Er han fremdeles optimistisk etter det året som har gått siden rapporten ble lagt frem? Hvilke forventninger har han til regjeringens helse- og samordningsplan?
 • 177. Flyktninger ut i jobb

  21:10
  Norske kommuner har bosatt nesten 68.000 flyktninger siden Russland gikk til krig mot Ukraina for ganske nøyaktig to år siden. Nå haster det med å få flest mulig i jobb. Det er tema i denne episoden av «Der livet leves».