Share

cover art for Annus horribilis 3.0

Der livet leves

Annus horribilis 3.0

Ep. 136

Da vi skulle oppsummere 2020, mente vi at «Annus horribilis» var en passende episodetittel. 2021 ble jo ikke bedre, så siste episode i fjor fikk tittelen «Annus horribilis 2.0». Så kom 2022… Vi oppsummerer året som straks er bak oss og forsøker å se litt frem mot året som kommer sammen med styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

More episodes

View all episodes

 • 162. Opptakt til statsbudsjettet

  21:53
  Fredag 6. oktober klokka 09.00 presenterer regjeringen forslaget til statsbudsjett for 2024. Hva har kommuner og fylkeskommuner grunn til å håpe på – og hva kan de frykte? Fungerende administrerende direktør i KS, Helge Eide, er gjest i ukas episode av KS-podden "Der livet leves".
 • 161. Folkevalgtprogrammet 2023-2027

  20:43
  Valget er over, tusenvis av folkevalgte skal inn i nye kommunestyrer og fylkesting, mange av dem for aller første gang. Det er klart for KS’ folkevalgtprogram for perioden 2023-2027. Allerede har over 330 kommuner og fylkeskommuner meldt seg på programmet. Hva det går ut på, og hva lokalt folkevalgte faktisk skal gjøre de neste fire årene, får du høre i ukas episode av KS-podden "Der livet leves", der leder av Folkevalgtprogrammet, Dag-Henrik Sandbakken, er gjest.
 • 160. Arbeidslivskonferansen 2023

  20:30
  Onsdag og torsdag denne uka arrangeres KS’ arbeidslivskonferanse 2023. Den har overskriften «På en helt annen måte», som jo er et uttrykk vi hører stadig oftere: Skal vi lykkes i å møte utfordringene fremover, må vi jobbe på en helt annen måte. Men hva betyr det? Og hva betyr det at kommunene skal være attraktive og nyskapende arbeidsgivere? Direktør i avdeling for arbeidsgiverpolitikk i KS, Marit Roxrud Leinhardt, er gjest i ukas episode av KS-podden "Der livet leves". 
 • 159. Lokalvalgresultatet

  24:34
  Valget er over, men spenningen er langt fra over. I ukas episode av KS-podden "Der livet leves" snakker vi om valgresultatet i stort og smått, om hva som nå skal skje i kommuner og fylkesting, om store byer og små steder, om gleder og sorger. Og om en valgdeltakelse som knapt kan glede noen.Gjester i ukas episode er politisk redaktør i Kommunal Rapport, Agnar Kaarbø, og koordinator for KS’ folkevalgtprogram i Innlandet, Martin Skramstad.
 • 158. Lokalvalg

  24:20
  En uke før valgdagen er selvsagt kommune- og fylkestingsvalget tema i KS-podden "Der livet leves". Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen og forsker ved Institutt for samfunnsforskning Signe Bock Segaard er gjester, og vi snakker om valgdeltakelse og valgkamp, om valgvinnere og valgtapere. Og hva betyr egentlig valgdagen, etter hvert som stadig flere stemmer før selve dagen?
 • 157. Menneskerettigheter

  17:08
  Der livet leves er i gang igjenKS-podden er ute med høstens første episode. Gjest er direktør i Norge institusjon for menneskerettigheter (NIM), Adele Matheson Mestad, og temaet er kommunenes ansvar for ivareta menneskerettighetene. Denne høsten lanserer NIM et undervisningsopplegg for kommuneansatte: Hvordan innvirker menneskerettighetene på deres jobb, hvordan skal ansvaret utøves, og hva skjer om menneskerettighetene ikke blir ivaretatt? Det er mye å snakke om!
 • 156. Felles kommunal journal

  24:40
  Bak dokumentet som ble presentert nylig under det lett byråkratiske navnet «Styringsdokument – Felles journalløft for kommunene», ligger en lang og vanskelig historie. Og forhåpentlig en bedre framtid.Høsten 2012 presenterte regjeringen Stoltenberg II – ved helse- og omsorgsminister Støre – stortingsmelding nr. 9: Én innbygger – én journal. Ti år seinere ville regjeringen Støre – ved helse- og omsorgsminister Kjerkol – stoppe statens deltakelse i arbeidet. Hva skjedde, og hva skjer nå? Det er i alle fall ikke blitt mindre viktig at helsepersonell raskt og sikkert får tilgang til vesentlige pasientopplysninger. Gjest i ukas episode av KS-podden "Der livet leves" er Kristin Weidemann Wieland, direktør for Forskning, innovasjon og digitalisering i KS. Dette er siste episode før sommerferien, vi ønsker alle en riktig god sommer, bruk gjerne late dager til å høre tidligere episoder av «Der livet leves». 
 • 155. Tre ordførere i tre episoder - Yvonne Wold i Rauma kommune

  21:30
  Yvonne Wold i Rauma kommune er siste ordfører ut i miniserien "Tre ordførere i tre episoder". Yvonne Wold er noe så sjeldent som en ordfører fra SV - med solid støtte både i kommunestyret og hos innbyggerne. Med henne på topp gikk SV frem med 17,3 prosentpoeng til 23,2 prosent og ble største parti i Rauma ved siste kommunevalg. 11. september er det valg igjen, og Yvonne topper igjen SV-lista og håper å fortsette som ordfører i fire nye år. KS-podden Der livet leves besøker Åndalsnes i ukas episode.
 • 154. Tre ordførere i tre episoder - Einar Busterud i Hamar

  23:46
  I tre episoder møter vi tre ordførere på hjemmebane. Denne uka: Einar Busterud i Hamar kommune. Han ble valgt inn i kommunestyret i 1991, som representant for By- og bygdelista i Hamar. Han ble ordfører 1999, og mente det var nok etter tre perioder. Det var det ikke, for etter én periode var han tilbake i ordførerstolen for to nye perioder. Til sammen har han altså vært ordfører i mjøsbyen i 20 år, men nå er det slutt. Eller...?