Share

cover art for Det mannlige blikket - med Andrea Bræin Hovig

Kosmorama

Det mannlige blikket - med Andrea Bræin Hovig

Ep. 1

Andrea Bræin Hovig spiller hovedrollen i filmen Håp, som er kortlistet til Oscar. Hun har jobbet som skuespiller siden åttitallet, og i løpet av disse årene har bransjen endret seg mye. Men fremdeles er det mannlige blikket sterkt til stede.


Dette skal Andrea snakke om nå - med journalist Randi Lillealtern. 

More episodes

View all episodes

 • 2. Bevis på folkemord smuglet til Norge

  13:48
  I 1985 ble lederne for militærjuntaen i Argentina dømt for folkemord. Alle bevisene mot dem fantes på 170 videokassetter. I frykt for at diktaturet skulle komme tilbake satte dommerne i gang en storstilt operasjon for å berge videomaterialet. Kosmorama viser filmen The Trial, om denne historiske rettssaken. Filmskaperne har brukt videomaterialet fra 1985 - som Norge var med på å berge. Kosmorama podkast er produsert av Historiebruket og støttet av Fritt ord. 
 • 1. Hva gjør vi med Polen?

  14:59
  Vinteren 2020 må direktøren i Domstoladministrasjonen ta et vanskelig valg. Skal de fortsette samarbeidet med Polen, der den høyrepopulistiske regjeringa har tatt kontroll over domstolene? Kosmorama viser i år filmen Judges Under Pressure om polske dommere som setter karrieren og friheten på spill i kampen for frie domstoler. I denne podkasten får du historien om en liten bit av dramaet, som foregår i Norge. Kosmorama podkast er produsert av Historiebruket og støttet av Fritt ord. 
 • 2. Menneskerettigheter på film – er dokumentar eller fiksjon best?

  25:40
  Hva er det beste formatet for å belyse bruddpå menneskerettighetene? Dokumentar-eller fiksjonsfilm? Direktør for Kosmorama, Silje Engeness, og programkoordinator Emil Aleksander Finvold diskuterer de to filmformatenes ulike styrker.
 • 1. Dokumentarfilm viktig i kampen for menneskerettigheter

  31:43
  Jon Peder Egenæs i Amnesty og Ketil Magnussen i Human internasjonale dokumentarfilmfestival snakker om hva dokumentarfilm betyr i kampen mot brudd på menneskerettighetene, og hvordan det å se slike filmer utvikler oss som empatiske mennesker.
 • 3. Bente Maalen om seige strukturer i filmbransjen

  18:57
  Mange kvinner som har starta en karriere som filmarbeider, skifter etter hvert beite. Filmarbeider og produsent Bente Maalen har selv kjent på utfordringene med å være kvinne i en bransje bygd på strukturer fra da menn dominerte.Hun deler tankene sine om akkurat dette med journalist Randi Lillealtern.
 • Generasjon Utøya - med Anne Gjelsvik og Sofie Rosten Løvdahl

  18:01
  I denne podcasten møter du professor i film, Anne Gjelsvik og arbeiderpartipolitiker og overlevende fra Utøya, Sofie Rosten Løvdahl i samtale om den nye filmen Generasjon Utøya som kan sees under årets Kosmorama.Prosjektet er støttet av Fritt Ord og er et samarbeid mellom Rockheim og Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival.
 • Rockumentaries - Med Morten Haugdahl, Asbjørn Tiller og Mathias Østrem

  20:23
  Vi møter Asbjørn Tiller, Morten Haugdahl og Mathias Østrem for en prat om rockumentaries generelt og årets musikk filmprogram. Asbjørn jobber på NTNU mens Morten og Mathias arbeider på Rockheim. De deler lidenskapen for musikk og øser her av både kunnskap og fun facts som er morsomt å ta med seg på veien når du ser årets musikkfilmer.Prosjektet er støttet av Fritt Ord og er et samarbeid mellom Rockheim og Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival.
 • 2. Kvinnelige filmskapere - med Ingrid Holtar

  17:39
  På 70-tallet kom en rekke kvinnelige spillefilmregissører og lagde filmer det norske publikummet aldri hadde sett maken til. Disse kvinnene banet vei og inspirerer i dag en ny generasjon politisk bevisste filmskapere.Ingrid Holtar jobber med en doktorgrad om kvinnefilmene fra 70-tallet, det skal hun fortelle om nå til journalist Randi Lillealtern.