Share
Korrespondenterne
På besøg i en syrisk fangelejr
•
I en kurdisk-drevet fangelejr i Syrien for Islamisk Stat-medlemmer sidder tre kvinder og fem børn med dansk tilknytning. Der har Claus Borg Reinholdt og Benjamin Kürstein været adskillige gange – faktisk er Benjamin lige kommet hjem derfra. Vi taler om livet i fangelejrene, om at te-drikke sig vej igennem kurdisk bureaukrati, og om hvorfor Claus på en tur havde pakket Ritter Sport og dansk slik i kufferten.
Vært: Petter Ettrup
Redaktør: Joachim Saxtorph-Poulsen
See omnystudio.com/listener for privacy information.
More episodes
View all episodes
Var Sveriges corona-strategi gal eller genial?
38:20|I weekenden var det tre år siden, at WHO erklærede coronavirus som en pandemi. Lande i Europa lukkede ned på stribe, men ikke Sverige. Her gik børnene fortsat i skole og institution, mens restauranter holdt åbent. Men hvad ved vi så om strategien her tre år efter? I dette afsnit fortæller Jesper Zølck om de svenske erfaringer, mens Eva Ravnbøl kommer med sit perspektiv fra et af de værst ramte lande, Italien.Vært: Petter EttrupTilrettelægger: Katrine KjærulffRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenBlev Afghanistan så slemt som frygtet?
39:12|Da Taliban generobrede magten i Afghanistan i august 2021, talte den islamistiske bevægelse om skolegang til piger og lempeligere krav til kvinders påklædning. Det var et slags Taliban 2.0. Men holdt Talibans løfter? Korrespondent Simi Jan er netop hjemvendt fra 10 dage i Afghanistan, hvor hun på et turistvisum oplevede, hvordan hverdagen nu er i det land, hun holder så meget af.Vært: Petter EttrupTilrettelægger: Katrine KjærulffRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenFik Ulla og Ingemann ordnet Europa?
42:43|Ulla Terkelsen og Peter Ingemann har rejst Europa tyndt for at tage temperaturen på det europæiske fællesskab i tv-programmerne ”Ulla og Ingemann ordner Europa”. Det har de gjort, da det i år er 50 år siden, at Danmark trådte ind i EU. Men hvad fandt de så ud af? Er fællesskabet stærkt – eller udfordret?Er der håb for Ukraine?
37:56|For ét år siden rullede russiske kampvogne ind over grænsen til Ukraine. Og i denne uge var det så USA's præsident, Joe Biden, der krydsede grænsen - bare i tog. Det var der muligvis ikke mange, der havde forudset for et år siden. Gav besøget ukrainerne håb for, at hverdagen kan vende tilbage? Vi taler med korrespondent Rasmus Tantholdt om et år med krig - og om håbet for Ukraine. Vært: Petter Ettrup Tilrettelægger: Katrine Kjærulff Redaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.Et jordskælv og en pige fanget i murbrokkerne
33:53|Midt om natten blev Tyrkiet og Syrien mandag ramt af et kraftigt jordskælv. Dødstallet er enormt. Før hjælpen overhovedet var nået frem, ankom journalist Martin Selsøe Sørensen og fotograf Anders Bach til de værst ramte områder af jordskælvet i Tyrkiet. I dette afsnit tager de os med helt tæt på katastrofen i en barsk beretning fra jordskælvets epicenter. Vært: Petter Ettrup Tilrettelægger: Katrine Kjærulff Redaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.Er Israel ved at forandre sig for altid?
45:53|Ministeren for national sikkerhed er blevet dømt for terrorstøtte - og andre ministre kaldes for åbenlyst homofobiske og racistiske. Israel har fået en ny regering, der beskyldes for at gå en udemokratisk retning, og hvis første tid har været præget af eskalerende vold og landsdækkende demonstrationer. Men hvor kommer opbakningen fra til sådan en regering? Og er Israel ved at forandre sig for altid? Mellemøstkorrespondent Steffen Jensen og Israel-journalist Jotam Confino gør os klogere. Vært: Petter Ettrup Redaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.Ved fronten i Ukraine
41:23|Korrespondent Claus Borg Reinholdt og fotograf Simon Borg er netop vendt tilbage fra fronten i Ukraine. TV 2s hold har besøgt Bakhmut - en by, der har været epicentret for intense kampe det seneste halve år, og som har fået tilnavnet 'Kødhakkeren' på grund af de mange daglige angreb. Men hvordan forbereder de sig på sådan en tur? Og er det overhovedet muligt at fange alt det, der sker ved fronten, og presse det ned i et tv-indslag på to minutter? Vært: Petter Ettrup Redaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.Republikansk nedsmeltning i bedste sendetid
39:48|USA er ikke længere blot splittet op i demokrater og republikanere - nu kan republikanerne heller ikke enes med sig selv. Midt i 2 års-markeringen af stormen på Kongressen 6. januar kæmpede Republikanerne en historisk lang kamp med sig selv om at vælge kandidaten Kevin McCarthy til USA's tredje mest magtfulde post: Formanden for Repræsentanternes Hus. USA-korrespondent Jesper Steinmetz og hans producer, Celina Liv Danielsen, tager os tilbage til den 6. januar - og forsøger at gøre os klogere på, hvor meget splittelse USA egentlig kan holde til. Vært: Petter Ettrup Redaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.