Share

cover art for Van dollemansrit tot volksfeest

Kop over Kop

Van dollemansrit tot volksfeest

Season 4, Ep. 29

Ook op de derde rustdag van de Tour de France was er voldoende stof om over na te praten. Van de dollemansrit over de Col du Granon tot het volksfeest op Alpe d’Huez. En dan moet de beslissing in het klassement nog vallen... Brengt Vingegaard het geel naar Parijs of toch weer Pogacar? Dit en meer bespreken Jan Hermsen, Bobbie Traksel en Jeroen Vanbelleghem in de nieuwe Kop over kop. Ook belt Annemiek van Vleuten in. Ze blikt terug op de door haar gewonnen Giro Donne en kijkt vooruit naar de allereerste Tour de France Femmes.


More episodes

View all episodes

 • 43. Eind goed al goed?

  01:00:51
  Het podium in Madrid liet geen twijfel bestaan: Team Jumbo-Visma is verreweg de beste wielerploeg van de afgelopen jaren. Maar wat voor effect heeft dit voor de komende jaren? Zijn de verhoudingen na een historische Vuelta voorgoed verziekt? Of maakt dit het ‘samen winnen’ gevoel alleen maar groter? Het sterrenensemble van Eurosport met Jeroen Vanbelleghem, Jan Hermsen, Bobbie Traksel en ploegleider Sander Valentijn bespreken het allemaal. Daarnaast is Sjoerd Bax te gast om te praten over zijn Italiaanse najaar en het aankomende EK. Daar blikken we ten slotte ook naar vooruit, gevolgd door een vurig betoog van Jan waarom de Ronde van Luxemburg meer dan de moeite waard is.
 • 42. Kop over Kop in de Vuelta: Een, twee en drie redenen waarom de Vuelta geweldig blijft

  01:04:05
  Jumbo-Visma liet een historische dominantie zien op de Tourmalet. Evenepoel zakte erdoorheen en herrees als nooit tevoren. Sepp Kuss lijkt als derde renner van TJV een Grote Ronde te gaan winnen dit jaar. En als dat nog niet genoeg is vertellen Jeroen Vanbelleghem, Jan Hermsen en Bobbie Traksel je waarom de Vuelta ook in de laatste week geweldig blijft. Want wat gaat er gebeuren als de drie van Jumbo wél mogen? Hoe vaak gaat Evenepoel nog uithalen? Wie is de beste Belg aan het eind van de rit? En kan Kuss stand houden? Dit en natuurlijk een uitgebreide voorbeschouwing op de laatste week Vuelta hoor je allemaal in Kop over Kop.
 • 40. Kop over Kop in de Vuelta: De patron van het peloton kleurt rood

  58:30
  Genoeg voer voor discussie na de eerste drie dagen koers in de Vuelta d’Espana. In deze aflevering gaan Jeroen Vanbelleghem, Jan Hermsen en Sander Valentijn daarom in discussie over de organisatie, vallende duisternis, niet te voorspellen regen en chaotische tijdwaarnemingen. Tevens hebben we ‘local boy’ Koen de Kort aan de telefoon over de etappe in Andorra, de start van Lidl-Trek en hoe ploegen op dit eerste weekend terugkijken. Met elkaar bespreken zij ‘vier veel te vroege conclusies’ waar een ding niet ter discussie staat: de nieuwe patron staat er goed voor. In de voorbeschouwing hoor je daarom waar, hoe en waarom de rest het Evenepoel lastig kan gaan maken in de aankomende week en welke prachtige verhalen Jeroen & Karsten voor je klaar hebben liggen, mocht het toch een keer wat rustiger worden deze Vuelta.
 • 39. De Grote Vuelta España Preview Show

  01:18:28
  Met een deelnemersveld om je vingers bij af te likken wordt deze Vuelta allesbehalve een ronde van de gemiste kansen. Hoogstens een ronde van een tweede kans. Jeroen Vanbelleghem legt samen met Jan Hermsen en Koen de Kort uit hoe dat precies zit in deze voorbeschouwing op de laatste ronde van het jaar. Nadat in 21 minuten alle 21 etappes zijn doorgenomen, pluizen de heren het deelnemersveld volledig uit. De sterkte van Team Jumbo Visma wordt afgezet tegen de andere teams, schaduwfavorieten en -kopmannen onder de loep gelegd en het belang van belangrijke ‘boni’s’ verder toegelicht. Ook hoor je welke Nederlanders en Belgen hier voor mooie successen kunnen gaan zorgen, met natuurlijk extra aandacht voor die grote Belg: Remco Evenepoel en zijn strijd met Primoz Roglic.
 • 38. Home of Cycling All Star Edition

  01:05:24
  Na een zinderende editie van de Home of Cycling Cyclo is Sander Valentijn in de kelder van Karsten Kroon gaan zitten. Met een paar microfoons ontvangt hij de sterren van Eurosport om met hem de ideale Vuelta-ploeg samen te stellen. Renners, begeleiding, tenues en zelfs koks: niets wordt aan het toeval overgelaten. Maar natuurlijk is er ook nieuws, zoals de transfer van Ide Schelling naar Astana, de geruchten rondom Evenepoel en waarom Jakobsen naar DSM vertrekt. Met Iris Slappendel kijkt Sander terug op het WK op de weg bij de vrouwen, en ook het WK op de mountainbike komt langs. En het laatste woord is natuurlijk aan de gastheer Karsten Kroon zelf!
 • 37. Het perfecte WK

  01:12:21
  Nagenieten. Dat is wat Jeroen Vanbelleghem, Jan Hermsen, Bobbie Traksel en Sander Valentijn gaan doen in deze aflevering. Ze genieten na van een nagenoeg perfect WK. De mannen analyseren een WK dat misschien niet te analyseren valt, maar waar wel heel veel over te vertellen is. Over oortjes, vallen, risico’s nemen, op tijd op kop komen en blijven, teamwerk, opstoppingen en ontstoppingen, En over Mathieu. Maar er zit nog heel veel in het vat. Wie stopt Evenepoel in de tijdrit deze week (en waar gaat de rel tussen Patrick en Patrick eigenlijk over)? Wat viel op tijdens het baanwielrennen? Hoe belangrijk is de Mixed Relay nog? Wat weet Thijs over het MTB te vertellen en na hoeveel jaar kan een Belgische vrouw weer wereldkampioen worden? Vragen die beantwoord worden tijdens jouw favoriete wielerpodcast.
 • 36. Welke Belg weerhoudt België van de wereldtitel?

  57:02
  Geen komkommertijd bij Kop over Kop want na twee tours staat het (super) WK alweer voor de deur. Geen Bobbie en Jan, maar wel Jip en Koen die bij Sander en Jeroen aanschuiven om terug te kijken op een historische Tour. Want zagen we hier letterlijk de fakkel die werd overgedragen van de ene superster aan de andere? Jip vertelt waarom het voor de aanvallers zo’n gunstige Tour was en Jeroen hoe groot de hype in België was rondom Lotte Kopecky. Over België gesproken: dat land is topfavoriet op het aankomende WK, of zit het daarvoor zichzelf in de weg? Je hoort hoe dat kan, waarom het een slopend parcours is, welke landen er tussenuit springen en hoe het weer acht uur lang genieten wordt van wielrennen op Eurosport.
 • 35. De Tour verwent verder

  01:04:39
  Wielerliefhebbers worden verwend dit jaar. Na de ene Tour kunnen we naadloos door in de andere Tour, maar dan die voor de ‘Femmes’. Samen met Jip van den Bos, Jan Hermsen en Bobbie Traksel kijkt Sander Valentijn terug op de eerste twee etappes van de Tour de France Femmes. Ze bespreken hoe lang Kopecky in het geel kan blijven, of we nog een sprint kunnen verwachten en hoe de andere teams de koers hard kunnen maken om SD Worx te verslaan. Tevens kijken we terug op die andere Tour, waarin we doornemen of alle elementen waar een grote ronde doorgaans over beschikt in deze TdF te vinden waren. En was het nou de leukste in jaren? Verder aandacht voor de Classica San Sebastian, het WK dat zijn schaduw vooruit werpt en zelfs de Vuelta, want ook al zijn we net klaar met de mooiste grote ronde, de leukste moet nog komen!