Share

cover art for Tomas Lacke och Mikael Altersten återförenas

Konstlobbyn

Tomas Lacke och Mikael Altersten återförenas

Season 1, Ep. 8

Tomas Lacke och Mikael Altersten är två etablerade konstnärer som jobbade ihop 2010-2017 . Tillsammans har de avverkat många tårar och skratt i gemensamma projekt och delat galleri. Nu, fem år efter uppbrottet återförenas duon i utställningen ”the reunion”.


Inför utställningen har Podcasten Konstlobbyn träffat killarna och pratar gemensamma minnen och hemligheter.


Utställningen pågår 25 nov - 1 dec med Vernissage på Black Friday, fredag 25 nov kl. 16:30 – 19:30.


Välkomna

More episodes

View all episodes

 • 7. Dogge Doggelito firar 40 år som konstnär

  15:43
  Jag möter allkonstnären Dogge Doggelito i vårt galleri i Täby . Vi pratar om hans skapande och hans 40 år som konstnär inom olika genrer.
 • 6. Kapten Wentzel tackar för sig

  24:17
  Stefan Wentzel och jag har jobbat tight under två års tid med Konstlobbyn. Nu är det dags för oss att gå skilda vägar. Vi summerar och tänker framåt.
 • 5. Åsa Sjöberg Cederlöf berättar om Vedic Art

  45:30
  Åsa Sjöberg Cederlöf berättar om sina färgstarka tavlor. Åsa berättar om konstformen Vedic Art och hur man själv kan komma igång och måla.
 • 4. Mikael Altersten om hur konstbranschen delats upp i två läger.

  39:00
  I detta avsnitt träffar jag Mikael Altersten, konstnär och kreativ projektledare med många års erfarenhet. Vi samtalar om klimatet för de som vill sälja konst och hur kartan ritats om i och med de digitala kanalernas intågande. Vi pratar också om hur konstbranschen delats upp i två läger: ett kommersiellt och en akademiskt. Mikael har släppt: "Utställningsguide för kreatörer" där får du får fem handfasta tips på en lyckad utställning Den kan du ladda ner på alterstenart.com eller följa länken som finns på konstlobbyn.se.
 • 3. Konstlobbyn träffar konstnären Malin Östlund

  20:55
  Vi pratar om hur man ska sälja sin konst idag och hur man ska tänka med sociala medier kontra fysiska utställningar. Malin Östlund berättar hur hennes omåttligt populära tjejer växer fram på duken från början till slut.
 • 2. Konstnären Christian Beijer

  24:20
  Ett samtal med Sundsvallskonstnären Christian Beijer om hur arbetsprocessen förändrats senaste 30 åren. Han berättar hur hans högkänsliga personlighet (HSP) påverkar honom i vardagen och varför han föredrar ensamheten i ateljén framför en folklig tillställning.Vi pratar om det svenska klimatet och hur han hittar inspiration på varmare breddgrader. Dessutom får vi en kreativ utmaning av Christian! Christians tavlor:https://gallerikonstlobbyn.se/artist/christianbeijer/I podcasten Konstlobbyn träffar Camilla Dahlström från Konstlobbyn kända och okända konstnärer och som tillsammans reder ut hur man bäst säljer tavlor och hur man når genom digitala mediabruset.
 • 1. Konstlobbyn träffar författaren & konstnären Tove Höglund

  48:56
  I podcasten Konstlobbyn undersöker jag, Camilla Dahlström vad som händer i hjärnan och med måendet under en kreativ process. Om det är så många som mår bra av att skapa varför används inte skapandets kraft i större utsträckning som terapiform? Författaren och konstnären Tove Höglund avskärmade sig från sociala medier för att hitta sin inre kreativa bubbla. Efter två månader hade hon skrivit sin första debutroman.Vi pratar om kraften i skapandet och Tove ger också tips på hur hon byggt upp sitt konto @antligen_adhd