Share

cover art for Jennie Walldén och Sarah Lindstrand Mboge

Köksbordspodden

Jennie Walldén och Sarah Lindstrand Mboge

Season 2, Ep. 6

Jenny och Sara - Från vinsten på Stellagalan med fjärilar i magen, pirr och glitter. Hur viktigt det är med människor som brinner för samma sak och puffar en framåt till utveckling av branschen för att göra den hållbar. 

More episodes

View all episodes

 • 7. Ida Holm

  15:37
  Idag diskuterar Anette Rosvall, Stellagalan med Ida Holm från vår samarbetspartner Werners Gourmetservice om hållbarhet - och vikten av att alla ska med. Hon tipsar även om sin hållbara rätt "chylrain" (eller kylskåpsrens på ren svenska) –Det kan bli riktigt spännande rätter hävdar Ida. 
 • 5. Josefine Thoren

  18:57
  Anette Rosvall, Stellagalan och Josefine Thoren, Bar Bruno känner att barbranschen är på väg mot bättre tider jämställdhet gör den bättre, mer komplex och balanserad - som en bra drink helt enkelt. 
 • 4. Ann Burgaz och Linn Ljungkvist

  24:48
  Stellagalans Anette Rosvall samtalar med Linn Ljungkvist, Vinunic och Ann Burgaz, The Wine Agency om meriokrati, ett tillåtande företagsklimat och att man inte ska vara rädd för att lära sig av sina misstag.
 • 3. Linnéa Liljedahl och Sara Wennerström

  31:05
  I detta avsnitt av Stellagalans #köksbordpodd samtalar vi med Linnéa Liljedahl och Sara Wennerström om de tänkt på att de är förebilder i branschen. Samt hur det känns att vara en vinnare av Stellagalans pris.
 • 2. Ingela Stenson

  27:13
  Stellagalan pratar med Ingela Stenson, omvärldsanalytiker om hårt arbete, planering samt vikten av att ha en tydlig målbild!
 • 1. Nina Wahlgren Gill

  24:42
  Förändringsarbete och förebilder! Stellagalans Anette Rosvall pratar med Nina Wahlgren Gill från vår partner Menigo om evolution istället för revolution och att det måste finnas plats för alla! 
 • 5. Anita Lindström och Fredrik Eriksson

  33:07
  Stellagalan i samarbete med Gastroradio.se. Stellagalan har hållit både prisgalor och jämställdhetsforum, och lanserade förra året också sina köksbordsamtal. Nu fortsätter vi de samtalen den här gången vill vi höra på vad några av de ledande männen i restaurangvärlden har att säga om klimatet i branschen idag.I femte avsnittet av Stellagalans köksbord möts Anita Lindström och Fredrik Eriksson. Anita har arbetat för svensk gastronomi i två decennier och driver PR-byrån Gastroagentur. Hon jobbar som projektledare och agent för mat- och dryckesprofiler, med projektet Exceptionell råvara samt kampanjen Gilla Gris. Hon är dessutom ordförande för Stellagalan och kommer att samtala med Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseet, bland annat om ledarskap, om hur man skapar en trygg miljö, och om hur en ledare bör arbeta aktivt för jämlikhet och mot sexuella trakasserier.
 • 4. Karoline Nordefors och Tom Sjöstedt

  40:30
  Stellagalan i samarbete Gastroradio.se. Stellagalan har hållit både prisgalor och jämställdhetsforum, och lanserade förra året också sina Köksbordsamtal. Nu vill vi höra på vad några av de ledande männen i restaurangvärlden har att säga om klimatet i branschen idag. I fjärde avsnittet möts Karoline Nordefors och Tom Sjöstedt. Karoline är kock och har måltider för äldre som hjärtefråga. Hon har framgångsrikt satsat på vällagad, säsongsanpassad, näringsrik samt hållbar mat. För det har hon blivit belönad med White Guide Seniors "Årets Seniormåltid" år 2015, 2017, 2018, 2019 samt blivit "Årets Seniorkock” år 2016. Hon arbetar som föreläsare och skribent på nordefors.se har stor erfarenhet av både tävlande och juryarbete. I Stellagalan har hon ansvar för sociala medier. Hon och Tom Sjöstedt, krögare på Lilla Ego, pratar om hur man kan få fler kvinnor att tävla, vikten av jämlika jurygrupper, Arets kock och kockuppropet i Svenska Dagbladet. Avsnittet är inspelat på Clarion Sign Hotel. Moderator och producent: Tove Oskarsson Henckel