Share

cover art for Filip Poon

Köketpodden

Filip Poon

Season 2, Ep. 10

I säsongens sista avsnitt träffar vi den alltid lika sprudlande och glada Filip Poon. Vi pratar om hur karriären tog fart efter sjätteplatsen i Sveriges mästerkock, hur hans matallergi både begränsat och samtidigt gett honom fantastiska smakupplevelser. Och om passionen i att få vara kreativ och hur han målmedvetet arbetat med att bli stor på sociala medier. Trevlig lyssning!

More episodes

View all episodes

 • 9. Frida Ronge

  48:05
  I veckans avsnitt möter vi sushidrottningen Frida Ronge, en visionär som framgångsrikt lyckats skapa en helt egen matlagningsstil genom att kombinera det nordiska köket med det japanska. Frida berättar om den starka kraften att drivas av lust med mottot att allt ordnar sig, hur hon under ett säsongsjobb i Sälen blev handplockad till en av de bästa sushirestaurangerna i Sverige och om hur viktigt det är att jobba med hållbara råvaror och våga tänka nytt. Trevlig lyssning!
 • 8. Ludwig Tjörnemo

  44:28
  Den här veckan träffar vi den obotliga optimisten och meriterade kocken Ludwig Tjörnemo. Det blir snack om de framgångsrika tävlingsåren med svenska Kocklandslaget, spännande erfarenheter från jobb på restauranger världen över och vilket helfabrikat som får honom på fall. Men också om de minutiösa förberedelserna inför Årets kock där ett sprucket skum höll på att kosta honom segern. Trevlig lyssning!
 • 7. Erik Videgård

  48:37
  Denna vecka möter vi den fantastiska kocken Erik Videgård - en pionjär för det asiatiska köket i Sverige. Vi får höra om succésagan med krogen East i Stockholm, utnämningen till Sveriges bästa servitör och hur det var när Putin kom och gästade på Eriks restaurang i Ryssland? Och hur det kommer sig att han fick uppdraget att bli bond-stjärnan Daniel Craigs personliga kock? Trevlig lyssning!
 • 6. Jessica Frej

  47:48
  I veckans avsnitt träffar vi den färgglada matinspiratören Jessica Frej. I ett peppigt samtal berättar hon om äventyret att vara med i första omgången av Sveriges mästerkock, vägen till tv-kocksjobbet i Nyhetsmorgon, hur man skriver kokböcker med vänsterhanden och drömmen om att öppna krog med bästa kompisen Louise Johansson. Trevlig lyssning!
 • 5. Roy Fares

  46:05
  Denna gång träffar vi den alltid lika charmerande och ständigt aktuella konditorn Roy Fares. Det blir snack om tävlingsåren där ett saknat wienerbröd kostade honom förstaplatsen i EM för unga bagare, förkärleken till amerikanska bakverk och succén med Mr Cake. Och hur startar man om när man satsat allt på ett nytt liv med stora drömmar i Los Angeles och snopet blir dumpad efter en dryg vecka? Trevlig lyssning!
 • 4. Tom Sjöstedt

  45:11
  Denna vecka möter vi kocken Tom Sjöstedt i ett underhållande samtal där han, i vanlig ordning, generöst bjuder på sig själv. Vi pratar om livet i juryn för Sveriges mästerkock, hur man planerar en nobelmeny och vad som är hemligheten bakom alla kockars dröm - konsten att driva en krog som ständigt är fullbokad. Och så får vi reda på vilken gäst som gjorde Tom så startstruck att han helt tappade fattningen. Det och mycket mer i Köketpodden med Tom Sjöstedt.
 • 3. Maya Samuelsson

  45:31
  Denna gång träffar vi sommelier Maya Samuelsson, hon bjuder på otroliga anekdoter från åren hon tävlade i dryckeskunskap - där hon minst sagt haft sina svårigheter. Det avslöjas också varför pizza bäst avnjutes med ett glas champagne och så får vi höra om framgångssagan med familjeföretaget Vinkällan. Vi får även en hint om nya karriären som programledare för det amerikanska programmet Wine First. 
 • 2. Tommy Myllymäki

  44:51
  Vi träffar Tommy Myllymäki för ett personligt samtal om vägen från restaurangskolan i lilla Katrineholm till en yrkesbana som hyllad stjärnkock, som lika gärna hade kunnat bli jurist eller musikjournalist. Hur var det att öppna en lyxkrog under pågående pandemi? Och varför den i branschen så hett eftertraktade Michelinstjärnan var kul att få, men inte heller just mer än så. Självklart blir det också en del snack om Tommys stora intresse - långdistanslöpning.