Share

Kockpodden

Deras yrke har gått från lågstatus till stjärnstatus - våra kändiskockar har blivit dom nya rockstjärnorna. I Kockpodden möter vi Sveriges stjärnkockar, som numera även kan kalla sig både influencers och entreprenörer. Vi pratar om det ofta in...


Latest episode

 • 10. Titti Qvarnström

  30:36
  Titti Qvarnström blev den första kvinnan i Sverige att få en stjärna i Guide Michelin. Hon är ett välkänt namn i matsverige och har frekvent synts i tävlingssammanhang såsom Årets Kock, Kockarnas Kamp och Köksmästarna.Vi pratar bland annat om vad som hände med lärlingssystemet i Sverige.Och hur övertygar man gäster som är skeptiska till vegetarisk mat?Dessutom tipsar Titti om var hittar man Malmös bästa falafel!Detta är bara ett axplock av vad vi hann prata om, så missa för Guds skulle inte det här avsnittet av Kockpodden med gäst Titti Qvarnström.

More episodes

View all episodes

 • 9. Alexander Olsson

  26:57
  Alexander Olsson är, trots sina 24 år, redan en självklar stjärna på kockhimlen. Han har arbetat på 2-stjärniga Daniel Berlin Krog i sju år och är idag restaurangens kökschef.Det blev ett varmt samtal om att vara dedikerad, svårigheter med att vara ung chef och hur det är att bo ihop med övriga anställda.Och frågan som kvarstår är, kan det bli en tredje stjärna med den lojala, vettiga och extremt passionerade Alexander i spetsen?Det är svårt att inte bli inspirerad av Alexander, mycket varmt välkomna till denna veckas avsnitt av Kockpodden!
 • 8. Isabell Seger

  28:11
  Energiknippet och krögaren Isabell “Bella” Seger sitter på en lång lista av erfarenheter. Hon har bl.a. jobbat på Dahlbergs, Clarion i Norge och drivit den egna krogen Fridas.Idag driver hon den egna restaurangen Nabo Matbar i Helsingborg och är personifieringen av att ha passion för sitt yrke.Vi hann prata om bland annat drömmen om att öppna ett hotell i Spanien, vikten av bra bemötande på restaurang och hur Nabo gör sin populära gubbröra!Detta och mycket mer har du att se fram emot i veckans avsnitt av Kockpodden!
 • 7. Kathrin Baake

  27:57
  KATHRIN BAAKEFör 7 år sen flyttade Kathrin Baake från Tyskland till Sverige och hon klättrade snabbt upp på den svenska matscenen. För snart två år sen tog hon över stafettpinnen från Titti Qvarnström som kökschef på Bloom in the park och hittills är hon den enda av Kockpoddens gäster med en master i filosofi.Vi pratar såklart om hur tysk fine dining skiljer sig mot svensk.Vi pratar också om vilka fördelar det finns med att gästen är helt ovetandes om menyn som serveras på Bloom? Och har hennes filosofistudier varit till nytta inom kockyrket?Välkommen till ännu ett pinfärskt avsnitt av Kockpodden!
 • 6. Alexander Sjögren

  28:20
  Alexander Sjögren är kocken som fick representera Sverige i Bocuse D’or 2017 och han berättar för om resan från uttagning till tävling och allt hårt jobb som lagts ner.Idag driver han den kritikerrosade restaurangen Mutantur som skiljer sig från mängden, inte minst för dess ovanliga öppettider.Alexander berättar hur det kommer sig att han valt att hålla restaurangen stängd på helger.Och vad som egentligen är skillnaden på “fun dining” och “fine dining”?Det blev ett innehållsrikt och trevligt samtal som du inte bör missa för allt smör i Småland!
 • 5. Frida Nilsson

  28:36
  Frida Nilsson är inte bara kock med lång meritlista utan även en stor förebild för många inom kockyrket, kvinnor inte minst. Frida är köksmästare på MJ’s i Malmö och när detta avsnitt spelades in var hon högaktuell med sin nominering till Årets Stellakock 2019, som hon senare kom att vinna.Frida är också delaktig i projektet Take Over, öppnat av fyra hotell och tävlat i Kockarnas Kamp.I detta avsnitt pratar vi om hur Frida uppfattar jämställdheten i branschen idag samt delar med sig av sina bästa råd till blivande unga kockar.Det och mycket mer får du höra i detta späckade avsnitt av Kockpodden!
 • 4. Emma Shields

  26:31
  Emma Shields28-år, tävlingsinriktad kock från Östergötland, med massor av erfarenhet från stjärnkrogar som PM & Vänner, Oaxen, Volt, Djuret och Omakase köttslöjd.Emma var finalist i Årets kock 2015 och blev så sent som i våras utsedd till Rising Star av White Guide och har därefter fått Suzanne Wohlins stipendium.Sista jobbet var som kökschef på restaurang Flickan och idag frilansar hon under egna firman By Emma Shields.