Knatteplock-podden

 • 14. Vahid Demic (@Friluftsbaba) - pappaskap och friluftsliv

  43:59
  Denna gång gästas Elin av Vahid Demic. Han driver ett instagramkontot Friluftsbaba där han delar allt från friluftsliv till föräldraskap i stort. Elin och Vahid pratar bland annat om hans syn på sitt pappaskap, varför han ville ha just döttrar och även varför friluftslivet är så bra för relationen mellan barn och förälder. Säsongens sista avsnitt, missa inte!
 • 13. Jag är gravid! Om graviditet efter missfall.

  20:16
  I detta personliga avsnitt berättar Elin om sin graviditet och hur resan dit har varit. Samt hur det är att vara gravid efter missfall.
 • 12. Allergiexperterna – Allergier bland barn

  42:36
  Denna gång gästas Elin av Allergiexperterna som drivs av barnallergologen Anna Sanden och barnallergisköterskan Veronica Bedinge. Genom allergiexperterna ger de vård till allergiska barn och ger familjerna nödvändiga kunskaper om både vård och behandling som de kan ta med sig hem till vardagen. I avsnittet svarar Anna och Veronica på frågor kring födoallergier bland barn, de slår bland annat hål på vanliga myter om allergier och förklarar även hur man kan tänka när det gäller introduktion av allergener.
 • 11. Kajsa Lamm – Ätproblematik bland barn

  43:57
  Denna gång gästas Elin av logopeden Kajsa Lamm. Kajsa har bland annat 20 års klinisk erfarenhet av att arbeta med både barn och ungdomar med olika typer av ätsvårigheter. I avsnittet svarar Kajsa på era frågor om ätproblematik bland barn, exempelvis frågor om olika diagnoser och hur man kan hjälpa ett barn som har svårigheter med maten. Kajsa ger också sin ärliga åsikt om klämmisar!
 • 10. Lisen Forsberg (@babybaby.se) – Amning

  45:24
  I detta avsnitt gästas Elin av vetenskapsjournalisten Lisen Forsberg. Lisen driver kontot, bloggen och podden Babybaby där hon tipsar och utbildar kring olika frågor som rör amning. I avsnittet pratar vi om just amning och Lisen svarar på era frågor kring detta stora och svåra område. Lisen ger bland annat tips på vad man göra för att få amningen att fungera, hur man kan hantera så kallade "goda råd" från omgivningen och hur man kan tänka om man tidigare haft jobbiga upplevelser av amning när man vill amma igen. Detta och mycket mer, missa inte!
 • 9. Hilda Virsand (@respektfulltforaldrarskap) – Mat och anknytning

  29:49
  I detta avsnitt gästas podden av Hilda Virsand som driver kontot @respektfulltforaldrarskap på Instagram. Hon är utbildad beteendevetare och coachar föräldrar i just respektfullt föräldrarskap. I avsnittet pratade vi om vad anknytning är för något, hur rollerna kan se ut mellan barn och vuxna och hur det kan påverka matsituationen, och även hur man kan tänka som förälder när det gäller relation och anknytning.
 • 8. Reyhaneh Ahangaran – Barn och känslor

  38:54
  I detta avsnitt gästas podden av Reyhaneh Ahangaran. Hon är barnpsykolog och författare, och har bland annat skrivit boken ”Prata känslor med barn”. Vi pratade om varför det är viktigt att prata känslor med barn, hur man kan hantera barns känsloutbrott och hur man kan hantera sina egna känslor i föräldrarskapet.
 • 7. Asabea Britton – BLW och plockmat

  38:03
  I detta avsnitt gästas podden Asabea Britton. Hon är barnmorska, influencer och författare. Hon är också hypnobirthing-instruktiör och brinner för att folkbilda kring barnafödande. I avsnittet delar Asabea med sig av sina erfarenheter kring Baby led weaning och plockmat. Hon ser tillbaka på tiden då hon introducerade mat till sina söner, och hon berättar om vilka fördelar hon upplevt med plockmat och vilka utmaningar hon stött på längs vägen.För dig som är nyfiken på plockmat så är detta ett perfekt avsnitt att lyssna på!
 • 6. Ulrica Johansson – Smakträning för bebisar

  52:24
  Dietisten och forskaren Ulrica Johansson gästar podden. Ulrica har forskat inom smakträning för bebisar och tagit fram en unik rapport som visar hur tidig smakträning påverkar barnens framtida kost och hälsa. I avsnittet pratar Elin och Ulrica om hur man bäst smaktränar sitt barn och vad man kan tänka på när det gäller smaker. 
loading...