Share

Klassikerpodden

En Svensk Klassikers podcast


Latest episode

 • Klassikerpodden #6

  50:40
  Avsnitt sex av Klassikerpodden fokuserar på förberedelserna inför Vansbrosimningen. Vad ska man tänka på då man tar steget från bassäng till öppet vatten? Följ med på en gratis träningsdag på Huvudstabadet tillsammans med bland annat Coach Ludde och Per Englund som skrivit boken Simning för dig. Dagen börjar i poolen men slutar i Karlbergskanalen! Jag pratar även med Vansbrosimningens sportchef och med några av deltagarna från dagen. Missa inte avsnitt ett, två, tre och fyra eller fem av Klassikerpodden! Musiken görs av Johan Nilsson.

More episodes

View all episodes

 • Klassikerpodden #5

  51:28
  Hur påverkar egentligen Allemansrätten hur vi genomför och förbereder oss för En Svensk Klassiker? I det femte avsnittet av Klassikerpodden pratar jag med Anna-Karin Öjerskog som nyss avslutat En Skräpfri Klassiker i samarbete med Håll Sverige rent. Anna-Karin gick från att vara världsmästare i segling, till ett liv som före detta elitidrottare då hon jobbade för mycket och inte tog hand om sin kropp. För att utmana sig själv bestämde hon sig för att genomföra Klassikern. En Svensk Klassiker är miljömärkt med Håll Sverige rents certifiering Miljömärkt Event. Jag gör även en avstämning med Emma från Klassikergänget och pratar med Vasaloppet om den äventyrliga nyheten Nattvasan.
 • Klassikerpodden #4

  55:20
  I det fjärde avsnittet träffar vi konditionskonnäsören och den oerhört trevlige Erik Wickström som bland annat skrivit boken Längdskidåkning för dig och kapitlet om längskidåkning i boken Träna för En Svensk Klassiker. Jag kollar även av läget med Emma Tegström som är en av deltagarna i Malin Bengtssons Klassikergäng
 • Klassikerpodden #3

  56:24
  Oskar Svärd har vunnit Vasaloppet tre gånger och har den snabbaste totala tiden på En Svensk Klassiker. I det tredje avsnittet av Klassikerpodden intervjuar jag Oskar, men även tränaren Malin Bengtsson som ska leda en grupp på fem tjejer genom Klassikern med början i Vasaloppet. En i gruppen är Emma Tegström - träffa alla tre i avsnittet!
 • Klassikerpodden #2

  01:04:51
  Efter en liten paus under sommaren kommer äntligen det andra avsnittet av Klassikerpodden. Det har hunnit bli höst och jag ger mig ut på Lidingö för att prata med Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek och för att delta på folkhälsoseminariet Folk i rörelses evenmang "Motion för hjärta och hjärna" Årets, och förra årets, vinnare av Lidingöloppet Annelie Johansson berättar lite om sin löpning och sin medverkan i boken Träna för En Svensk Klassiker. Andra medverkanden i avsnittet är Aron Andersson och Charlotte Karlsson från Runday.
 • Klassikerpodden #1

  39:51
  Vad är egentligen en Klassiker mellan alla lopp? Möt En Svensk Klassikers VD Micke Thorén, Vätternrundans VD Eva-Lena Frick och triathleten och hälsodebattören Jonas Colting.