Share

Klar til strid

Med Rune Wenneberg


Latest episode

 • 7. De er så like oss

  14:04
  Vi har intervjuet norske soldater fra artilleribataljonen i Tyskland. Deres oppdrag er å lære opp ukrainske soldater i å bruke norsk utstyr før de ukrainske soldatene drar tilbake i striden.Denne episoden er laget av Thomas Haraldsen, Frederik Ringnes, Aleksander Hage, Hege Svanes, Fredrik Tandberg, Kristine Hellesland og Rune Wenneberg.

More episodes

View all episodes

 • 6. En krevende tjeneste som ikke passer for alle

  38:19
  Hvem er de usynlige soldatene som opererer selvstendig bak fiendens linjer? De du aldri ser, men som selv skal se alt. De som går med tung oppakning, våpensystemer og sensorer gjennom krevende terreng og kommer seg usett inn for å finne fienden? I dagens episode møter Rune Wenneberg oversersjant Henrik i fjernoppklaringsskvadronen.
 • 5. Når er du forberedt på krigen?

  29:43
  Å havne i krig er noe av det siste mennesker ønsker, soldater inkludert. Men om man havner i krig, må soldatene være klare og villige til å slåss med en ukuelig vilje til å vinne. Hvordan forbereder man seg på krig? Hvordan jobber man fysisk og mentalt for å forberede seg på å stå i noe av det verste man kan utsette mennesker for.Rune Wenneberg møter oversjersjant Christian Næss.
 • 4. Å prestere i det ekstreme – del 2

  27:33
  Andre del av temaet prestasjonspsykologi i militær kontekst. Hvordan kan soldatene våre yte bedre i stressfunksjoner? Rune møter kommandersersjant Christian Ytterbøl.
 • 3. Å prestere i det ekstreme – del 1

  36:10
  Dagens soldater har en krevende jobb. Miljøet de skal operere i er noe av det mest stressende du kan utsette mennesker for. Hvordan setter vi soldatene våre opp for suksess for å bygge den nødvendige mentale robustheten? Hva vet vi egentlig om hvordan vi skal øke prestasjonen til soldatene våre og gjøre dem mentalt sterke?Rune møter kommandersersjant Christian Ytterbøl.
 • 2. Grunnleggende soldatferdigheter

  28:37
  Soldatyrket blir mer og mer komplekst, avansert og stridsmiljøet vi skal operere og vinne i, blir stadig mer krevende. Måten vi trener soldatene våre fra første dag er viktigere enn noensinne.  Hvordan skal Forsvaret klare å beholde soldatene lenge nok i den spisse enden, og hvordan kan vi stanse det evige jaget etter opprykk? Rune møter kommandersersjant Jim Lundemo.
 • 1. Livet som spesialoperatør

  21:44
  Hva er det som skal til for å bli marinejeger. Hva slags mennesker er det som blir de beste soldatene som finnes i Norge -  hva er det som kreves av dem og hvordan er livet som marinejeger? Rune møter Flotiljemester Mario som er marinejeger.