Klank & Kleur

Welkom bij Klank en Kleur! Een podcast van Galerie Atelier Herenplaats en muziekensemble Domestica Rotterdam. Ter ere van het 30-jarig jubileum van Herenplaats zochten de musici van Domestica bij zes kunstenaars muziek. Eén muzikant besloot zelfs een speciale compositie voor deze gelegenheid te schrijven. Opgesteld tussen de kunstwerken, werd de muziek opgenomen en live uitgevoerd. Waarom deze samenwerking tussen outsider art en klassieke muziek? Hoe kwam de muziekkeuze tot stand? Hoe reageerden de kunstenaars? Hoe beïnvloedde de kunst de muzikale uitvoering? En wat is outsider art eigenlijk? Je hoort het allemaal in deze podcast.


Domestica Rotterdam is een muziekensemble met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en staat onder de muzikale leiding van Wim Steinmann. Het ensemble zoekt de uitdaging in weinig gespeeld repertoire, ongewone bezettingen en bijzondere locaties of omstandigheden; het liefst in samenwerking met diverse podia en andere kunstvormen. In 2022 viert Domestica het 25-jarig jubileum.


Galerie Atelier Herenplaats is het Rotterdams centrum voor kunstenaars met een bijzonder verhaal. Het atelier biedt 45 beeldende talenten met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond een opleiding en werkplek. De kunstenaars participeren daarnaast in een verscheidenheid aan projecten in samenwerking met andere instellingen uit Rotterdam en uit binnen- en buitenland. Zo groeit de aandacht voor - en emancipatie van - deze kunstenaars. In 2022 viert Herenplaats het 30-jarig jubileum.