Share

cover art for Jakso 4 Sini muuttaa Tanskaan

Kieli keskellä munnen

Jakso 4 Sini muuttaa Tanskaan

Season 1, Ep. 4

Espoolainen pohjoismaisen yhteistyön konkari Sini Keinonen toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja lähtee töihin Kööpenhaminaan. Pelottaako tanskan kieli? Miltä tuntuu muuttaa arjen kieliympäristö toiseksi? Ja milloin Sini uskoo pääsevänsä matkaan? Keskustelukumppaneina Solja Krapu ja Henrik Huldén. 

More episodes

View all episodes

 • 1. Jakso 1 - Minttu Mustakallio heittäytyy

  26:44
  Minttu Mustakallio heittäytyyPidetty esiintyjä Minttu Mustakallio ei pienestä hätkähdä. Yksikielisessä Ylivieskassa kasvanut tyttö löysi uuden kielitodellisuuden muuttaessaan Helsinkiin. Monipuolinen näyttelijä on äskettäin uskaltautunut ruotsinkielisen vakavan näytelmän päärooliin. Lilla Teaternin lavalla Män kan inte våldtas (Miestä ei voi raiskata) Mintun hahmo elää ruotsiksi, mikä on vaatinut suomenkieliseltä näyttelijältä sekä rohkeutta että työtä. Solja Krapu-Kallio ja Henrik Huldénin podcastissa Minttu kertoo työstään ja itsestään.Tuotanto: Hanaholmen/Svenska nu.
 • 2. Jakso 2 - Satumaa ja suomihulluus

  22:30
  Satumaa ja suomihulluus ”Minulle avautui ihan uusi maailma”Uumajalainen Lovisa Jakobsson on ainutlaatuinen ruotsalainen. Ilman kytköksiä Suomen suuntaan hän lukioikäisenä hullaantui Suomeen ja suomen kieleen sekä aloitti suomen kielen opinnot. Tänään Lovisa on kaksikielinen ja toimii sekä kääntäjänä että suomenkielisen Nitro Boys-yhtyeen laulusolistina. Lovisaa jututtavat Solja Krapu-Kallio ja Henrik Huldén. Lovisa Jakobsson från Umeå lärde sig finska som vuxen och arbetar i dag som översättare.
 • Jakso 3 - Smoolannin litteät paketit: ”Ruotsalaisuus on osa Ikeaa”

  19:37
  Kansainvälistä sisustusyritystä Ikeaa leimaa ruotsalaisuus. Yrityksen Suomen johtaja Timo Hulmi kertoo työstään, suosikkituolistaan, mielikarkeistaan ja yrityksen perustajan Ingvar Kampradin Suomen vierailuista. Sekä paljastaa mitä tietää suunnitelmista rakentaa tavaratalo Länsiväylän ylle. Podcastin tekijöinä järjestelmällisenä huonekalukasaajana kunnostautunut Solja Krapu-Kallio ja Ikean tuotteita aikoinaan Suomeen salakuljettanut Henrik Huldén. Ikeas Finlandschef Timo Hulmi talar om hur svenskt Ikea är, om sin favoritstol och om Ingvar Kamprads besök i Esbo.
 • 5. Jakso 5 Savolaiset rapukestit

  27:59
  Kuopiolainen ruotsinopettaja Minna Aalto elää umpisuomenkielisessä ympäristössä – tai sitten ei. Kielten kuuleminen on valintakysymys, painottaa Minna, jonka opiskelijat kuuntelevat ruotsinkielistä musiikkia, katsovat ruotsalaisia sarjoja ja lukevat lehtiä ruotsiksi. Podcastia isännöivät Henrik Huldén ja Solja Krapu-Kallio.
 • 6. Ella Turta

  30:59
  Soljan ja Henrikin vieraana nuori valtiotieteilijä Ella Turta, joka alkuvuodesta 2022 palasi Suomeen kymmenen Göteborgissa vietetyn vuoden jälkeen. Mitä Ruotsissa vietetty aika teki Ellan Suomen kielelle ja miksi hän valitsi aikoinaan Pariisin sijasta Göteborgin? Ja miten käy Soljalta stadin slangin Neljä nopeeta?