Share

cover art for Keikkatarinoita: Mari Seppäsen polku terveydenhoitajaksi hoitoalan keikkatyön kautta

Keikkatarinoita

Keikkatarinoita: Mari Seppäsen polku terveydenhoitajaksi hoitoalan keikkatyön kautta

Season 2, Ep. 2

Takeaways

  • Maria opiskelee terveydenhoitajaksi ja tekee keikkatyötä Temporen kautta.
  • Hän valitsee keikkoja oman osaamisensa ja aikataulunsa mukaan.
  • Maria arvostaa keikkatyön joustavuutta ja mahdollisuutta suunnitella omaa aikatauluaan.
  • Hän uskoo, että keikkailusta on ollut suuri hyöty opintojen ja työn yhdistämisessä. Rohkeasti tartu tilaisuuteen ja mahdollisuuteen keikkailun suhteen.
  • Kysy apua ja varmista asioita työyhteisössä.
  • Keikkailu avartaa käsitystä hoitoalasta ja voi johtaa uusiin urapolkuihin.
  • Työntekijöiden näkemys on tärkeä hoitotyön kehittämisessä.

Chapters

00:00 Esittely ja taustat

03:34 Harrastukset ja perhe

04:48 Motivaatio keikkailuun

05:58 Määrä ja aikataulutus

07:04 Ajanhallinta

09:16 Opiskelu ja keikkailun yhteensovittaminen

11:43 Opiskelun ja keikkailun hyödyntäminen

13:13 Tulevaisuuden suunnitelmat

15:37 Keikkailun vaikutus opiskelijoihin

16:58 Keskustelu keikkailusta opiskelijoiden kanssa

20:56 Haasteet ja niiden selviäminen

24:54 Keskustelu hoitotyöstä julkisuudessa

27:07 Palaute Temporelle

28:35 Viesti Temporen palveluhenkilöstölle

29:10 Iloiset hetket viimeisen viikon aikana

30:09Tunnarimusa.


More episodes

View all episodes

  • 4. Keikkatarinoita: Jihan Mäkelä, lähihoitaja, joka rakastaa työtään

    26:04||Season 3, Ep. 4
    SummaryJihan Mäkelä on Suomen kansalainen, joka on asunut Suomessa seitsemän vuotta. Hän on sairaanhoitaja ja tekee keikkatyötä Temporen kautta. Jihan korostaa kielen tärkeyttä työssä, erityisesti kommunikoinnissa potilaiden ja asiakkaiden kanssa. Hän pitää yövuoroista, koska ne antavat hänelle enemmän vapautta ja mahdollisuuden saada erilaista kokemusta. Jihan suosittelee Temporea ystävilleen, koska se tarjoaa joustavia työvuoroja ja hyvää palvelua.TakeawaysKielen taito on tärkeä sairaanhoitajan työssä, erityisesti kommunikoinnissa potilaiden kanssa.Yövuorot antavat enemmän vapautta ja mahdollisuuden saada erilaista kokemusta.Tempore tarjoaa joustavia työvuoroja ja hyvää palvelua.Jihan suunnittelee tulevaisuudessa perustavansa oman yrityksen, joka tarjoaa hoivapalveluita muistisairaille.TitlesYövuorot ja niiden hyödytKielen tärkeys sairaanhoitajan työssäSound Bites"Tykkään kun mä autan ihmisiä.""Palkat tulee aina perjantaina."Chapters00:00Jihanin tausta ja keikkatyön aloittaminen04:14Kielen tärkeys sairaanhoitajan työssä08:05Yövuorot ja niiden hyödyt10:33Joustavuus ja hyvä palvelu Temporen kautta12:21Erilaisten yksiköiden tutustuminen
  • 3. Keikkatarinoita: Anne Väisänen keikkailee hoitoalan lisäksi ja luovilla aloilla

    18:38||Season 3, Ep. 3
    Anne Väisänen kertoo keikkailusta hoitoalalla ja sen sopivuudesta elämäntilanteeseensa. Hän on työskennellyt kehitysvammapuolella ja siirtynyt myöhemmin vanhus- ja jaksohoidon puolelle. Anne on myös osallistunut elokuviin ja tehnyt mallin ja promootion töitä. Hän korostaa keikkailun tarjoamaa vastapainoa hoitotyölle ja kertoo perehdytyksestä keikoilla. Anne jakaa vinkkejä ajanhallintaan ja motivaation ylläpitämiseen keikkalaisille. Hän kertoo myös positiivisesta kokemuksestaan temporen palvelusta ja kehittämisehdotuksistaan. Anne kannustaa harkitsemaan keikkailua ja korostaa onnellisuuden löytymistä arjen pienistä asioista.TakeawaysKeikkailu hoitoalalla tarjoaa joustavuutta ja vastapainoa hoitotyölle.Perehdytys keikoilla voi olla haastavaa, mutta rohkeus kysyä auttaa eteenpäin.Ajanhallinta ja motivaation ylläpitäminen ovat tärkeitä keikkailijalle.Temporen palvelu toimii hyvin ja tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri keikkoja.Chapters00:00Anne Väisäsen esittely ja hoitoalan löytäminen01:33Työskentely kehitysvammapuolella ja siirtyminen vanhus- ja jaksohoidon puolelle03:47Työskentely eri yksiköissä ja joustava suunnittelu04:51Anne Väisäsen osallistuminen elokuviin ja muihin töihin06:21Hoitoalan ja ekstraamisen vastapaino ja erilaisuus07:10Perehdytys keikoilla ja rohkeus kysyä08:01Motivaation ylläpitäminen ja pienistä asioista iloitseminen09:55Ajanhallinta ja motivaatiovinkit keikkalaisille10:58Oppimiskokemukset keikoilla11:37Tulevaisuuden suunnitelmat ja keikkailun jatkaminen12:45Positiivinen kokemus temporen palvelusta14:00Arki keikkailijan silmin ja kehitysehdotukset16:09Kohtelu keikkailijana ja tunnistaminen keikkapaikoilla19:38Tuki lähipiiriltä ja onnellisuuden löytäminen arjen pienistä asioista
  • 1. Keikkatarinoita: Johannan matka hoitoalan monitaituriksi

    32:16||Season 3, Ep. 1
    Johanna kertoo taustastaan ja miten hän päätyi hoitoalalle. Hän kertoo myös keikkailun löytämisestä ja miten hän on sovittanut sen yhteen opiskelun ja perhe-elämän kanssa. Johanna jakaa vinkkejä ajanhallintaan ja kertoo tyytyväisyydestään Temporen toimintaan. Hän myös puhuu tulevaisuuden suunnitelmistaan ja lopuksi kertoo siitä, mikä tekee hänet onnelliseksi.Pääkohdat:• Keikkailu voi olla hyvä tapa sovittaa työ, opiskelu ja perhe-elämä yhteen.• Ajanhallinta ja suunnittelu ovat tärkeitä keikkailijalle.• Palkanmaksun säännöllisyys ja hyvä asiakaspalvelu ovat tärkeitä tekijöitä keikkailijan tyytyväisyydelle.• On tärkeää muistaa ottaa aikaa itselleen ja nauttia vapaa-ajasta.Sisältö:00:00 Johannan tausta ja hoitoalan valinta03:06 Keikkailun löytäminen ja aloittaminen06:12 Perhesuhtautuminen ammatinvaihdokseen08:37 Keikkailun sovittaminen opiskelun kanssa10:31 Työyksiköt ja perehdytys14:13 Palkanmaksu ja tyytyväisyys Temporen toimintaan20:13 Ajanhallinta ja vinkit vastaavassa tilanteessa oleville25:07 Palkanmaksu ja tyytyväisyys Temporen toimintaan27:14 Lopetus ja onnellisuus
  • "Sotealalla on erityispiirteitä, joiden takia se sopii hyvin keikkatöihin"

    37:54|
    Vuodesta 2008 asti Sarastia Rekryä ja sen edeltäjää Seuturekryä johtanut Jaana Jantola löytää keikkalaisista paljon yhteisiä piirteitä, jotka ovat korostuneet myös Keikkatarinoiden haastatteluissa: keikkalaiset haluavat aikatauluttaa itse työelämänsä ja ovat löytäneet keikkailemisesta keinon tehdä työtä omilla ehdoillaan. "Monet heistä eivät olisi työelämässä, jos keikkailu ei olisi mahdollista" Jantola pohtii.Aikojen muuttuessa keikkailemisenkin tulee uusia elementtejä, yksi niistä ovat tulevat hyvinvointialueet, joilla Sare on laajalti mukana.Mutta mitkä ovatkaan Jantolan taustat ja minkälaisen työpolun hän on kulkenut? Aika mielenkiintoisen!
  • 4. Rebekka lähti keikkailemaan jo abivuonna "Opiskelu ja keikkailu täydentävät toisiaan"

    16:54||Season 2, Ep. 4
    Riihimäkeläisen Rebekka Antinsalon naapurissa oli iso päiväkoti ja jo abiturienttivuonna hän alkoi keikkailemaan siellä ja myöhemmin muissakin päiväkodeissa. "Kokeilemalla oppii ja pitää uskaltaa kysyä" Rebekka kannustaa muitakin nuoria ja opiskelijoita keikkailemaan.Kaikenlaisia kommelluksiakin on sattunut matkan varrella, mutta opiskelu ja keikkailu täydentävät nyt hyvin toisiaan Rebekan arjessa.
  • 3. "Tärkeintä, parasta ja vaikeinta on kohtaaminen"

    25:27||Season 2, Ep. 3
    Riina Tuuri on geronomi, joka on keikkaillut opiskeluaikoina, äitiyslomalla ja nyt hoitovapaalla. Hän tekee noin 2-3 vuoroa viikossa ja kokee keikkailun avartavana. Hänestä keikkalaisilla olisi paljon annettavaa työpanoksensa lisäksi. "Keikkalainen katsoo asioita usein tuorein silmin ja voi positiivisella tavalla kyseenalaistaa asioita."
  • 2. Irja keikkailee kokopäivätoimisesti yövuoroja

    34:53||Season 2, Ep. 2
    Irja Vesilahti aloitti keikkailun 2018 koska halusi tehdä töitä erilaisissa työympäristöissä. Hän tekee lähes pelkästään yövuoroja. Vuonna 2020 Irja irtisanoutui ja jäi pelkästään keikkailemaan."Valitettavasti kentällä näkee myös sitä, että jotkut tulee keikalle vaan nappaamaan rahat." Irja kertoo havainnoistaan. Hänellä on tähän asiaan tarjolla myös ratkaisu. Se on yllättävän yksinkertainen. Ratkaisukeskeisenä ihmisenä Irjalla on monia muitakin kehitysideoita keikkatyön pullonkauloihin.
  • 1. Suurperheen äiti löysi aikaa perheelleen kun aloitti keikkailun

    28:36||Season 2, Ep. 1
    Suosittu keikkatarinoita-podcast jatkuu toisen tuotantokauden jaksoilla! Ensimmäisessä osassa turkulaisen kuusilapsisen uusperheen äiti, Paula Somervuori kertoo siitä miten hän löysi keikkailun Sarastia Rekryssä. Keikkailun avulla hänellä on viimein aikaa myös itselleen ja lapsilleen eikä hänen ole tarvinnut katua vakityön vaihtamista keikkailuun.Paulalla on myös kokemuksia ammatinvaihdosta ja opiskelusta aikuisena ja ison perheen äitinä. Tuoreena keikkailijana Paulalla on hyviä vinkkejä aloitteleville keikkailijoille.