Share

Kan du skru ned litt?

Kan du skru ned litt? er en podcast om gitar. Musiker Øyvind Blomstrøm møter forskjellige gitarister i en samtale om noe av det viktigste i livet, nemlig gitaren. Hva er det med gitaren som er så altoppslukende og hvorfor er akkurat gitarister noen av ...


Latest episode

 • Hans Magnus "Snah" Ryan

  01:11:42
  Hans Magnus (også kjent som Snah) har sammen med Bent Sæther vært kjernen i Motorpsycho helt siden starten på slutten av 80-tallet. Han er en gitarist med en veldig tydelig stemme og har egenskapen til å alltid utforske nye territorier samtidig som han beholder sin egen signatur. Vi snakker om oppveksten i Nord-Trøndelag, Rush, den evige jakten på "gitaren som forsvant" og livet i Motorpsycho og de andre prosjektene han er involvert i. Foto: Thor Egil Leirtrø

More episodes

View all episodes

 • Vintagegitar

  01:35:08
  Vintagegitar er Norges ledende leverandør av high end gitarutstyr og innehar kunnskap og engasjement som de spres til sine kunder på en entusiastisk måte. De selger gitarer, forsterkere og effekter til alt fra verdensstjerner som er på turné og er innom Oslo, til barn og folk godt oppe i 80-åra. Vi tok en prat om tingenes tilstand i år, fordeler med å drive en ordentlig butikk kontra netthandel, hva som rører seg i pedalverden for tiden og hvordan de har skiftet struktur innad i butikken det siste året. Vi vil også opplyse om at Vintagegitar også er hovedsponsor for Kan du skru ned litt? - siden de også er hovedleverandør av mye av utstyret norske gitarister spiller på var det helt naturlig å ta en prat om hva som rører seg på utstyrsmarkedet i 2020. 
 • Kristoffer Nohr Unstad

  01:12:26
  Kristoffer var med å startet Kråkesølv allerede i 2007, og siden da har de gitt ut 6 album, vunnet Spellemannspris og påvirket en hel generasjon med norske band og musikere med sitt tydelige sound og tekstunivers. Vi snakker om hvordan det er å vokse opp i en musikalsk familie med huset fullt av instrumenter, Fender Jazzmaster og maratonløping. 
 • Petter Pogo

  01:08:21
  Petter Pogo er for mange kjent som bassist med Jokke & Valentinerne, St. Thomas og nå med Valentourettes, men det en del kanskje ikke vet er at han spiller gitar og mandolin på mange av Jokke sine mest kjente låter. Han spilte også gitar i Jokke med Tourettes og er leadgitarist i Senjahopen. Petter er en helt rå type som har vært med på utrolig mye forskjellig og hans nysgjerrige og interesserte vesen gjør at han stadig finner ut nye løsninger på ting som andre vanligvis har en slags fasit på. Vi snakker om årene med Joachim Nielsen, livet på landet og det å spille Pedal Steel til radioen. 
 • Jørgen Sandvik

  59:57
  Jørgen Sandvik har spilt i bandet Real Ones i over 25 år, de har gitt ut en haug med plater og spilt verden rundt. Han har også en veldig flott solokarriere som er litt mer basert rundt bluesmusikk, og i 2019 vant han Spellemannspris i blueskategorien for sitt album Permanent Vacation. Vi snakker om det å spille i band med folk du har kjent praktisk talt hele livet, tykke plektere og hvordan Jørgen ble intervjuet av Indisk presse om sitt sitarspill. 
 • Filip Roshauw

  01:23:01
  Filip Roshauw spiller gitar i det spellemannsnominerte poprockbandet The Switch. Han har en særegen spillestil med superfet elgitarlyd, han finner måter å stikke seg frem på uten plekter i et band med tre gitarister. I tillegg til dette jobber han i Oslo World, skriver i Jazznytt og bloggen Now's The Time og var en av personene bak Brakkesyke som brakte livemusikk til hele landet når vi var stengt ned under pandemien. Filip tenker mangt om mye og vi prater om Norge på 90-tallet, Olympisk musikk, sepia-rock, og hvordan det er å vokse som ekte Osloborger. 
 • Cato Salsa Thomassen

  01:12:23
  Cato Salsa har vært en prominent figur på landets rockescener siden slutten av 90-tallet med sitt fantastiske band Cato Salsa Experience som spilte verden over i mange år på begynnelsen av 2000-tallet. Siden det har han jobbet mer og mer som produsent i tillegg til å spille gitar i bandet til Sivert Høyem og etter hvert også i Madrugada. Vi snakker om pedaler, keyboards, og hvordan det er å være keivhendt, men spille høyrehendt.