Kako podaljšati cev za kuhinjsko pipo

Če je cev vaše kuhinjske pipe prekratka, jo lahko podaljšate s kompresijskim priključkom in teflonskim trakom nivito. Te so na voljo v večini trgovin s strojno opremo. Preden začnete, se prepričajte, da je napajalni vod prazen. Ročno zategovanje povezave lahko oslabi cev in zahteva ključ za zadnjo četrtino ali polovico obrata. Ne pozabite nositi zaščitne opreme in vedra za lovljenje vode. Za zaščito rok pred vročino cevi lahko uporabite tudi teflonski trak.


Kupite komplet uteži razpršilne cevi


Ko najdete pravo dolžino, kupite komplet uteži razpršilne cevi. Najdete jih v trgovinah z izdelki za dom ali na Amazonu za približno deset dolarjev. Za namestitev obtežene cevi izmerite 14 palcev od dna pipe in jo pritrdite z izvijačem. Preden vzpostavite trajno povezavo, preverite podaljšek s pipo. Ko je cev pritrjena, jo pritrdite na telo pipe in preverite, ali pušča.


Če nimate utežene pipe, lahko kupite tudi komplet uteži cevi, ki stane približno 10 $. Izmerite dolžino cevi 14 palcev od dna pipe in pritrdite komplet uteži cevi. Za pritrditev povezave obvezno uporabite izvijač. Ko je šoba priključena, priključite dovod vode na cev in privijte matice s ključem za umivalnik.


Zaprite vodo


Preden začnete, zaprite vodo v kuhinjski pipi. To bo preprečilo nenamerno brizganje. Ko izklopite vodo, odstranite cev iz dovodne cevi. Nato vstavite dele podaljška v luknje na pultu. Prepričajte se, da je matica tesno zategnjena. Ko povežete oba dela, povežite oba konca s telesom pipe. Ko je matica pritrjena, je treba cev pritrditi na umivalnik.


Priključite pršilno šobo


Ko pritrdite cev na pipo, boste morali pršilno šobo priključiti na cev in nato namestiti podaljšek. Podaljšek bo nato dolg 14 palcev. Nato boste morali ponovno zategniti matico, da jo pritrdite na svoje mesto. Če je podaljšek prekratek, ga dovod vode ne bo mogel doseči. Da bi se izognili tej težavi, poskusite razširiti izliv.


Preden se lotite popravila, morate zapreti vodo. To lahko storite tako, da odstranite ventile v omari pod umivalnikom in s ključem za umivalnik zategnete matice na telesu pipe. Po priključitvi cevi boste morali adapter pritrditi na umivalnik in priključiti nove cevi. Ko je pipa pritrjena, boste morali uporabiti podaljšek za prestavitev pršilne šobe.