JuristPodden

 • #16 Elisabeth Vestin-Yogajuristen

  41:24
  I detta avsnitt pratar JuristPodden med Elisabeth Vestin Advokat & Partner på Hannes Snellman om att hinna med att jobba, leva sitt liv, att återhämta sig och att ha ett individanpassat ledarskap. Elisabeth ger värdefulla nycklar i hur man blir en framgångsrik Advokat & Partner som bidrar till både till jämställdhet och en sund livsstil i juristbranschen. Nominerad till årets Justitia visar verkligen på vilken förebild Elisabeth är för kvinnor.Elisabeth poängterar vikten av att träna och att återhämta sig för att kunna prestera på topp i sitt arbete. Vi pratar även om att man både kan leva ett liv med planering men ändå lämna utrymme för spontanitet. Innan avsnittet yogade vi tillsammans för att Elisabeth ville visa hur hon återhämtar sig och även tipsa om att hitta sitt sätt att återhämta sig. Stort tack till Nyala som bidrog till gåvan (snygga träningskläder) som Elisabeth fick i i slutet av avsnittet.
 • 15. #15 Alexander Stänkelström - Den sköna skattejuristen

  38:17
  JuristPodden träffar Alexander Stänkelström (Head of Tax) från Cederwalls och pratar rädsla för skatt, vad är syftet med skatten och varför är skatten så känslig? Betalar vi högre skatt än övriga länder i världen och är det bättre om vi tar bort skatten helt och hållet. Alexander förklarar skatterätt på ett enkelt sätt och tipsar oss om hur vi inte ska göra det svårt för oss. Självklart pratar vi sömn eftersom att inspelning sker på Hästens.
 • #14 chefen som inspirerar - Angelica Ewö Reimer Jurist och partner på PWC

  34:54
  I detta avsnitt möter JuristPodden en driven jurist som återhämtar sig genom meditation. Hon imponerar med att även inneha en civilekonomexamen och älskar att lyssna på Avicii och gå på rockfestival. Angelica värnar om arbetsmiljö i den tuffa juristbranschen och vill att alla som jobbar tillsammans med henne ska nå sin fulla potential. Hon uppmuntrar till sunda värderingar och att ta hand om sig själv. Angelica har myntat den fantastiska slogan "Because I Can" och berättar för oss vad det innebär.
 • Vem vill du gestalta? Livepodd tillsammans med Camilla Thulin i samarbete med Legally Lady.

  51:09
  Vem vill du gestalta? (En traditionell man eller en kvinna?) Livepodd med Camilla Thulin i samarbete med Legally Lady.Kläder är också ett språk som en jurist/advokat kan använda för att förstärka sitt egna uttryck. I detta avsnitt vill JuristPodden uppmana svenska kvinnor inom juristbranschen att våga visa sitt uttryck och inte tänka alltför mycket på regler och normer för hur man bör klä sig. Tillsammans med Camilla Thulin vill JuristPodden boosta svenska kvinnor att våga vara sig själva. Camilla delar med sig av nyttiga tips och roliga historier men framförallt tankar som är värda att begrunda. 
 • #13 Erik Esaiasson- Skydda din idé

  42:14
  I detta avsnitt pratar JuristPodden med Advokaten Erik Esaiasson från Advokatbyrån Gulliksson om hur man kan tänka när man kommer på en idé och hur man kan skydda den. En idé kan vara alltifrån att starta företag, uppfinna något eller att skapa musik. Hur kan man egentligen skydda den idé man kommer på? Vad gör man när man kommer på en idé tillsammans med någon?Advokatbyrån Gulliksson arbetar med immaterialrätt som är det området inom juridiken som handlar om att skydda idéer.Allt detta får du reda på i JuristPoddens avsnitt med Erik Esaiasson.
 • 14. Kärlek och Juridik?

  42:20
  JuristPodden träffar upp juristen Rebecca Frögren från Verahill Familjejuridik på Lydmar Hotel för att prata kärlek och juridik. Vad behöver man egentligen tänka på innan man flyttar ihop med någon eller gifter sig? Är det någon skillnad på att vara sambo och att vara gift? Rebecca klargör också varför dem flesta människor blandar ihop testamente med samboavtal. Med känslor och familjer får man höra många roliga historier som Rebecca också berättar om.Lyssna & Lär!Glöm inte att skriva avtal innan ni flyttar ihop eller gifter er!
 • Legalisera Cannabis?

  53:16
  JuristPodden bjuder in till AW-Livepodd på Lydmar hotel tillsammans med den eminenta Sargon De Basso och pratar om Cannabis. Publiken är också en del av livepodden och får chans att ställa frågor. Varför kan vi i Sverige inte prata om Cannabis? Varför antas man vara en knarklangare, Pro-cannabis-profil eller rentutav en haschtomte. I världen pågår en grön våg som Sverige gömmer sig för! Det är intressant hur ett land kan vara så before men ändå så behind! Lyssna på detta glödheta ämne som alla nu tycks gå igång på!Varmt välkomna!
 • JuristPodden livepoddar med Stadsmissionen "Fallen mellan stolarna"

  35:22
  Fallen mellan stolarna – konsten att göra rätt- Går det att i en global värld strunta i vissa människors rätt till ett drägligt liv,bara för att de inte längre har rätt att vistas i ett land?Varmt välkomna till ett frukostseminarium tillsammans med JuristPodden & Stadsmissionen där vi livepoddar och pratar om hur man kan hantera dem fall som hamnar mellan stolarna.
 • #12 Michael Frie - Frie as a Bird

  47:24
  JuristPodden träffar den moderna Advokaten Michael Frie och f.d. ordförande i advokatbyrån Bird & Bird på det anrika WIENERCAFÉET för att prata om den framtida advokaten. Vi pratar om juridikens framtid, legaltech och AI, Konkurrens från revisionsbyråer, shift to buyers market samt att affärsbyråer behöver tänka om för att unga och kvinnor ska vara intresserade av att arbeta där. Med den erfarenhet och nyfikenhet som Michael Frie besitter kan man inte annat än att luta sig tillbaka och lyssna på hans spännande infallsvinklar om vad jurister och juridken har att vänta sig i framtiden. VARSÅGODA ett avsnitt med en riktig veteran!!!!!!!
loading...