Share

cover art for Första advent och en julpyntskatastrof

Julpodden

Första advent och en julpyntskatastrof

Season 1, Ep. 4

Varför känner sig Anna så värdelös idag? Och det där med dominoeffekt på adventsljusstakar kanske inte är att rekommendera, enligt Emma... 

Lyssna på avsnitt 4 för att ta del av en adventsspecial där vi pratar om första advent, gissar(och tyvärr sjunger lite)på jullåtar, smakar något juligt, går igenom hur många gånger man egentligen kan prata om julstjärnor och i slutet har vi en liten överraskning - även för Anna!  

Sen undrar vi ju alla: vad har vi gjort för juligt i veckan den här gången...?

More episodes

View all episodes

 • 8. GOD JUL!

  17:03
  Julafton är här och så är även sista avsnittet av Julpodden...! Sorgligt och roligt på samma gång! I dagens korta bonusavsnitt pratar vi lite jul, testar varandra på ett Kalle Anka på julafton-quiz och så ger vi er en sista julutmaning som bara måste göras på julafton! Vi avslutar avsnittet på bästa sätt med en fin instrumental jullåt av Emmas extrapappa Micke. Njut och ha en underbar julafton, så hörs vi förhoppningsvis nästa år... GOD JUL önskar Emma och Anna!Ge gärna Julpodden en recension så blir vi glada!
 • 7. Rimstuga och julaftonstraditioner

  56:00
  Fjärde advent är kommen och så är även Julpoddens sista ”riktiga” avsnitt! En liten bonus kommer nämligen på självaste julafton...! I dagens avsnitt knyter vi ihop säcken lite grann, har rimstuga så det står härliga till, smakar något juligt(trots Emmas magsjuka), pratar julfilmer och så går vi igenom våra julaftonstraditioner! Annas nördiga julinfo handlar förresten idag(för första gången) om något annat än onda makter...hurra!! Ge oss gärna en recension i appen - då blir vi glada!
 • 6. Lucia på norrländska och tomtens julbad

  45:24
  Avsnitt 6 kom med nöd och näppe upp på grund av sjukdom, så nu får ni uppskatta det extra mycket...! Det är fullsmockat med jul för det är ju både Lucia OCH första advent idag - vilken grej! Anna har äntligen lyckats hitta polkabollen i Delsbo! Sen undrar vi varför kyrkans berättelse om Lucia är så konstig..? Hur säger man julgåtor på gotländska? Och hur gick det egentligen med vår julutmaning?? Emma tipsar också om hur du får julgranen att överleva. Trevlig lyssning och glad Lucia!
 • 5. Andra advent, Ernst-quiz och virkade trosor

  42:03
  VARNING! I detta avsnitt nämner vi att nissar inte finns, så lyssna inte med era barn om ni inte vill avslöja det! Glad andra advent! I dagens avsnitt smakar vi något juligt som är den enes hemska mardröm och den andres lycka i livet... Förresten - Är det Emma eller Ernst som sagt de här sjuka citaten? Syr man verkligen julklappar nu för tiden och varför ska Anna alltid prata om onda julmakter?? Som ni hör innehåller avsnitt 5 en massa smått o gott och i slutet har vi också en julig utmaning till er alla, som bara måste göras..!
 • 3. Min syn på lussebullen är förstörd för alltid...

  50:06
  I avsnitt 3 får ni ta del av en hemsk historia om lussebullen, de äckligaste (jul)chipsen vi nånsin smakat, nån av oss blir utklassad i julquiz och vi har också hittat en ny julserie, som är otroligt bra men svårbeskriven... Hur många kilo julskinka äter vi förresten per jul? Och hur tänker vi om antalet julklappar i år?
 • 2. Vad äter snögubben till frukost och årets julklapp

  48:53
  Avsnitt 2 är extra långt och fyllt med massor av julkänsla! Vi pratar bland annat om vad vi gjort för juligt i veckan, aktuella spekulationer om årets julklapp och julvärd, drar märkliga julgåtor, smakar årets glögg "Blossa 20" och så blir Anna utklassad med en citatfrågesport om julkalendrar genom tiderna. Är Bamse en julkalender...? "Merry Christmas you filthy animal"
 • 1. Premiär! Glubbel och en köttbulle i gröten

  31:47
  I premiäravsnittet av Julpodden tar vi bland annat upp hur mjukt och skönt det är att ligga och mysa på lussebullar, vad vi (tyvärr) hatar för juliga saker, varför man inte vill ha träningsvärk på julafton och så klart så har vi med veckans smakprov och julfilm - o mycket, mycket mer..!
 • 0. En liten jul-teaser...

  02:43
  En kort teaser om vad som komma skall i Julpodden framöver! Ursäkta ljudet - vi lovar att det blir bättre i kommande avsnitt...