Share

cover art for 58. Jobbpodden gästas av Fredrik Löfgren

Jobbpodden

58. Jobbpodden gästas av Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren är robotutvecklare, VR & AI-expert och eftertraktad föreläsare som tidigare vunnit medaljer under både VM och OS i robotik. Med sina kunskaper slår han världen med häpnad när han förklarar möjligheter och utmaningar som framtiden av AI och robotar kommer medföra. En sak är säker - det kommer förändra såväl arbetsmarknaden och vår vardag i grunden.

More episodes

View all episodes

 • 116. Jobbpodden gästas av Maria Kehagia

  42:50
  Maria Kehagia är född, uppväxt och boende i Kalmar.Maria älskar min hemstad Kalmar, Öland och Sverige överhuvudtaget.Hennes föräldrar flyttade till Sverige som arbetskraftsinvandring till Kalmar och dem har numera rotat sig väl här.Maria älskar livet, utmaningar, tempo, träffa människor och tänker mycket på att vara positiv och sprida glädje omkring sig.Hon har med åren lärt mig att ta hand om sig själv och sin hälsa, stressa mindre och njuta mer av livet.Marias familj består av mannen Patrik, barnen Ina och Melina, hundarna Charlie och Simba
 • 115. Jobbpodden gästas av Ann Pettersson

  27:27
  Ann har massor av erfarenhet som du kan dra nytta av. Ann har varit anställd och chef, rekryterare och jobbsökare. Allt har gett henne nyttiga kunskaper – men de har inte varit ”gratis”.I alla Anns uppdrag har hon haft enorm nytta av metoden att använda färg för att beskriva och förstå människors olikheter. Sätt färg på din sociala kompetens och lär dig använda rätt argument i en anställningsintervju.Kommunikation är nyckeln. Den måste anpassas efter mottagaren, inte avsändaren. Det låter så enkelt men är det inte, det lovar jag! Ann kan ge dig några tips som kan bli avgörande för om du ska lyckas i en jobbintervju eller ej.Ann ser möjligheter som ballonger som hänger i luften med ett snöre att dra i. En del ser inte ballongen, en del ser ballongen men inte snöret och en del ser men bryr sig inte. Lär dej se ballongerna och dra i snöret! Du har allt att vinna, inget att förlora!
 • 114. Jobbpodden gästas av Caroline Lornudd

  37:28
  Caroline Lornudd är legitimerad psykolog och har doktorerat i Medical Management på Karolinska Institutet. I drygt 10 år var hon praktiskt verksam som psykolog inom företagshälsa, och fick en bred erfarenhet av de arbets- och organisationspsykologiska utmaningar som anställda och chefer möter. Caroline gjorde där två observationer som ledde henne in i forskning om ledarskap. Hon märkte hur viktig chefens ledarskap var för de anställda som brottades med psykisk ohälsa, och de negativa tankar om den egna personen som det ofta förde med sig.
 • 113. Jobbpodden gästas av Mats Wernheim

  30:10
  Mats är en idéskapare och mångsidig serieentreprenör som har arbetat inom bemannings-och rekryteringsbranschen sedan 1991. Mats är initiativtagare till JobbFestivalen i Kungsträdgården med tema mångfald & Inkludering.Han är bland annat grundare av bemanningsföretagen MAYDAY, 1991 (ISS/MAYDAY) och JobAgent, 1999 (Want). Han är också grundare av SaaS-företaget ZeroLime.Han är även engagerad som delägare och advisor i Ireturn, en hubb för personer som upplever, psykisk arbetsrelaterad ohälsa.Mats mål är att vara en företagare som både ser och hör människan, oavsett bakgrund eller situation.
 • 112. Jobbpodden gästas av Amo Cartwright

  43:55
  Utifrån sin egen filosofi ”The Golden Mindset” hjälper Amo Cartwright människor att nå framgång i livet, arbetet och privatlivet. Amo arbetar både som säljcoach, livscoach och som inspirerande föreläsare. Genom glädje och öppenhet lyckades Amo Cartwright vända en tuff uppväxt till en framgångsrik karriär som säljare och säljchef. 2015 åkte Amo till Bahamas eftersom hans första dotter föddes där. I knappt 2 år bodde Amo i Bahamas utan arbete men med sitt Golden mindset så gick han upp 5 varje morgon och tränade. Efter det så gick han med ett stort leende med sin dotter till stranden och stan varje dag. Tiden gick och pengarna börja sina och han fick börja be vänner om ekonomisk hjälp. Till slut så blev det stora skulder och Amo blev hemlös under en period. Han slutade aldrig att le eller nätverka under denna tid. Han blev erbjuden en säljtjänst i Stockholm sommaren 2016 och bestämde sig för att det var tid att lämna Bahamas för att betala tillbaka alla skulder och få ett hem igen. Drygt 2 år senare hade Amo betalat tillbaka över 500.000kr utan lån eftersom hans mor hade satt honom hos kronofogden under tiden som han var i Bahamas.Med sitt ständiga leende har han nu gjort sig ett namn som inspirerande Linkedin-profil som föreläser runt om i landet, hjälper företag att skapa socialt hållbara medarbetare och coachar inom sälj.
 • 111. Jobbpodden gästas av Anette Stoltz

  42:53
  Anette StoltzHar en lång karriär bakom sig. Fokus på utveckling, vägledning/utbildning och arbetsmarknadsfrågor.Har varit egen företagare, chef/ledare i kommunal verksamhet. Vägledningsstrateg på en myndighet. Arbetar som kvalitetschef på EnRival sen 2 år tillbaka.Livet har bjudit på olika former av utmaningar.Vill fortsätta utvecklas och utveckla i många år till.
 • 110. Jobbpodden gästas av Eric Thyrell

  32:17
  Eric Thyrell är föreläsaren som stått på scenen i olika former sedan barnsben. Detta märks tydligt i hans mycket underhållande och fängslande sätt att föreläsa.Han har studerat ledarskap på Harvard business school, samt jobbat som chef och ledare.Eric var nominerad till årets talare 2019, samt Stora Talarpriset 2022, och är även för femte året i rad med på listan över de mest populära talarna i Sverige.​Han är dessutom en av endast två talare i Sverige som erhållit den högsta utmärkelsen "Diamond speaker" från världens mest omfattande system för talar-rating:speakerrating.com.Med en stor dos närvaro, energi och humor inspirerar han företag och organisationer i alla nordiska länder i ämnen som: Kommunikation, förändring, konflikthantering, teamwork, arbetsglädje, bemötande och försäljning.I den långa raden av företag och organisationer som Eric Thyrell utbildat och föreläst för finns bla:Försvarsmaktens högkvarter,Ernst & Young, Nordea, IBM, DHL, Sveriges riksdag, IKEA.Erics breda och långa yrkeserfarenhet inom olika branscher sätter sina spår i hans föreläsningar och det levereras många roliga historier och övningar som publiken lätt tar till sig av.Mottot är att en föreläsning med Eric ska vara rolig och inspirerande, samtidigt som den ska ge konkreta verktyg som deltagarna kan applicera direkt efter föreläsningen.
 • 109. Jobbpodden gästas av Marcus Ljung

  38:26
  Marcus Ljung, är 37 år gammal och bor i Jönköping med sina två barn. Marcus är utbildad beteendevetare som jobbat med rekrytering, bemanning och omställning de senaste 10 åren. Sedan 1,5 år tillbaka så driver han Ljung Kompetensförsörjning där han erbjuder flexibla lösningar inom rekrytering och interim-konsulter. Marcus har alltid brunnit för människor och får energi av att se människor uppnå sin potential, utvecklas och lyckas. I sin roll som rekryteringskonsult i sitt bolag erbjuder han inte bara råd och stöttning till dem som söker utannonserade tjänster utan min telefon är öppen för alla som vill har tips, energi eller verktyg för att bryta mönster.
 • 108. Jobbpodden gästas av Silje Lea

  33:06
  Silje Lea är specialiserad i kommunikation och förändringsprocesser. I över 21 års tid har hon hjälpt individer, grupper och verksamheter att utvecklas och nå framgång och nya resultat. Hon arbetar i olika branscher samt i verksamheter på alla nivåer. Bland hennes kunder finns förutom ST Kriminalvården kunder som Nacka kommun, Stångåstaden, Sandvik Rock Tools, Fastighetsbyrån, Unionen, IF Metall, Retriever Group, Learningbank DK, Finansförbundet, SMHI, Food Folk Sverige och AniCura Group.Siljes styrka är att med skärpt sinne sortera och facilitera förändringsprocesser som leder till ny kraft och nya resultat. Hon bidrar till att människor växer, blir tryggare i sig själva och kan kommunicera bättre. Med tydlighet får hon individen att se både helheten och sitt eget bidrag i den.Silje står för det som är äkta och genuint. Hon tror inte på fina ord om förändring, utan hon tror på att göra jobbet på riktigt. Och det kräver engagemang, mod och tillit till att se nya perspektiv. För att skapa nytt måste man vara villig att se, tänka och göra nytt — och det är en process som Silje med trygghet, tydlighet och stor kunskap leder människor och verksamheter genom.Silje har bred erfarenhet och har jobbat med utbildning, ledarskapsutveckling, coaching, grupp-och företagsutveckling inom både privat och offentlig verksamhet. Under flera år har hon både i Stockholm och Oslo utbildat människor från en mängd olika branscher inom kommunikation och förändringsprocesser.Silje är utbildat inom arbetsterapi, kommunikation-och förändringsarbete och psykosyntes.