Share

cover art for Ep 8: Eftervalsanalys med Svenska Evangeliska Alliansen

Jesus och Politik

Ep 8: Eftervalsanalys med Svenska Evangeliska Alliansen

Season 1, Ep. 8

Varmt välkomna att käka frukost med oss då vi på Jesus & Politik på förslag från Svenska Evangeliska Alliansen bjudit in krönikörerna och opinionsbildarna Robban Tjernberg (Sändaren), Olof Edsinger (Världen Idag) och Elisabeth Sandlund (Dagen) för att tillsammans med SEA's btr. generalsekreterare Jacob Rudenstrand, dela med sig av sin eftervalsanalys för Kristin och PO Flodström samt Göran Reierstam (RadioHope).

More episodes

View all episodes

 • 7. Ep 7: (KSA) Kristen Samhälls-Analys av slutdebatterna #Val22

  46:47
  Vi går igenom och sammanfattar de stora slutdebatterna i SVT, TV4, Expressen och Aftonbladet ur ett kristet perspektiv.
 • Jesus & Politik: Trailer

  04:50
  Läs mer om podden på: https://www.facebook.com/JesusPolitik och https://www.youtube.com/pennyskultursallskap
 • 10. Ep 10: Jesus & (Kommun)politik med Gabbe Lönn (kd) och Britt-Marie Danestig (v)

  38:55
  Gabriella Lönn är Sveriges yngsta kommunalråd, medan Britt-Marie Danestig är riksdagsveteranen som på ålderns höst dragit sig tillbaka till kommunfullmäktige i hennes hemkommun. Vi låter dem båda samtala om hur Jesus finns med dem i den kommunpolitiska vardagen och vad som skiljer och förenar mellan Kristdemokraterna och Vänsterpartiet.
 • 9. Ep 9: Vilken värld vill Sverigedemokraterna leva i, Julia Kronlid?

  31:44
  Julia Kronlid är pingstpinglan som även är vice ordförande i Sverigedemokraterna.I avsnittet får ni lyssna till varför Julia anser att socialkonservatismen lirar bäst med hennes kristna tro och hur hon resonerar kring dagsaktuella frågor.
 • 8. Ep 8: Vilken värld vill Kristdemokraterna leva i, Roland Utbult?

  30:34
  Sångfågeln Roland Utbult är fiskarsonen från västkusten som med sin musik valde att bryta släktens tradition och istället bli människofiskare. Med sin musik fortsätter han att beröra generationer av människor uppväxta inom frikyrkan, men idag skall vi i stället diskutera om hur han ser på politiken både globalt och i Sverige.
 • 7. Ep 7: Vilken värld vill Kristna Värdepartiet leva i, Mats Selander?

  33:11
  Kristna Värdepartiets ledare Mats Selander är i mångas ögon en kontroversiell figur. Han går sin egen väg och utmanar gärna de svenska konformitetskorridorerna med sitt karaktäristiska leende på läpparna. Med anledning av att KvP fick så höga siffror på Nyhem och framförallt Europakonferensen, så väljer vi att frångå principen om att enbart köra riksdagspartierna i år och bjuder särskilt in Kristna Värdepartiet.
 • 6. Ep 6: Vilken värld vill du leva i, Gustav Fridolin?

  59:26
  I samarbete med våra vänner på Kristna Dejtingpodden och veckotidningen Sändaren kommer här tre stycken lite längre specialavsnitt med de tre tidigare partiledarna Alf Svensson, Lars Leijonborg och Gustav Fridolin.Sist, men inte minst: Gustav Fridolin
 • 6. Ep 6: Abort och Valkompasser

  31:23
  I veckans avsnitt tar sig panelen ann den laddade frågan om abort med anledning om att Kristdemokraterna meddelat att Lennart Sacredus kliver ned efter att han gett uttryck för att önska utreda möjligheten till inhemsk adoption. Panelen resonerar även kring politikveckan som varit och hur de tänker inför valdagen 11 september. P.S. Görans ljud riskerar att framkalla yrsel och svår migrän i det här programmet, så ifall du är känslig, hoppa över veckans avsnitt - problemet kommer att vara åtgärdat tills nästa avsnitt.