Share

cover art for #221 Jakt på canadagås

Jakt- og fiskepodden

#221 Jakt på canadagås

Ep. 221

God mat og spennende jakt. En svartelistet fugl som er spredt i Norge med viten og vilje, og er vår største gås som gjerne vokser seg større enn en tiur. I ukens episode snakker vi oss varme om ulike måter effektiv jakt på canadagås. I studio hører du Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

More episodes

View all episodes

 • #232 Allemannsrett, fiske mellom strandstoler og turfolk i jaktterreng

  24:29
  Allemannsretten er grunnmuren i norsk friluftsliv. Men hvor langt går den? Både kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) er skjelt ut etter noter under sjørretfiske. Men først og fremst: Hør episoden og pris deg lykkelig over å bo i Norge. Samtalen styres av podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 231. #231 Fjellduk på godt og vondt

  24:15
  Noen av karene i studio har mer eller mindre bodd i fjellduk i perioder. Fjellduk finnes i tynne og tykke versjoner med varianter til både folk og hund og er egnet til mer enn bare å holde varmen. Her er en kort halvtime med tips og triks om fjellduk med Kristian Eiken Olsen (Statskog), Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 230. #230 Buejakt, lottotrekning, fluer i brakkvann og våpenvalg

  23:22
  Hva må til for at buejakt skal bli lovlig i Norge? Ny forskning kan påvirke veien videre og både Statskog og NJFF ønsker å teste ut buejakt i Norge. Om trekningen hos Statskog burde justeres for å fordele vinnersjansene bedre, sier rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) noe om, mens kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) er på noe gyngende brakkvann rundt klekking. 
 • 229. #229 Sint uten signalfarge, savn etter storfugl og striping

  26:00
  Hvilke områder gir størst skuddsjanse på storfugl? Bør du ha på deg signalfarge for å være trygg i skogen under jakta? Hva med fareskilt om at "Jakt pågår"? Er ferskvannsfisk trygg å spise? Og kan man gi et krasjkurs i striping av flue på to minutter? Velkommen til lett vals mellom lytterspørsmål. I studio hører du rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog), kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 228. #228 Blodsuger og sykdomsspreder: Flått

  23:23
  Den suger blod, sprer sykdom og er rett og slett plagsom for folk og dyr. Ei lita mus kan ha opptil 300 flått! Parasitten brer seg stadig ut. Den kan gi mennesker alvorlig sykdom, men noe kan du vaksinere deg mot. Hva flåtten er godt for, er faktisk ikke godt å si. Lær mer med professor Atle Mysterud, kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 227. #227 Hørselvern, innmat, vårbukkejakt og båtforbud

  24:08
  Det suser døgnet rundt i ørene til rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog). Nå er han veldig nøye på å bruke hørselvern på jakt. Kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) har som vanlig et litt mer avslappet forhold til det meste. Podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) dykker i hørselvernbruk, men sneier også innom lytterspørsmål om innmat, vårbukkejakt og båtforbud.
 • 226. #226 Velg rett kikkertsikte

  24:22
  Rødpunkt, trådkors, linser, lysinnslipp, kulebanekompensasjon. Og det koster å være kar. Men må du tømme kontoen for å ha et kikkertsikte som fungerer? Heller dyrt sikte enn dyr rifle, er konklusjonen. Hør våpenekspert Vidar Nilsen (NJFF) og rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) snakke seg varme, mens kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) inntar en mer tilbakelent rolle.
 • 225. #225 Den intenst plagsomme hjortelusflua

  23:28
  En elg kan ha 20 000 hjortelusfluer på seg. Den er intenst plagsom både for hjortevilt og mennesker. Stikker den deg, kan du klø i månedsvis. Hvilken spredning kan vi forvente og finnes det råd for å begrense plagen? Professor Atle Mysterud er med i studio sammen med den faste trioen Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 224. #224 Snikjakt på rådyr og reker for laks

  23:16
  Effektivt og litt hardhendt laksefiske med reker som agn ble forbudt. Men holder det ikke med uttaksbegrensning? I ukens episode får du også noen kjappe vurderinger rundt vellykket snikjakt på rådyr. I studio hører du rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog), kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).