Share

cover art for #216 En introduksjon til tørrfluefiske

Jakt- og fiskepodden

#216 En introduksjon til tørrfluefiske

Ep. 216

"Essensen av lykke", sier kunstnersjel Espen Farstad (NJFF). Men hva er egentlig greia med tørrfluefiske? Vi har som vanlig med rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og en nestor i fluefiske, Tore Litlere Rydgren. Praten ledes av podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

More episodes

View all episodes

 • 261. #261 Jon Barikmo – tradisjonsrik og verdensvant harejeger del 2

  28:45
  Han er antakelig landets mest erfarne harejeger. Jon Barikmo har fartet verden rundt i jakt på lokale harejakttradisjoner, men fortsatt mangler en verdensdel. I studio er også den faste trioen med Jo Inge, Espen og Trond Gunnar. Dette er del 2.
 • 260. #260 Jon Barikmo – tradisjonsrik og verdensvant harejeger del 1

  26:41
  Han er antakelig landets mest erfarne harejeger. Jon Barikmo har fartet verden rundt i jakt på lokale harejakttradisjoner, men fortsatt mangler en verdensdel. I studio er også den faste trioen med Jo Inge, Espen og Trond Gunnar. Dette er del 1.
 • 259. #259 Hvorfor er villaksen på rødlista og finnes det håp?

  26:27
  Innsiget av laks er mer enn halvert fra slutten av 80-tallet. Truslene er mange og store, ikke minst knyttet til oppdrett. Fangsttallene går stadig ned. Optimismen tar ikke akkurat overhånd i studio i praten mellom Helge Axel Dyrendal (Miljødirektoratet) og podtrioen Jo Inge, Espen og Trond Gunnar. 
 • 258. #258 Pukkellaksinvasjonen – stille før stormen?

  28:19
  Pukkellaksen har hatt en eksplosiv vekst i Norge. Antakelig var det mer pukkellaks enn vanlig laks i Norge i 2023. Spenningen er stor i møte med 2025-sesongen. Har motstandskampen hatt effekt eller er det bare stille før stormen? Eirik Frøiland fra Miljødirektoratet bidrar sammen med Espen, Jo Inge og Trond Gunnar i studio.
 • 257. #257 Fang-og-slipp, innskyting av rifle, rett olje og ambassadøravmønstring

  26:18
  Han vandrer bekymringsløst videre langs livets landevei, fortsatt i podden men nå som emeritus. Vi hører om Espens epoke i NJFF og fyller på med litt spørsmål kun en podsjef tør stille. I studio hører du Espen Farstad, Jo Inge Breisjøberget og Trond Gunnar Skillingstad
 • 256. #256 Spent spinner, homogen riflekule i gammelt våpen, introjakt og ettersøkshund

  26:56
  En noen år gammel feil kommer til overflaten i dagens episode, men Espen Farstad oppklarer spent spinner ikledt sin nydelige t-skjorte. Jo Inge Breisjøberget koser seg mer med riflekuler. Mange flere lytterspørsmål kommer også som utfordringer fra podsjef Trond Gunnar Skillingstad i ukens episode.
 • 255. #255 Villmarking Bengt Are Barstad er ute. Antakelig for godt. Vol II

  27:13
  Folk er ikke vant til å være alene og stole på seg selv, sier mannen som har flyttet ut i naturen og neppe noen gang kommer tilbake til et vanlig liv. For Bengt Are Barstad er naturopplevelser rene styrkedrikken. Vi har ham med i dobbeltepisode fra et iskaldt telt. Selv sitter Jo Inge, Espen og Trond Gunnar i et passe varmt studio. Her er del 2 av vår prat med denne fargerike fyren.
 • 254. #254 Villmarking Bengt Are Barstad er ute. Antakelig for godt. Vol I

  28:11
  Folk er ikke vant til å være alene og stole på seg selv, sier mannen som har flyttet ut i naturen og neppe noen gang kommer tilbake til et vanlig liv. For Bengt Are Barstad er naturopplevelser rene styrkedrikken. Vi har ham med i dobbeltepisode fra et iskaldt telt. Selv sitter Jo Inge, Espen og Trond Gunnar i et passe varmt studio.
 • 253. #253 Guide til riflekjøp vol II

  25:17
  Podsjef Trond Gunnar skal på hjortejakt, har ikke rifle og frykter å bli bålansvarlig. Hør om en hanglende våpensøknad og bli med på Espen og Jo Inge sin guide til lykkelig våpenkjøp. Dette er del 2 av 2.