Share

cover art for #211 Moderne teknologi i sportsfiske

Jakt- og fiskepodden

#211 Moderne teknologi i sportsfiske

Ep. 211

Moderne og lett tilgjengelig teknologi hjelper deg til fiskelykke og adrenalinrush. Vi går via «klekkofonen» til ekkolodd og andre hjelpemidler for effektivt fiske. Jakt- og fiskepodden serverer høyere innsikt i moderne sportsfiske sammen med Sondre Breian (NJFF). Du hører også kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

More episodes

View all episodes

 • 261. #261 Jon Barikmo – tradisjonsrik og verdensvant harejeger del 2

  28:45
  Han er antakelig landets mest erfarne harejeger. Jon Barikmo har fartet verden rundt i jakt på lokale harejakttradisjoner, men fortsatt mangler en verdensdel. I studio er også den faste trioen med Jo Inge, Espen og Trond Gunnar. Dette er del 2.
 • 260. #260 Jon Barikmo – tradisjonsrik og verdensvant harejeger del 1

  26:41
  Han er antakelig landets mest erfarne harejeger. Jon Barikmo har fartet verden rundt i jakt på lokale harejakttradisjoner, men fortsatt mangler en verdensdel. I studio er også den faste trioen med Jo Inge, Espen og Trond Gunnar. Dette er del 1.
 • 259. #259 Hvorfor er villaksen på rødlista og finnes det håp?

  26:27
  Innsiget av laks er mer enn halvert fra slutten av 80-tallet. Truslene er mange og store, ikke minst knyttet til oppdrett. Fangsttallene går stadig ned. Optimismen tar ikke akkurat overhånd i studio i praten mellom Helge Axel Dyrendal (Miljødirektoratet) og podtrioen Jo Inge, Espen og Trond Gunnar. 
 • 258. #258 Pukkellaksinvasjonen – stille før stormen?

  28:19
  Pukkellaksen har hatt en eksplosiv vekst i Norge. Antakelig var det mer pukkellaks enn vanlig laks i Norge i 2023. Spenningen er stor i møte med 2025-sesongen. Har motstandskampen hatt effekt eller er det bare stille før stormen? Eirik Frøiland fra Miljødirektoratet bidrar sammen med Espen, Jo Inge og Trond Gunnar i studio.
 • 257. #257 Fang-og-slipp, innskyting av rifle, rett olje og ambassadøravmønstring

  26:18
  Han vandrer bekymringsløst videre langs livets landevei, fortsatt i podden men nå som emeritus. Vi hører om Espens epoke i NJFF og fyller på med litt spørsmål kun en podsjef tør stille. I studio hører du Espen Farstad, Jo Inge Breisjøberget og Trond Gunnar Skillingstad
 • 256. #256 Spent spinner, homogen riflekule i gammelt våpen, introjakt og ettersøkshund

  26:56
  En noen år gammel feil kommer til overflaten i dagens episode, men Espen Farstad oppklarer spent spinner ikledt sin nydelige t-skjorte. Jo Inge Breisjøberget koser seg mer med riflekuler. Mange flere lytterspørsmål kommer også som utfordringer fra podsjef Trond Gunnar Skillingstad i ukens episode.
 • 255. #255 Villmarking Bengt Are Barstad er ute. Antakelig for godt. Vol II

  27:13
  Folk er ikke vant til å være alene og stole på seg selv, sier mannen som har flyttet ut i naturen og neppe noen gang kommer tilbake til et vanlig liv. For Bengt Are Barstad er naturopplevelser rene styrkedrikken. Vi har ham med i dobbeltepisode fra et iskaldt telt. Selv sitter Jo Inge, Espen og Trond Gunnar i et passe varmt studio. Her er del 2 av vår prat med denne fargerike fyren.
 • 254. #254 Villmarking Bengt Are Barstad er ute. Antakelig for godt. Vol I

  28:11
  Folk er ikke vant til å være alene og stole på seg selv, sier mannen som har flyttet ut i naturen og neppe noen gang kommer tilbake til et vanlig liv. For Bengt Are Barstad er naturopplevelser rene styrkedrikken. Vi har ham med i dobbeltepisode fra et iskaldt telt. Selv sitter Jo Inge, Espen og Trond Gunnar i et passe varmt studio.
 • 253. #253 Guide til riflekjøp vol II

  25:17
  Podsjef Trond Gunnar skal på hjortejakt, har ikke rifle og frykter å bli bålansvarlig. Hør om en hanglende våpensøknad og bli med på Espen og Jo Inge sin guide til lykkelig våpenkjøp. Dette er del 2 av 2.