Share

cover art for #209 Rødrevens store suksess

Jakt- og fiskepodden

#209 Rødrevens store suksess

Ep. 209

Nina Elisabeth Eide (NINA) har forsket på et av landets vanligste og mest suksessrike rovdyr. Bestanden i Norge anslås til mellom hundre og to hundre tusen dyr, og har neppe noen gang vært høyere. Denne uka blir du mer kjent med rødreven. Trioen er også på plass; kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

More episodes

View all episodes

 • 259. #259 Hvorfor er villaksen på rødlista og finnes det håp?

  26:27
  Innsiget av laks er mer enn halvert fra slutten av 80-tallet. Truslene er mange og store, ikke minst knyttet til oppdrett. Fangsttallene går stadig ned. Optimismen tar ikke akkurat overhånd i studio i praten mellom Helge Axel Dyrendahl (Miljødirektoratet) og podtrioen Jo Inge, Espen og Trond Gunnar. 
 • 258. #258 Pukkellaksinvasjonen – stille før stormen?

  28:19
  Pukkellaksen har hatt en eksplosiv vekst i Norge. Antakelig var det mer pukkellaks enn vanlig laks i Norge i 2023. Spenningen er stor i møte med 2025-sesongen. Har motstandskampen hatt effekt eller er det bare stille før stormen? Eirik Frøiland fra Miljødirektoratet bidrar sammen med Espen, Jo Inge og Trond Gunnar i studio.
 • 257. #257 Fang-og-slipp, innskyting av rifle, rett olje og ambassadøravmønstring

  26:18
  Han vandrer bekymringsløst videre langs livets landevei, fortsatt i podden men nå som emeritus. Vi hører om Espens epoke i NJFF og fyller på med litt spørsmål kun en podsjef tør stille. I studio hører du Espen Farstad, Jo Inge Breisjøberget og Trond Gunnar Skillingstad
 • 256. #256 Spent spinner, homogen riflekule i gammelt våpen, introjakt og ettersøkshund

  26:56
  En noen år gammel feil kommer til overflaten i dagens episode, men Espen Farstad oppklarer spent spinner ikledt sin nydelige t-skjorte. Jo Inge Breisjøberget koser seg mer med riflekuler. Mange flere lytterspørsmål kommer også som utfordringer fra podsjef Trond Gunnar Skillingstad i ukens episode.
 • 255. #255 Villmarking Bengt Are Barstad er ute. Antakelig for godt. Vol II

  27:13
  Folk er ikke vant til å være alene og stole på seg selv, sier mannen som har flyttet ut i naturen og neppe noen gang kommer tilbake til et vanlig liv. For Bengt Are Barstad er naturopplevelser rene styrkedrikken. Vi har ham med i dobbeltepisode fra et iskaldt telt. Selv sitter Jo Inge, Espen og Trond Gunnar i et passe varmt studio. Her er del 2 av vår prat med denne fargerike fyren.
 • 254. #254 Villmarking Bengt Are Barstad er ute. Antakelig for godt. Vol I

  28:11
  Folk er ikke vant til å være alene og stole på seg selv, sier mannen som har flyttet ut i naturen og neppe noen gang kommer tilbake til et vanlig liv. For Bengt Are Barstad er naturopplevelser rene styrkedrikken. Vi har ham med i dobbeltepisode fra et iskaldt telt. Selv sitter Jo Inge, Espen og Trond Gunnar i et passe varmt studio.
 • 253. #253 Guide til riflekjøp vol II

  25:17
  Podsjef Trond Gunnar skal på hjortejakt, har ikke rifle og frykter å bli bålansvarlig. Hør om en hanglende våpensøknad og bli med på Espen og Jo Inge sin guide til lykkelig våpenkjøp. Dette er del 2 av 2.
 • 252. #252 Guide til riflekjøp vol I

  23:11
  Podsjef Trond Gunnar skal på hjortejakt, har ikke rifle og frykter å bli bålansvarlig. Hør om en hanglende våpensøknad og bli med på Espen og Jo Inge sin guide til lykkelig våpenkjøp. Dette er del 1 av 2.
 • 251. #251 Fjeldseths tips til fluefiske etter sjøørret

  26:46
  Sjøørret! Øyvind Fjeldseth forteller om fluer som fungerer og gir masse råd for stang, line, tid, sted og nyttige forberedelser. Også vår egen kunstnersjel, Espen Farstad (NJFF) byr på smittende entusiasme, mens rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) inntar en mer spørrende holdning.