Share

cover art for #207 2,65 milliarder gode grunner til å kjøpe Meråker bruk

Jakt- og fiskepodden

#207 2,65 milliarder gode grunner til å kjøpe Meråker bruk

Ep. 207

Hun skapte historie da hun la til rette for Statskogs kjøp av Meråker bruk for 2,65 milliarder kroner. Hva skjedde i kulissene og hvorfor var det så viktig å sikre eiendommen på statens hender? Nå skal Statskog-modellen gjelde på noe av landets beste jakt og fiske. Hva innebærer det konkret? Landbruks-, mat- og jaktminister Sandra Borch er ukens gjest og treffer raskt tonen med kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

More episodes

View all episodes

 • 223. #223 Spennende elgjakt uten lag

  23:54
  Det er store og sterke tradisjoner rundt den norske elgjakta og lagsorganiseringen har stor praktisk og sosial betydning. Men elgjakta kan være utrolig spennende uten et lag å jakte sammen med. I ukens episode hører du rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog), kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), Agders ukronede jegerhøvding Kristian Eiken Olsen (Statskog) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 222. #222 Hagle på bukkejakt, fagsjef i baklengsland og jaktkort på smårovvilt

  24:31
  Hvorfor er det bare lov med rifle på bukkejakt? Og kan jegerkonge Jo Inge Breisjøberget (Statskog) forklare om det er mange elg og rådyr på Flisa som rygger når de går. Og hvorfor må man betale for jakt på smårovvilt? Som vanlig hører du også kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 221. #221 Jakt på canadagås

  24:25
  God mat og spennende jakt. En svartelistet fugl som er spredt i Norge med viten og vilje, og er vår største gås som gjerne vokser seg større enn en tiur. I ukens episode snakker vi oss varme om ulike måter effektiv jakt på canadagås. I studio hører du Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 220. #220 Hagle, rifle eller kombivåpen til rådyrjakt?

  25:12
  Hva er best på rådyrjakt; hagle, rifle eller kombinasjonsvåpen? Spørsmålet med mange svar stilles av læregutt Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) til de meget ivrige rådyrjegerne Espen Farstad (NJFF) og Jo Inge Breisjøberget (Statskog). I tillegg har vi hentet inn en ekspert fra sørlige trakter som har felt utallige rådyr - Kristian Eiken Olsen (Statskog).
 • 219. #219 Blyhaglforbud. Hva skal du bruke nå?

  23:58
  Bly har fantastisk gode og dårlige egenskaper. Kan du egentlig bruke blyhagl på jakt i det hele tatt nå? Hva er utfordringene med alternativ ammunisjon? Bli med på praten sammen med rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog), kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), læregutt Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) og ekspert fra NJFF, Vidar Nilsen.
 • 218. #218 Rådyrbrunst og effektiv fiskekultivering

  25:15
  Påvirkes rådyrbrunsten av temperatur, vær og føre? Podsjef og læregutt Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) er helt på villspor, men det er ikke ekspertene våre, kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog). De strør også om seg med kunnskap om hva som er den mest effektive fiskekultiveringen. Velkommen til ukens lytterspørsmål-episode.
 • 217. #217 Fluefiske etter røye

  23:53
  En halvforberedt bluesgitarist, en dieseldunstende akademiker, en trønderrockelskende læregutt og en munnspillende fluefisker snakker i ukens episode om fluefiske etter den fantastiske fisken røye. Du hører altså den faste trioen med Espen Farstad (NJFF), Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog), i tillegg til ekspertgjest Tore Rydgren (Høgskolen i Innlandet).
 • 216. #216 En introduksjon til tørrfluefiske

  28:43
  "Essensen av lykke", sier kunstnersjel Espen Farstad (NJFF). Men hva er egentlig greia med tørrfluefiske? Vi har som vanlig med rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og en nestor i fluefiske, Tore Litlere Rydgren. Praten ledes av podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
 • 215. #215 Vulgata gir sommerens fiskeeventyr

  24:10
  Den er en godbit for fisken og et eventyr for fluefiskeren. Ser du Ephemera vulgata, er du neppe i tvil om hva det er. Vår største stillevannsdøgflue er nemlig en munnfull. Fluefiskeekspert Tore Rydgren gir deg råd og tips rundt vulgatafiske i en samtale med rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog), kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).