Share

Investpodden

Morgonradio-show i mix med djupgående intervjuer. I högt tempo med mycket skratt lär Investpodden dig allt du behöver veta om entreprenörskap, hur man investerar i onoterat, mindset för ett rikare liv, och mycket mer!


Latest episode

 • 133. Episode 133 - Johan Hägglund, grundare Tioex

  32:37
  Johan Hägglund är serieentreprenör med succén Digiexam i portföljen. Nu driver han Tioex, en medlemsbaserad plattform som möjliggör investeringar i onoterade bolag. Tioex har bland annat rest pengar till Klarna - du läste rätt! Genom att vara medlem i Tioex öppnas möjligheten att bli delägare i succébolag innan dom hamnar på börsen. I veckans avsnitt av Investpodden delar Johan hur han ser på demokratisering av investeringar, vilken bakgrund man behöver ha för att lyckas som entreprenör och varför en del av din portfölj borde vara onoterade bolag.I betalt samarbete med Tioex.

More episodes

View all episodes

 • 132. Episode 132 - Lyckas med expansionen i Tyskland, med Ninni Löwgren Tischer Tysk-Svenska Handelskammaren

  35:37
  Tyskland är Europas största marknad, geografiskt nära och ett naturligt nästa steg för att skala upp affären. Kulturellt lika, men ändå så olika. Ninni Löwgren Tischer är etableringschef på Tysk-Svenska Handelskammaren, hon delar med sig av sina bästa tips för att lyckas i Tyskland som är en knepigare marknad än många tror. Ronja har jobbat med att hjälpa bolag lyckas i Tyskland och har sett hur tillväxtbolag går bet för att de underskattar Tysklands komplexitet och långsiktigheten som krävs. I detta avsnitt får du veta allt du behöver för att förbereda dig inför en expansion till Europas kanske tuffaste, men viktigaste marknad.
 • 131. Avsnitt 131 - Money Honey, Kvinnofällor och rättvis ekonomi i relationer

  53:13
  Eva Lunderquist är ekonom, ängelinvesterare, VD på Tellus fonder samt medförfattare till boken Money Honey. Tillsammans med Emine Lundkvist och Leni Ekendahl har hon skrivit "Money Honey" som är en bok främst riktade till kvinnor, för alla stadier i livet. Hur ska man dela på kostnader hemma om man inte tjänar lika mycket? Är det bäst att gifta sig eller vara sambo? Är det en investering att köpa en märkesväska? Hur ordnar man det bäst om den ena partnern vill vara hemma med barnen fler år än föräldraledigheten tillåter?Den här boken fick Ronja att stänga ner sin enskilda firma och sätta upp ett AB, då just enskild firma är en vanlig kvinnofälla enligt boken.
 • 130. Avsnitt 130 - Cybersäkerhet för Startups och Investerare, med Jonas Lejon

  36:38
  Cybersäkerhet är på allas läppar, framförallt efter Coop-incidenten 2021. På en sekund kan allt du byggt ruineras av ett angrepp. I detta avsnitt tar vi reda på hur du skyddar din startup eller investering från cyberangrepp, hur du ska agera om du hamnar i en ransomware attack samt misstänker industrispionage. Gäst är Sveriges främsta cybersäkerhetsexpert Jonas Lejon som har många års erfarenhet av cybersäkerhet från Försvarsmakten, FRA samt den egna konsultfirman Triop AB. Han är även styrelseproffs med engagemang i bland andra Internetstiftelsen och Internet Society Swedish Chapter.
 • 129. Avsnitt 129 - Covid-19 och småbolagen (tillsammans med Feminvest)

  40:05
  Vad händer med småbolagen i Corona-krisen? Vi har ca 1 miljon småbolag och egenföretagare i Sverige, många av dem drabbas nu hårt till följd av att köp/sälj av varor och tjänster stannat av pga social distansering och börsras. Ronja som konsultar inom kommunikation, varumärke och marknadsföring ger sina tips till startups hur de ska kommunicera med ägare och kunder. [Inspelat 25e mars 2020, var uppmärksam på att regeringen gått ut med fler stödpaket till småbolag efter att detta avsnitt spelades in, för aktuella stödpaket se verksamt.se, skatteverket.se samt tillväxtverket.se]
 • 128. Avsnitt 128 - Covid-19 Spartips privatekonomi (tillsammans med Feminvest)

  16:44
  Del 2 av miniserien om hur Covid-19 påverkar samhällets ekonomi - och din egen. I det här avsnittet tipsar vi om hur du kan tänka för att drastiskt spara pengar om du behöver det, till exempel om du frilansar och nu står utan inkomst.Avsnittet är tillsammans med Michaela Berglund från Feminvest.
 • 127. Avsnitt 127 - Covid-19 Tidigare börskrascher och pandemier (tillsammans med Feminvest)

  25:20
  Ronja och Michaela från Feminvest sitter för första gången hemma och spelar in ett avsnitt. I tre avsnitt pratar dem om Covid-19's effekter. Först ut: Tidigare börskrascher och pandemier. Ber om ursäkt för att ljudet inte är vad vi är vana vid, Corona sätter sina spår överallt. Till exempel så har inte fantastiska Martin Skog mixat detta - anlita honom när du behöver ett riktigt ljudproffs!