Innopodden

 • 91. Legemidler til begjær: Leif Rune Skymoen, Legemiddelindustrien

  28:59
  I Norge bruker vi mye penger på helseforskning, men det gir for lite uttelling i form av arbeidsplasser, verdiskaping og produksjon av medisiner og teknologi som kommer pasientene til nytte. Hvilken diagnose stiller Leif Rune Skymoen på helsenæringen – eller er den frisk? Han leder Legemiddelindustrien og møter Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann. Tekstversjon av Innopodden finner du på Podcast | Innovasjon Norge.
 • 90. Den sirkulære næringslivsaktivisten: Cathrine Barth, Natural State

  34:08
  Norsk økonomi er 2,4 prosent sirkulær, det er nesten ingen ting. Hvordan kan vi nå målet om et sirkulært samfunn? Cathrine Barth er medgründer av Nordic Circular Hotspot og leder arbeidet med sirkulær økonomi i Natural State. Har hun oppskriften? Vi gjenbruker Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann som verter for Innopodden.Du finner tekstversjon av Innopodden på Podcast | Innovasjon Norge
 • 89. Entreprenørskap mot utenforskap: Sigrid Nedkvitne, Friskus.

  20:10
  Friskus vil gjøre det mulig for alle å være med – i lokalmiljøet, i kommunens aktiviteter og frivillig arbeid. Sigrid Nedkvitne gjør jobben for kommunene, og møter Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann.Tekstversjon av Innopodden finner du på Podcast | Innovasjon Norge.
 • 88. Nødvendig støttespiller for innovasjon: Kari Olrud Moen, Finans Norge.

  31:07
  Finansnæringen er avgjørende for innovasjon. Men tar bankene risiko når de må? Kari Olrud Moen leder Finans Norge og møter Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann. Tekstversjon av Innopodden finner du på Podcast | Innovasjon Norge.
 • 87. Det blir ingen virksomhet uten grønn omstilling: Sigrun Aasland, Zero.

  26:50
  Vi vet hva som skal til og har teknologien som skal til for å nå null utslipp. Nå må vi stå på for å ta den i bruk, sier Sigrun Aasland, daglig leder i miljøstiftelsen Zero. Hun møter Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann. Tekstversjon av Innopodden finner du på https://www.innovasjonnorge.no/innopoden/.
 • 86. Enerett til egen innovasjon: Kathrine Myhre, Patentstyret.

  26:43
  Det er en klar sammenheng mellom immaterielle rettigheter og innovasjon. Patentstyrets visjon er «gjør idéer til verdier», men Norge ligger på jumboplass i Norden i antall patenter. Kathrine Myhre leder Patentstyret. Hun gir oss en oppdatering på beskyttelse av immaterielle verdier i møte med Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann.Tekstversjon av Innopodden finner du på Podcast (innovasjonnorge.no).
 • 85. Om verdens mest populære fisk: Christian Chramer, Sjømatrådet.

  27:21
  Norsk sjømateksport er større enn noen gang tidligere. I fjor omsatte næringen for 151 milliarder – den er Norges nest største eksportnæring. Sjømatnæringen er i kontinuerlig utvikling, med økte krav til bærekraft, markedstilpasning og innovasjon. Hvordan ser fremtiden ut? Christian Chramer er administrerende direktør i Norges Sjømatråd og gjest i Innopodden. Du finner tekstversjon på Podcast (innovasjonnorge.no).
 • 84. Norge har flere ambisiøse bedrifter enn vi tror: Svein Berg, Nordic Innovation.

  28:37
  Tenk deg et Innovasjon Norge som jobber bare med prosjekter der deltakerne kommer fra minst tre nordiske land. Det er Nordic Innovation. Svein Berg er administrerende direktør, og gjest i Innopodden med Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann. Du finner tekstversjon av Innopodden her.
 • 83. Entreprenørskap og læring hele livet: Karen Spens, rektor på BI.

  26:24
  Finsk-svenske Karen Spens er rektor ved Handelshøyskolen BI. Hun har bred internasjonal erfaring og er en engasjert og utviklingsorientert leder. Vi lurer på hvorfor hun mener entreprenørskap er viktig og hva BI lærer av å samarbeide med næringslivet. Karen Spens er gjest i Innopodden hos Håkon Haugli og Kjetil Svorkmo Bergmann.
loading...