Inga beiga morsor

Share

23. Såhär röstar vi i valet 2022!

>>Viktig information<<


⁃ GÅ OCH RÖSTA den 11e september! 

⁃ Vi är inte opartiska. För att få en helt neutral syn av partierna så får man bevaka innehåll producerad av public service. 

⁃ Vi har inte som avsikt med avsnittet att få någon ska rösta på samma parti som oss. Det är inget vi vill influera till. Läs på ifrån flertalet olika källor innan ni röstar. 

⁃ Vi är inga experter. Och Melina & Ellinor är inte mer pålästa än någon annan. Därför kan vi inte alltid ge en objektiv syn av lagförslagen heller. 

⁃ Inspelningstiden landade på nästan 2h. Så mycket behövde klippas bort. Ha det i åtanke. 

⁃ Håll god ton. Vi håller inte med varandra i avsnittet, men vi beter oss fortfarande inte illa mot varandra. Det är viktigt med olika perspektiv. Idag gästas Inga Beiga Morsor utav den väldigt politiskt insatta opinionsbildaren och polfluencern Amilia Stapelfeldt.


Melina och Ellinor blir ställda mot väggen med 7 frågor om partiernas olika valförslag… Och dem båda är supernervösa. Kommer alla tycka att dem är dumma i huvudet nu? Eller opålästa?


Vad tycker tjejerna om jämställdhet, miljön och SD… Egentligen? Ja väldigt otippade saker visade det sig… Bland annat åsikter som dem ABSOLUT INTE inte hade räknat med att stå bakom. Melina börjar gråta av en fråga och Ellinor pratar om frånvarande pappor. 


(Resultatet av quizet finns på @ingabeigamorsor IG konto.)Amilia är grym på att förenkla politiska termer och bryta ner dem till vad dem faktiskt innebär i praktiken. Så tro inte att detta bara blir något stelt politiksnack. Nejnej! Istället blir ett avsnittet fullsmockat av åsikter, skratt, ilska och olikheter….

.

Kan ni inte vänta till nästa torsdag eller vill ställa en lyssnarfråga? Gå in på Instagram och följ Ellinor och Melina på: 

@ingabeigamorsor 

@melina.criborn

@ellinorlofgren 

.

‘Inga Beiga Morsor’ är producerad av Silverdrake Förlag via Acast

www.silverdrakeförlag.se


Klippare:

Patrik Sundén

@patriksunden


Redaktör:

Marcus Tigerdraake, marcus@silverdrakeforlag.se

@marcustigerdraake


Koordinator: 

Victoria Tigerdraake, victoria.tigerdraake@silverdrakeforlag.se

@victigerdraake

More Episodes

3/8/2023

50. Lösningen på alla era relationsproblem?! Anknytningsteorier

https://sofacompany.com/ingabeigamorsorHur fungerar man i en relation? Vad grubblar man över och vad blir man irriterad på? Vad bottnar ens bekräftelse och närhetssökande i? Avgör de första levnadsåren resten av ens liv? Ja psykologerna menar ju det! Även kallat ”anknytningsteorier”. Vilken av de 4 grupperna tillhör Melina och Ellinor?  1. Trygg anknytning. 2. Otrygg Undvikande.  3. Otrygg Ambivalent.  4. Otrygg Desorienterad.Göttegömmorna tycker att det här är LÖSNINGEN på många problem i ens relationer och barnuppfostran. Och dem benar ut deras egna uppväxter och hur dem blev behandlade som barn. Men också hur dem beter sig med nuvarande som gamla kärleks- och vänskapsrelationer.  ⁃ Varför gjorde Ellinor om testet 8 gånger? ⁃ Ett av svaren var chockartat! ⁃ Påverkar det här göttegömmornas sätt att uppfostra sina egna barn? På vilket sätt? ⁃ Kan man ändra sin anknytningstyp? Varför skulle man vilja det?  ⁃ Melina ska åka på en hemlig roadtrip!  ⁃ Ellinor vill flytta till Sydafrika nu pronto!Kan ni inte vänta till nästa torsdag eller vill ställa en lyssnarfråga? Gå in på Instagram och följ Ellinor och Melina på: @ingabeigamorsor @melina.criborn@ellinorlofgren .‘Inga Beiga Morsor’ är producerad av Silverdrake Förlag via Acastwww.silverdrakeförlag.seKlippare:Patrik Sundén@patriksundenRedaktör:Marcus Tigerdraake, marcus@silverdrakeforlag.se@marcustigerdraakeKoordinator: Victoria Tigerdraake, victoria.tigerdraake@silverdrakeforlag.se@victigerdraake