Inga beiga morsor

Share

23. Såhär röstar vi i valet 2022!

>>Viktig information<<


⁃ GÅ OCH RÖSTA den 11e september! 

⁃ Vi är inte opartiska. För att få en helt neutral syn av partierna så får man bevaka innehåll producerad av public service. 

⁃ Vi har inte som avsikt med avsnittet att få någon ska rösta på samma parti som oss. Det är inget vi vill influera till. Läs på ifrån flertalet olika källor innan ni röstar. 

⁃ Vi är inga experter. Och Melina & Ellinor är inte mer pålästa än någon annan. Därför kan vi inte alltid ge en objektiv syn av lagförslagen heller. 

⁃ Inspelningstiden landade på nästan 2h. Så mycket behövde klippas bort. Ha det i åtanke. 

⁃ Håll god ton. Vi håller inte med varandra i avsnittet, men vi beter oss fortfarande inte illa mot varandra. Det är viktigt med olika perspektiv. Idag gästas Inga Beiga Morsor utav den väldigt politiskt insatta opinionsbildaren och polfluencern Amilia Stapelfeldt.


Melina och Ellinor blir ställda mot väggen med 7 frågor om partiernas olika valförslag… Och dem båda är supernervösa. Kommer alla tycka att dem är dumma i huvudet nu? Eller opålästa?


Vad tycker tjejerna om jämställdhet, miljön och SD… Egentligen? Ja väldigt otippade saker visade det sig… Bland annat åsikter som dem ABSOLUT INTE inte hade räknat med att stå bakom. Melina börjar gråta av en fråga och Ellinor pratar om frånvarande pappor. 


(Resultatet av quizet finns på @ingabeigamorsor IG konto.)Amilia är grym på att förenkla politiska termer och bryta ner dem till vad dem faktiskt innebär i praktiken. Så tro inte att detta bara blir något stelt politiksnack. Nejnej! Istället blir ett avsnittet fullsmockat av åsikter, skratt, ilska och olikheter….

.

Kan ni inte vänta till nästa torsdag eller vill ställa en lyssnarfråga? Gå in på Instagram och följ Ellinor och Melina på: 

@ingabeigamorsor 

@melina.criborn

@ellinorlofgren 

.

‘Inga Beiga Morsor’ är producerad av Silverdrake Förlag via Acast

www.silverdrakeförlag.se


Klippare:

Patrik Sundén

@patriksunden


Redaktör:

Marcus Tigerdraake, marcus@silverdrakeforlag.se

@marcustigerdraake


Koordinator: 

Victoria Tigerdraake, victoria.tigerdraake@silverdrakeforlag.se

@victigerdraake

More Episodes

11/16/2022

34. Farsdag in my ass!

Det har varit Farsdag, och tjejerna gråter över egna erfarenheter, samtidigt som dem gör bort sig i sina firanden för deras egna män. Ellinor lackar ur på att P alltid vill få henne att testa ny mat, och Melina flippar på Jacob för att hon tvingades ta sig ut ur lägenheten för presentinköpet. Melina avslöjar hur det gick med husköpet. Blir det en flytt till Lidingö? Och Ellinor berättar om pinnen hon hade uppkörd i r*ven i många år… Och vad var det som fick henne att ta ut den? Det love-bombas hejvilt också! 80% av alla på Inga Beiga Morsor-middagen hade ADHD, och Ellinor insåg hur viktiga hennes gapande haggor till vänninor är för hennes egna självutveckling. Men vad hände egentligen på middagen? Vem höll tal? Varför kom dem hem 06? Och vad avslöjade Bianca för P som han inte visste om Ellinors ekonomi?Sist men inte minst så har Mama-galan har gått av stapeln! Men varför triggades Ellinor av sin bordsdam Penny Parneviks snack? Och vilka visdomsord bjussade SanneAlexandra på under den gemensamma lunchen på Ett Hem? Självklart snackas det läckage efter förlossningar och okvinnliga kvinnors kraft också! Enjoy!Kan ni inte vänta till nästa torsdag eller vill ställa en lyssnarfråga? Gå in på Instagram och följ Ellinor och Melina på: @ingabeigamorsor @melina.criborn@ellinorlofgren .‘Inga Beiga Morsor’ är producerad av Silverdrake Förlag via Acastwww.silverdrakeförlag.seKlippare:Patrik Sundén@patriksundenRedaktör:Marcus Tigerdraake, marcus@silverdrakeforlag.se@marcustigerdraakeKoordinator: Victoria Tigerdraake, victoria.tigerdraake@silverdrakeforlag.se@victigerdraake