Share

cover art for #98: Go West! Portland och Laguna Seca

Indypodden

#98: Go West! Portland och Laguna Seca

Season 2

IndyCar-säsongen anlände den gångna veckan till den amerikanska västkusten för det första av tre race på tre veckor. Och vilken berg- och dalbana det blev på Portland International Raceway. Indypoddens favoritspanjor Alex Palou gick vinnande ur racet som ny mästerskapsledare och för svenskt vidkommande så blev det två fina topp 7-placeringar. Även Indy Lights var i racetagen i Portland. Ett äventyr som slutade med dubbla podium-placeringar för Linus Lundqvist och en lovande start på Indy Lights-karriären för Rasmus Lindh.


Vi bjuder på racekommentarer från Felix Rosenqvist, Marcus Ericsson och Linus Lundqvist. Vår vana trogen så kommer sportens snabbaste hämtfrilla Teo Fabi också på tal, Jacob försöker sig på att reda ut de olika strategierna från helgen för fågelholkarna Gergei och Ronnie – och så blickar vi framåt mot helgens race på klassiska Laguna Seca.


Presenteras i stolt samarbete med Auto Motor & Sport och Tickoracingshop.com.

More episodes

View all episodes

 • #123: Ups and downs på Road America

  01:03:15
  Road Americas GP blev ett prov på viljestyrka från IndyCar-fältet. Vem ville mest ta fördel av overcutten? Vem ville vara aggressivast i starten? Vem ville undvika de röda däcken? Från Linus Lundqvists pole position och IndyNXT, till Felix Rosenqvists bränslesparande och Le Mans – Indypodden 123 är ett fullspäckat avsnitt!
 • #122: And it was all yellow

  42:45
  IndyCar-fältet såg gult i helgen. Det var som om man fällt ner ett gult skynke inför förarnas ögon. Många kod gul-situationer. Men ni vet som man säger, när livet ger en citroner, gör lemonad! Det är vad Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist lyckades göra i det kaosartade loppet på Detroits gator! Vi ser också fram emot nästa klassiker på kalendern: Road America. Gotta Keep Movin’, som Detroits bästa rockband MC5 säger...
 • #121: Eftersnack Indy 500

  50:35
  Via en svajig Wi-Fi-uppkoppling på ett hotell i Chicago, en dag försenad och med pissigt backup-ljud... men en podd blev det även den här veckan! För det finns sannerligen mycket att prata om när det kommer till årets Indy 500. Jacob och Ronnie går igenom ett race med två ansikten: Å ena sidan en enorm besvikelse ur ett svenskt perspektiv, samtidigt som racet bjöd på ett av de mest spektakulära avslutningarna i Indianapolis 500:s långa historia.
 • #120: Indy 500 – kvalspecial

  01:04:53
  Oj, vad dramatiskt det blev till slut! Till och med ur ett Indy 500-perspektiv. I veckans avsnitt gör vi en djupdykning i allt som hände under träningarna och kvalet inför "The Greatest Spectacle in Racing" – från första träningen, till helgens rafflande Indy 500-kval. Vi går bland annat igenom Penske-stallets totaldominans och såklart svenskarnas insatser. Kan Felix Rosenqvist vara med och fightas om segern från nionde startrutan? Hur mycket påverkade Linus Lundqvists krasch på träning hans prestation i kvalet? Och vad hände egentligen i huvudet på Marcus Ericsson? Faktum är att det långt ifrån första gången som en förare har räknat fel på antalet varv under ett Indy 500-kval. Men två saker är i alla fall säkra: Alla svenskar kvalade in och på söndag är det bäddat för racingfest. Sannerligen!
 • #119: Inför Indy 500

  55:06
  Vi är äntligen framme vid den heliga graalen för alla som älskar IndyCar – klassiska Indianapolis 500, "The Greatest Spectacle in Racing!" Häng med Indypodden när vi går igenom förutsättningarna inför de stundande kval- och racehelgerna. Första hindret på vägen är ett rafflande kval där det gäller att vara bland de 33 snabbaste för att förtjäna sin plats på startlinjen. Hur kommer det att gå för våra svenskar? Kommer Marcus Ericsson ta sin andra Indy 500-seger, kommer Felix Rosenqvist bygga vidare på sin starka formkurva på Indianapolis Motor Speedway och kan nykomlingen Linus Lundqvist ta rygg på sina mer erfarna teamkamrater och leverera ännu ett toppresultat? Nu kör vi!
 • #118: Returning the favor vid Sonsio Grand Prix

  38:20
  Sonsio Grand Prix är lagt till handlingarna, tyvärr utan några stora svenskframgångar. Alex Palou fortsätter att utdixa Scott Dixon, Christian Lundgaard befäster sig i IndyCars toppskick, och varför är det just Romain Grosjean och Santino Ferrucci som har en dust? Vi går igenom allt från helgens IndyCar-lopp!
 • #117: It's gonna be May

  26:15
  Det är äntligen maj månad och nu lägger hela Indycar-cirkusen all sin energi på Indianapolis Motor Speedway! Indypodden är såklart med på det och vi börjar månaden med att snacka upp Sonsio Grand Prix på road course-slingan nu till helgen. Vi går också igenom avstängningarna i kölvattnet till Penskes push-to-pass-skandal, hur säkert det är att Callum Ilott kommer köra Indy 500 och om Christian Lundgaard verkligen kan räknas som en underdog fortfarande. Vi är supertaggade, hoppas ni är det med!
 • #116: Barber racerapport med Linus Lundqvist

  52:45
  Så kom den äntligen: Linus Lundqvist första pallplats i IndyCar. I sin blott sjätte start i ett poänggivande IndyCar-race dessutom. Tredjeplatsen på Barber Motorsports Park innebär att den svenske rookien klättrar till åttonde plats i mästerskapet. Linus gästar podden för att ge sitt perspektiv på den gångna helgen. Nästan lika bra gick det också för Felix Rosenqvist som med sin fjärdeplats och ännu en stark kvalinsats cementerar både sin och stallet Meyer Shank Racings plats i absoluta toppen.Vi tittar också närmare på regelskandalen som omgett Team Penske och som kastat om i resultatlistorna.
 • #115: GOAT Dixon

  01:02:56
  Seger nummer 57 i ordningen för Scott Dixon, kommer han att nå upp till AJ Foyts vinstrekord? Kan vi verkligen ge svenskarna godkänt betyg? Hur fungerar reglerna för blåflagg i IndyCar egentligen? Det och mycket mer diskuterar vi kring Grand Prix of Long Beach, stadsbanan där rookies allt som oftast får det mycket svårt – men en rookie imponerade stort på oss. Sedan snackar vi även upp den moderna klassikern Barber i Alabama, och Jacob utsätts för ytterligare ett quiz. Det här är Indypodden, avsnitt 115.