Share

cover art for #88: Eftersnack – Honda Indy 200 på Mid-Ohio

Indypodden

#88: Eftersnack – Honda Indy 200 på Mid-Ohio

Season 2

Äntligen en seger för Penske och Josef Newgarden och äntligen ett riktigt toppkval av Marcus Ericsson. Felix Rosenqvist hade förvisso ännu en oturshelg, men bara att se honom tillbaka i bilen var en vinst i sig. Vi snackar ned racet på Mid-Ohio, med kommentarer från Marcus Ericsson och Linus Lundqvist – Marcus som nybliven femma i mästerskapet och Linus som tar sommarledigt som fortsatt trea i Indy Lights-mästerskapet. Dessutom snackar vi lite mer ovaler och premisserna för huruvida Ronnie ska äta upp sin mustasch inför nästa säsong.


Presenteras i stolt samarbete med Auto Motor & Sport och Tickoracingshop.com

More episodes

View all episodes

 • #124: Tillbaka till korkskruven

  46:31
  Det svänger snabbt i IndyCar. Detta får Indypodden erfara i dagens avsnitt, på ett tämligen oväntat sätt. Innan detta går vi igenom IndyCar-förarnas bravader på Le Mans 24-timmar från helgen som var, och så blickar vi framåt mot vad som väntar på Laguna Seca. Vi går också igenom vad seriens nya TV-kontrakt kan komma att innebära, innan vi träffas av ett bombnedslag i form av en förarnyhet. Det svänger som sagt snabbt i IndyCar, lyssna bara!
 • #123: Ups and downs på Road America

  01:03:15
  Road Americas GP blev ett prov på viljestyrka från IndyCar-fältet. Vem ville mest ta fördel av overcutten? Vem ville vara aggressivast i starten? Vem ville undvika de röda däcken? Från Linus Lundqvists pole position och IndyNXT, till Felix Rosenqvists bränslesparande och Le Mans – Indypodden 123 är ett fullspäckat avsnitt!
 • #122: And it was all yellow

  42:45
  IndyCar-fältet såg gult i helgen. Det var som om man fällt ner ett gult skynke inför förarnas ögon. Många kod gul-situationer. Men ni vet som man säger, när livet ger en citroner, gör lemonad! Det är vad Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist lyckades göra i det kaosartade loppet på Detroits gator! Vi ser också fram emot nästa klassiker på kalendern: Road America. Gotta Keep Movin’, som Detroits bästa rockband MC5 säger...
 • #121: Eftersnack Indy 500

  50:35
  Via en svajig Wi-Fi-uppkoppling på ett hotell i Chicago, en dag försenad och med pissigt backup-ljud... men en podd blev det även den här veckan! För det finns sannerligen mycket att prata om när det kommer till årets Indy 500. Jacob och Ronnie går igenom ett race med två ansikten: Å ena sidan en enorm besvikelse ur ett svenskt perspektiv, samtidigt som racet bjöd på ett av de mest spektakulära avslutningarna i Indianapolis 500:s långa historia.
 • #120: Indy 500 – kvalspecial

  01:04:53
  Oj, vad dramatiskt det blev till slut! Till och med ur ett Indy 500-perspektiv. I veckans avsnitt gör vi en djupdykning i allt som hände under träningarna och kvalet inför "The Greatest Spectacle in Racing" – från första träningen, till helgens rafflande Indy 500-kval. Vi går bland annat igenom Penske-stallets totaldominans och såklart svenskarnas insatser. Kan Felix Rosenqvist vara med och fightas om segern från nionde startrutan? Hur mycket påverkade Linus Lundqvists krasch på träning hans prestation i kvalet? Och vad hände egentligen i huvudet på Marcus Ericsson? Faktum är att det långt ifrån första gången som en förare har räknat fel på antalet varv under ett Indy 500-kval. Men två saker är i alla fall säkra: Alla svenskar kvalade in och på söndag är det bäddat för racingfest. Sannerligen!
 • #119: Inför Indy 500

  55:06
  Vi är äntligen framme vid den heliga graalen för alla som älskar IndyCar – klassiska Indianapolis 500, "The Greatest Spectacle in Racing!" Häng med Indypodden när vi går igenom förutsättningarna inför de stundande kval- och racehelgerna. Första hindret på vägen är ett rafflande kval där det gäller att vara bland de 33 snabbaste för att förtjäna sin plats på startlinjen. Hur kommer det att gå för våra svenskar? Kommer Marcus Ericsson ta sin andra Indy 500-seger, kommer Felix Rosenqvist bygga vidare på sin starka formkurva på Indianapolis Motor Speedway och kan nykomlingen Linus Lundqvist ta rygg på sina mer erfarna teamkamrater och leverera ännu ett toppresultat? Nu kör vi!
 • #118: Returning the favor vid Sonsio Grand Prix

  38:20
  Sonsio Grand Prix är lagt till handlingarna, tyvärr utan några stora svenskframgångar. Alex Palou fortsätter att utdixa Scott Dixon, Christian Lundgaard befäster sig i IndyCars toppskick, och varför är det just Romain Grosjean och Santino Ferrucci som har en dust? Vi går igenom allt från helgens IndyCar-lopp!
 • #117: It's gonna be May

  26:15
  Det är äntligen maj månad och nu lägger hela Indycar-cirkusen all sin energi på Indianapolis Motor Speedway! Indypodden är såklart med på det och vi börjar månaden med att snacka upp Sonsio Grand Prix på road course-slingan nu till helgen. Vi går också igenom avstängningarna i kölvattnet till Penskes push-to-pass-skandal, hur säkert det är att Callum Ilott kommer köra Indy 500 och om Christian Lundgaard verkligen kan räknas som en underdog fortfarande. Vi är supertaggade, hoppas ni är det med!
 • #116: Barber racerapport med Linus Lundqvist

  52:45
  Så kom den äntligen: Linus Lundqvist första pallplats i IndyCar. I sin blott sjätte start i ett poänggivande IndyCar-race dessutom. Tredjeplatsen på Barber Motorsports Park innebär att den svenske rookien klättrar till åttonde plats i mästerskapet. Linus gästar podden för att ge sitt perspektiv på den gångna helgen. Nästan lika bra gick det också för Felix Rosenqvist som med sin fjärdeplats och ännu en stark kvalinsats cementerar både sin och stallet Meyer Shank Racings plats i absoluta toppen.Vi tittar också närmare på regelskandalen som omgett Team Penske och som kastat om i resultatlistorna.