Share

cover art for 7. Team og styre

Impactpodden

7. Team og styre

Season 2, Ep. 7

Må du ha et styre? Kan et styre skape mer verdi for selskapet ditt, og hva skal til for at det skjer? Er du klar for å la andre mene noe om selskapet ditt? I episode syv av Impactpoddens andre sesong diskuterer vi for fordeler og ulemper ved ulike alternativer. 


I studio møter du Katinka Greve Leiner i Ferd Sosiale Entreprenører, og Lise Arvesen og Chris Klemmetvold Sandvik fra Impact Startup.


More episodes

View all episodes

 • 1. Jakten på økt trivsel i skolegården

  33:37
  Kjartan Eide og Kjetil Hasselberg var kjente fjes fra Kjetil og Kjartan Show på TV 2. Sammen holdt de anti-mobbeshow for 400.000 skoleelever og opplevde at de kunne gjøre en forskjell i barns oppvekst. Senere startet de Trivselsleder - et program som skaper aktivitet i skolegården, forebygger mobbing og utenforskap. Programmet er nå innført på over en tredjedel av skolene i Norge og flere skoler i Sverige.
 • 2. Fra gründer til arbeidsgiver

  31:08
  Hva skal til for å få en kommune som betalende kunde? Og hvordan velger man de rette ansatte? Norges kanskje yngste sosiale entreprenør hadde 20 ansatte i Generasjon M før hun var ferdig på videregående. Nå har hun ansvaret for 90 deltidsansatte ungdommer, som hver uke er ute på sykehjem og motvirker ensomhet og inaktivitet blant eldre.I denne episoden av Impactpodden forteller gründer Anne Stine Hole om reisen fra gründer til arbeidsgiver og hvordan hun leder og motiverer sine ansatte.
 • 3. Farvel fast jobb – velkommen spennende, uviss framtid

  30:05
  Saad Yusuf Hashi kom til Norge som flyktning på 90-tallet, åtte år gammel. I jobb i offentlig sektor opplevde Saad kommunikasjonsutfordringene med familier som var nye i Norge på nært hold. Han så andre løsninger, sa opp den trygge jobben i kommunen og startet Atlas kompetanse sammen med partner Firdawsa Ahmed. I dag har Altas Kompetanse 10 konsulenter som bistår Barneverntjenesten. I denne episoden av Impactpodden forteller Saad om reisen fra etablering til økonomisk bærekraft og skalering, og hvordan de lykkes med innsalg til offentlig sektor.
 • 4. Teknologieventyr med sosialt fortegn

  29:54
  Har du sett reklamen der ti år gamle Eirik med cerebral parese holder kontakt med skole og venner gjennom roboten AV1 - mens han er på behandlingsopphold? Ideen er ganske så genial: En robot i klasserommet gjør at elever med langtidsfravær ikke isoleres fra undervisningen og venner.I denne episoden av Impactpodden møter du gründer og teknolog Karen Dolva i No Isolation som brenner for de svakere brukergruppene i utviklingen av nye produkter. Veien har ikke vært enkel og Dolva deler hva de har testet, erfart og lært i jakten på løsninger som skal kurere ensomhet.
 • 5. Det avgjørende styret

  28:14
  Hanne Finstad har lang fartstid som sosial entreprenør og gründer av Forskerfabrikken. I denne episoden av Impactpodden deler hun noen av sine viktigste erfaringer fra gründerreisen.I det Forskerfabrikken tar spranget ut i verden med søsterselskap og nettbutikk, forteller hun oss hvordan et profesjonelt styre med bred bakgrunn kan forvandle bedriften din. Et godt styre kan åpne dører og gi nettverk, og virke både som en avlaster og en utfordrer.
 • 6. Ingen kunder uten salg

  34:47
  Chris Klemmetvold fikk ideen til Medarbeiderne da han studerte i Trondheim og ble lei av hauger med tomme panteflasker på hybelen. Den første han ansatte var Silje, en tidligere rusavhengig med masse pågangsmot. Sammen begynte de å banke på dører og selge tjenesten. Chris skjønte raskt at de hadde knekt noen koder da det viste seg at 88 prosent av dørene de banket på ønsket å kjøpe tjenesten. I denne episoden av Impactpodden forteller han hvordan de har bygget opp et selskap som går i pluss. Medarbeiderne har i dag 30 ansatte med rusbakgrunn og over 2400 abonnenter på henting av avfall.
 • 7. Offentlig sektor + innovasjon = business

  26:46
  Det startet med seier i Statens designkonkurranse med det store temaet “hvordan hindre frafall i skolen?” Line Renee Hagen og teamet i Whispr har siden den gang utviklet Elevtjenesten, en mobil-app som med stor suksess letter infoflyt mellom elever og skolens gode hjelpere. Appen er utviklet i tett samarbeid med Buskerud Fylkeskommune, og i denne episoden av Impactpodden forteller Line om reisen fra idé, via pilot - til utrulling av tjenesten. Hun deler også sine erfaringer om hva som skal til for å løse målgruppens behov og hvordan slike innovative prosesser skjer i samarbeid med det offentlige.
 • 8. Fra entreprenør til sjef

  33:28
  Er vi som ledere og mennesker flinke nok til å se muligheter fremfor begrensninger? For 10 år siden lot Lars Johansson-Kjellerød seg inspirere av et dansk IT-selskap som ansatte mennesker med autisme. Lars så mulighetene i autisters evner og positive særtrekk, Unicus ble etablert og Telenor ble den første kunden. I dag leverer selskapet gode økonomiske og sosiale resultater og har internasjonale vekstambisjoner. I denne episoden av Impactpodden deler Lars sine erfaringer med å se mulighetene i alle mennesker og om å skape et trygt og trivelig arbeidsmiljø som gir rom for at ulike ansatte kan prestere.
 • 9. Mestring og matglede - Inshallah!

  33:45
  I hele sitt liv har Ragnhild Slettner hjulpet mennesker. Da flyktningstrømmen traff Norge i 2015, innså hun at hun ikke trengte å reise verden rundt for å kunne bidra. Hjemme på St. Hanshaugen begynte hun å bosette syrere gjennom finn.no. Som takk ble hun invitert på mange smakfulle middager. Hun falt pladask for både maten og menneskene, og gründerfrøet var sådd. I dag har Ragnhild og makker Christine Pramm tre spisesteder og et cateringselskap med syrisk og eritreisk mat. Lange køer og fornøyde kunder vitner om at hun har truffet et marked.I denne episoden av Impactpodden forteller gründeren om veien fra frivillighet og trygg jobb i kommunen til målet om å drive Norges første sosiale restaurantgruppe.