Share

cover art for Podcast: Så fixar du bästa stora mötet och säkerheten på ditt event

Travel News podcast

Podcast: Så fixar du bästa stora mötet och säkerheten på ditt event

På Travel News Market, Nordens största B2B-mässa för reseindustrin, arrangerar vi ett antal seminarier. Det första gjorde vi tillsammans med SBTA, den svenska föreningen för köpare av affärsresor och dess leverantörer. Seminariet leddes av SBTA:s vd Fredrik Hermelin. Föreläser gör Svensk mötens vd Michael Schuller Han berättar om hur checklistan inför ett möte eller större konferens ska se ut för att mötet ska nå bästa effekt. Därefter kommer Thomas Dunér, Security Coordinator på Cosafe, och berättar hur du håller koll på säkerheten på ditt event.


Sponsor för eventet var Sabre.More episodes

View all episodes

 • SAS vd Anko van der Werff: “Vi är större och starkare om fem år”

  29:00
  På Grand Travel Award förra veckan intervjuade Travel News chefredaktör Viggo Cavling SAS högsta ledning: vd och koncernchef Anko van der Werff och CCO Paul Verhagen. I denna podcast lovar de att SAS Eurobonus ska finnas kvar även efter fusionen med Air France-KLM och att alla behåller sina poäng. Samarbetet med Star Alliance kommer att fortsätta, men exakt hur återstår att se. Det blir även svar på frågan hur SAS och flyget ska bli hållbart och varför det är så få långlinjer från Arlanda ut i världen. Och förstås hur det känns att leda det viktigaste bolaget i reseindustrin i Sverige.
 • Allt om Scandics nyrenoverade hotell i Värtahamnen!

  18:43
  Travel News chefredaktör Viggo Cavling var på plats när Scandic Södra Kajen visades upp för media. Här följer korta intervjuer om den stora hotellrenoveringen i Värtahamnen med. Vi har pratat med Maria Valentin, distriktsdirektör, Maria Wennerström, hotelldirektör  Scandic,  Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam och Niklas Ymerson. Projektledare, projekt öst, Norra Djurgårdsstaden.
 • Vad händer med fritidsresandet 2024?

  44:37
  På Travel News Market, Nordens största B2B-mässa för reseindustrin, arrangerar vi ett antal seminarier. Ett tema är återkommande: fritidsresandet.Precis som tidigare år samlar Travel News de viktigaste makthavarna i reseindustrin för att tala om läget just nu och om framtiden. I år på Travel News Market den 9 november var det en hearing om fritidsresandet framtid. Samtalen leddes av Travel News chefredaktör Viggo Cavling. Dessa återutsänder vi nu som podcasts.Reseindustrin och speciellt fritidsresandet står inför en mängd utmaningar 2024. Kommer lågkonjunkturen göra att människor reser mindre nästa år. De tre stora elefanterna (Ving, TUI och Apollo) utmanas av små myror, slutar detta i nya vinnare eller bara fler konkurser? Och hur blir det värmen, gör skogsbränder och heta stadskärnor i Rom och Aten charterturister rädda för Medelhavet eller är detta bara massmedialt trams? Detta är några av de frågor vi kommer att samtala om.Paneldeltagare: Magnus Wikner, vd VingJessica Enbacka, vd TUIStefan Chatzopoulos, VD Airtours/Sunwebb Norden Vincent Goodbrand, presschef TicketDidrik von Seth, vd SRFCasper Kolind, SolresorMattias Hallen, Sverigechef på DeturJonas Bodin COO, Unlimited Travel
 • Podcast: Vad händer med flyget 2024?

  51:28
  Flygindustrin står inför en mängd utmaningar från tillväxt till kapacitet till hållbart och biljettpriser via konjunktur och svag valuta. Varför levererar Airbus och Boeing allt senare än utlovat och när kommer det nya flygplansmodeller? Hur går det för de regionala flygplatserna i Sverige? Vad händer med SAS efter rekonstruktionen? Detta är några av de frågor panelen pratade om på Travel News Market. Vi återutsänder nu samtalet i form av en podcast.Paneldeltagare: Mattias Nyman, vd Flygresor.seFredrik Kämpfe, TransportforetagenCharlotte Holmbergh Jacobsson, NorwegianCharlotte Ljunggren, SwedaviaMari Torstensson, projektledare på Svenska Regionala Flygplatser och tidigare VD för Norrköpings flygplats,Ann Wilson, SASJimmie Bergqvist, vVD, BRA flygBjörn Ekegren, EmiratesPodcast om reseindustrins framtidPrecis som tidigare år samlar Travel News de viktigaste makthavarna i reseindustrin för att tala om läget just nu och om framtiden. I år på Travel News Market den 9 november var det två hearings, ett om flyget och ett om fritidsresandet. Samtalen leddes av Travel News chefredaktör Viggo Cavling. Dessa återutsänder vi nu som podcasts.
 • Podcast-intervju med Gröna Lunds vd Jan Eriksson

  08:11
  Travel News fick en intervju med Gröna Lunds vd Jan Eriksson. Det blir frågor om det som kolla ska och om sommaren då nöjesparken tappade 30 procent av intäkterna på grund av dödsolyckan. I intervjun berättar han hur det känns och varför bolaget har varit så öppna i sin kommunikation. 
 • Podcast-intervju med Visit Swedens vd Susanne Andersson

  28:02
  Travel News träffar Susanne Andersson, vd på Visit Sweden, för att prata om varför regeringen bara lägger 104 miljoner på att marknadsföra Sverige som turistland. Norge och Danmark spenderar dubbelt så mycket. Siffran har varit konstant sedan 2018. 7- Jag har förstås önskat mer medel. Speciellt nu när många ska börja resa igen efter pandemin och vi vill ta marknadsandelar. Men vi jobbar stenhårt för svensk besöksnäring med de resurser vi har, säger Susanne Andersson i podcasten.De senaste årens problem med gängskjutningar och kriminalitet har inte påverkat den turistiska bilden av Sverige än. - Fortsätter problemen så kommer det att påverka oss med tiden. Men det tar tid att ställa om en bild av ett land.Visit Sweden är ett helstatligt bolag finansierat med skattemedel. För att behålla kontakt med näringslivet har man bildat gruppen topp 10 där man samlat de 13 största bolagen i reseindustrin i Sverige. De stora elefanterna är följande: Svenska Live, SAS, Parks & Resorts, First Camp, Destination Gotland, STF, Strömma, Scandic, Strawberry, Göta Kanal, Skistar, SJ och Svenska Möten. - Vi har ett närmare samarbete med näringslivet än vi haft på många år. Vi träffar dem för att få deras inspel och tankar om det vi gör. I våra NKI:er ser vi att vi går upp och att vi leverera mer affärsnytta än tidigare. Det måste vi jobba med hela tiden.Den 17 oktober släpps Visit Swedens kreativa kampanj som ska motverka den negativa bilden av Sverige.
 • Podcast-intervju med Skistars vd

  13:01
  Travel News träffade Skistars vd Stefan Sjöstrand och frågade om konflikten mellan rennäringen och turistnäringen i Jämtland och Härjedalen.- Det är en svårt och komplicerad fråga. Det är ett ämne där jag inte är helt påläst. Rent allmänt handlar det om att ha respekt för olika aktörer. Vi vill vara en samhällsbärare på de orter där vi verkar. Vi investerar i byggnader och liftar, men också genom att skapa vandringsleder. Hur går det?- Det är en het debatt just nu eftersom det är lite statliga bidrag till vandringsleder för turism. Vi gör detta med egna medel för att skapa hållbarhet kring våra leder. Det gäller att samverka med de olika aktörerna och ha förståelse och respekt för varandras näringar. Pratar vi om rennäringen explicit så finns det perioder när renen mår bättre och sämre av att ha många människor omkring sig. Det måste vi ta hänsyn till och hjälpas åt. Mest konkret för oss är detta i Vemdalen, där fungerar det bra, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand i podcasten.Borde det inte gå att skapa mer kapacitet för fjällturism eller är vi i taket? - Vi är absolut inte i taket. Tvärtom finns det en fantastisk möjlighet, det gäller både svenskar och utländska besökare. För övrigt satsar Skistar för fullt inför årets vintersäsong med nya liftar, fler nedfarter, bättre snöproduktion, fler laddstolpar på väg till fjällen och fler restauranger vid foten av berget.- Det tar lite tid att göra en transformation från ett vinterbolag i Europa till ett året-runt-bolag i Sverige, det börjar fungera efter tre år. Det tar lite tid att ställa om ett bolag som gjort på ett sätt i 45 år, säger Stefan Sjöstrand i podcasten. Flygplatsen i Sälen är ett sorgebarn som börjar må bättre. Det väntas 250 starter och landningar under säsongen i år. Men som Sjöstrand säger, det finns plats för fler flygbolag och linjer.
 • Podcast: Temaparkernas globala huvudstad

  20:26
  Travel News träffar DT Minich, vd på Experience Kissimmee. Hans uppgift är att locka besökare världens ledande turistmecka. I denna podcast berättar DT Minich hur Orlando och Kissimmee blev platsen för tivoli på steroider. Kissimmee tar varje år emot 8 miljoner turister och Orlando åtta gånger fler. Kissimmee vill vara och har skyddat slogan: “The Vacation Capital of the World”. - Vi har 35 000 semesterhem, med från två till arton rum. Det är ett missförstånd att detta är privata hem som hyrs ut, det är fel. Alla hus är byggda för att vara semesterhem och ingen bor där. Det gör det mycket ekonomiskt att bo där. Alla hem har sin egen pool och grill, lovar DT Minich.Lyssna på podcasten här.