Share

cover art for Podcast-intervju med Christer Fogelmarck, vd på Parks & Resorts, i koncernen ingår Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik

Travel News podcast

Podcast-intervju med Christer Fogelmarck, vd på Parks & Resorts, i koncernen ingår Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik

Christer Fogelmarck tror att Gröna Lund kan öppna under corona, men på ett ansvarsfullt sätt med social distansering. 

Gröna Lund står för hälften av koncernens intäkter och är avgörande för bolagets framtid. Men likviditeten beskrivs som god och ägarna långsiktiga. 

Christer Fogelmarck säger också att vi kommer att se en förändrad affärsmodell i besöksnäringen post-corona med mycket fler rörliga kostnader.

More episodes

View all episodes

 • Travel News intervjuar KAYAK/momondos Chief Scientist Matthias Keller

  17:21
  Matthias har stenkoll på både reseindustrin och dess tekniska utveckling, och arbetar med det som rör AI hos KAYAK/momondo. Det blir också frågor om hur AI påverkar framtiden av resande – från resebokningar till digital assistans på resan, men även generella resetrender för 2024.
 • Ny mässoperatör i Nacka strand vill nå 30 Mkr i år

  11:19
  Nacka Strand Möten & Event är en anläggning om 7 000 kvadratmeter. Ny operatör är At Event som tillsammans med krögaren Pontus Frithiof ska lyfta den gamla bilfabriken. Bakom satsningen finns fastighetsägaren Alecta. Första året hoppas man på 30 Mkr i omsättning. Vi undrar också hur det ska gå när Stockholmsmässan kastas ut från sina lokaler i Älvsjö, men utan att få något riktigt bra svar.Intervjuer med Miguel Florido på At Event, krögaren Pontus Frithiof och Gabriella Månsson Hammond,marknadsområdeschef Alecta Fastigheter.
 • Nummer två i Europa ser stora möjligheter för tillväxt

  13:40
  I vimlet på ITB i Berlin, världens största resemässa, gjorde Travel News chefredaktör Viggo Cavling ett gäng intervjuer. Den femte kommer här med dansken Leif Vase Larsen, vd på Dertour Group, Europas andra största reseföretag.
 • Därför lägger Visit Sweden miljoner på ITB Berlin

  06:20
  I vimlet på ITB i Berlin, världens största resemässa, gjorde Travel News chefredaktör Viggo Cavling ett gäng intervjuer. Den fjärde kommer här med Tina Olsson på Visit Sweden 
 • Detta händer på Sunweb 2024

  12:52
  I vimlet på ITB i Berlin, världens största resemässa, gjorde Travel News chefredaktör Viggo Cavling ett gäng intervjuer. Den tredje kommer här med Lars Löfgren, vd på den holländska researrangören Sunweb. Lars Löfgren har ett långt förflutet på Ving, men är sedan några år styrelseordförande Sunweb och när förra vd-n Mattijs Ten Brink fick sluta hastigt och lustigt tog Lars Löfgren över vd-rollen. Sunweb ägs av det svenska riskkapitalbolaget Triton. För några år sedan köpte Sunweb svenska Airtours och då var målet att bli topp tre i Sverige. Men detta mål är inte längre aktuellt enligt Löfgren. Sunweb äger inga hotell eller flygplan vilket ger researrangören stor frihet säger Löfgren i denna intervju. Sunweb arbetar idag på sju marknader: Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Belgien, Holland, Danmark och Sverige och säljer runt 1,2 miljoner resor.
 • Podcast-intervju med Alexander Edström, vd Atomize

  09:57
  I vimlet på ITB i Berlin, världens största resemässa, gjorde Travel News chefredaktör Viggo Cavling ett gäng intervjuer. Den andra kommer här med Alexander Edström, han är VD på det svenska Travel Tech-bolag Atomize som hjälper hotell att prissätta sina rum i realtid. Så funkar det redan idag på de flesta av världens flygbolag, men Alexander tror denna dynamiska prisrörelse kommer att sprida sig till de allra flesta tjänster. Redan idag hjälper Atomize Formel 1-cirkusen med prissättningen av sina biljetter. Enligt Edström har biltävlingens intäkter ökat radikalt. Intervjun görs i Travel Tech-delen på mässa och här trängs Atomize med elefanter som Booking.com och Orcale. Men här finns förstås också startup som Mews och ja, Atomize. Vi pratar också om energin på mässan som är påfallande. Reseindustrin är tillbaka efter pandemin med full kraft och nu vill många ta nästa steg i utvecklingen.  
 • Podcast-intervju med TUI:s global it-chef Pieter Jordaan på ITB Berlin

  26:15
  På ITB i Berlin, världens största resemässa, gjorde Travel News chefredaktör Viggo Cavling ett gäng intervjuer. Den första kommer här med Pieter Jordaan, han är global IT- och digitalchef och sitter i ledningsgruppen på TUI som är Europas största reseföretag. Officiell titel är “Group Chief Information Officer”. TUI:s 65 000 medarbetare ska introduceras till AI och arbeta mer effektivt. Det är en av Pieters arbetsuppgifter för närvarande. Han tror inte att AI kommer att leda till uppsägningar utan bättre kundfokus.
 • SAS vd Anko van der Werff: “Vi är större och starkare om fem år”

  29:00
  På Grand Travel Award förra veckan intervjuade Travel News chefredaktör Viggo Cavling SAS högsta ledning: vd och koncernchef Anko van der Werff och CCO Paul Verhagen. I denna podcast lovar de att SAS Eurobonus ska finnas kvar även efter fusionen med Air France-KLM och att alla behåller sina poäng. Samarbetet med Star Alliance kommer att fortsätta, men exakt hur återstår att se. Det blir även svar på frågan hur SAS och flyget ska bli hållbart och varför det är så få långlinjer från Arlanda ut i världen. Och förstås hur det känns att leda det viktigaste bolaget i reseindustrin i Sverige.
 • Allt om Scandics nyrenoverade hotell i Värtahamnen!

  18:43
  Travel News chefredaktör Viggo Cavling var på plats när Scandic Södra Kajen visades upp för media. Här följer korta intervjuer om den stora hotellrenoveringen i Värtahamnen med. Vi har pratat med Maria Valentin, distriktsdirektör, Maria Wennerström, hotelldirektör  Scandic,  Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam och Niklas Ymerson. Projektledare, projekt öst, Norra Djurgårdsstaden.