Travel News chefredaktör Viggo Cavling

Share

Podcast: Är det okej att säga charter?

Trygghet blev det viktigaste ledordet för semesterresandet under covid. Ju större charteroperatör, desto mer trygghet var devisen för sommaren 2022, men kommer resenärerna att bli modigare 2023? Svar i denna podcast.


Kan små aktörer utmana elefanterna eller ser vi ett fortsatt oligopol på den svenska resemarknaden när det gäller outbound? Och vart vill människor resa när de tröttnat på Kreta, Kroatien och Mallorca? Och på längre sikt, vilka trender vi ser efter pandemin och med ett nytt geopolitiskt läge, energikris, lågkonjunktur, klimatkris och andra faktorer som kommer påverka reseindustrin och dess researrangörer. 


Vi inleder med dragning av läget med Didrik von Seth, vd, SRF - Svenska resebranschföreningen.


I panelen: 

Didrik von Seth, vd, SRF - Svenska resebranschföreningen.

Magnus Wikner, vd Ving, 

Stefan Chatzopoulos, Public Relations, Airtours

Emanuel Karlsson, vd Rolf Flyg och buss och Solresor

Sandra Miller Kinge, marknadschef Apollo

Jessica Enbacka, vd TUI


Moderator är Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News. 


Podcasten är inspelning av hearing som ägde rum på Travel News Market den 10 november. 


More Episodes

11/22/2022

Podcast: Så mår flyget i Sverige och världen vintern 2022-23

Flyget har gått från att vara framtidens färdmedel till att bli starkt ifrågasatt. Samtidigt vill allt fler människor flyga och bara de senaste tjugo åren har antalet passagerare fördubblats. Efter covid såg vi en proppen ur effekt som tog stora delar av flygindustrin med chock. På flera av Europas stora flygplats har man idag satt ett tak för antal avgångar och passagerare. Kommer kaoset att fortsätta under 2023 eller blir det ordning och reda igen i allt från säkerhetskontrollerna till flight operations? Här kommer en podcast från Travel News. I Sverige handlar debatten om Arlanda ska byggas ut och om Bromma ska läggas ner? Kommer en ny borgerlig regering att ha andra krav och mål på flygnäringen? Och vad händer när SAS växlar ner i Sverige och flyttar huvudkontoret och majoriteten av verksamheten till Köpenhamn? Blir Arlanda “bara” en lågprishub och en matarstation till Kastrup? Slutligen, vad ska vi med de regionala flygplatserna till? Och hur ska deras verksamhet bli lönsam?Podcasten är inspelning av hearing som ägde rum på Travel News Market den 10 november. Moderator är Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News. I panelen återfinns Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, Fredrik Kämpfe, Transportföretagen, Peter Larsson, Regionala flygplatser, Swedavia, Robert Lindberg, Skellefteå flygplats, Swedavia, Theres Briger, SAS, Ulrika Matsgård, BRA flyg, Catrin Mattsson IATA, Thomas Eriksson Norwegian.