Share

cover art for Podcast: Därför börjar Royal Jordanian Airlines flyga Stockholm Amman

Travel News podcast

Podcast: Därför börjar Royal Jordanian Airlines flyga Stockholm Amman

Travel News chefredaktör Viggo Cavling var på plats när det första planet från Jordaniens huvudstad Amman landade. Han intervjuade bland annat Karl Eklund, Swedavia-chef på Arlanda, Karim Makhlouf, COO på Royal Jordanian Airline, David Karlsson, Jambo Tours,  Alexandra Rydmark, Sveriges ambassadör i Amman.

More episodes

View all episodes

 • Travel News Business Forum: Henrik Karlsson, Client Relationship Manager Benchmarking Alliance

  17:58
  Travel News Business Forum: Henrik Karlsson, Client Relationship Manager Benchmarking Alliance
 • Travel News Business Forum i Stockholm: Turistmotorer

  21:52
  Travel News chefredaktör Viggo Cavling intervjuar: Caroline Strand, tf vd Stockholm Business Region, Pontus Frithiof, krögare och entreprenör, Peter Bengtson, arenachef Hamburger börs, Angelica Broman, grundare Fotografiska museet, Paradox museet, N.AO.M, Elizabeth Axtelius, direktör Aviation Business Swedavia på Hamburger Börs i Stockholm
 • Travel News Business Forum i Stockholm: Hospitality

  25:20
  Travel News chefredaktör Viggo Cavling intervjuar Satu Andersson, vd Cirkus Venues, Grand Hôtel Stockholms vd Pia Djupmark, Scandic Hotels Sverige-vd Peter Jangbratt, Henrik Berghult, vd Strawberry Sverige, Torbjörn Blomqvist, vd och ägare Stockholm Meeting Selection AB och​​​ Madeleine Brehmer vd Sabis på scen på Hamburgers Börs.
 • Travel News Business Forum Stockholm: Andreas Wallström, Swedbank

  25:03
  Inflationen hamnar under 2 procent redan i sommar och stannar där nästa år. Det spådde Swedbanks prognoschef Andreas Wallström på Travel News Business Forum. Här hör du hela hans föredrag.Andreas Wallström är prognoschef och biträdande chef för makroanalys på Swedbank. Andreas har tidigare varit chefsanalytiker på Nordea, och har tidigare haft ett flertal seniora positioner och expertuppdrag, bland annat vid Finansdepartementet och EU-kommissionen.
 • Podcast: Detta vill världens största hotellbolag i Norden

  17:29
  Nyligen öppnade ett nytt Fairfield by Marriott i Köpenhamn. Travel News var förstås på plats och intervjuade ledningen för det nya hotellet och designansvarig. Världens största hotellbolag Marriott har idag ett tjugotal enheter i Norden. Exakt hur många beror på hur man räknar, men de två mest kända i Stockholm är Sheraton vid Centralen och Courtyard Marriott på Kungsholmen. Det är alltså småsmulor om man jämför med övriga världen där Marriott har knappt 9000 hotell under sitt paraply. Marriott är en global varumärkesägare med runt 200 miljoner gäster i sitt bonusprogram Bonvoy. Marriott fungerar alltså inte som operatör som likt Scandic både har ett varumärke, ett bonusprogram och faktiskt driver sina hotell. Marriott har en pärm där det står hur man ska driva sitt hotell och den ger man till fastighetsägaren och operatören som sen har att följa detta. Alla tre kan alltså säga upp avtalet utan så kallad besittningsrätt vilket annars är vanligt i Norden. Det gör att hyresavtalen inte behöver vara på livstid som ofta är fallet med Scandic och Strawberrys kontrakt med sina hyresvärdar. 
 • Podcast-intervju med reseexperten Henrik Brandão Jönsson

  17:24
  Journalisten och författaren Henrik Brandão Jönsson är just nu aktuell med boken Saudade. Den handlar om att längta bort eller hem och alltid känna en viss sorg. Men det är en glad sorg. Alltså något som drabbar dem som ofta reser. Henrik är sedan 25 år bosatt i Brasilien där han verkar som utrikeskorrespondent för Dagens Nyheter. I denna intervju pratar vi mycket om turismens utveckling i Brasilien och Portugal. 
 • Travel News intervjuar KAYAK/momondos Chief Scientist Matthias Keller

  17:21
  Matthias har stenkoll på både reseindustrin och dess tekniska utveckling, och arbetar med det som rör AI hos KAYAK/momondo. Det blir också frågor om hur AI påverkar framtiden av resande – från resebokningar till digital assistans på resan, men även generella resetrender för 2024.
 • Ny mässoperatör i Nacka strand vill nå 30 Mkr i år

  11:19
  Nacka Strand Möten & Event är en anläggning om 7 000 kvadratmeter. Ny operatör är At Event som tillsammans med krögaren Pontus Frithiof ska lyfta den gamla bilfabriken. Bakom satsningen finns fastighetsägaren Alecta. Första året hoppas man på 30 Mkr i omsättning. Vi undrar också hur det ska gå när Stockholmsmässan kastas ut från sina lokaler i Älvsjö, men utan att få något riktigt bra svar.Intervjuer med Miguel Florido på At Event, krögaren Pontus Frithiof och Gabriella Månsson Hammond,marknadsområdeschef Alecta Fastigheter.
 • Nummer två i Europa ser stora möjligheter för tillväxt

  13:40
  I vimlet på ITB i Berlin, världens största resemässa, gjorde Travel News chefredaktör Viggo Cavling ett gäng intervjuer. Den femte kommer här med dansken Leif Vase Larsen, vd på Dertour Group, Europas andra största reseföretag.