Share

cover art for Travel News Business Forum Stockholm: Andreas Wallström, Swedbank

Travel News podcast

Travel News Business Forum Stockholm: Andreas Wallström, Swedbank

Inflationen hamnar under 2 procent redan i sommar och stannar där nästa år. Det spådde Swedbanks prognoschef Andreas Wallström på Travel News Business Forum. Här hör du hela hans föredrag.

Andreas Wallström är prognoschef och biträdande chef för makroanalys på Swedbank. Andreas har tidigare varit chefsanalytiker på Nordea, och har tidigare haft ett flertal seniora positioner och expertuppdrag, bland annat vid Finansdepartementet och EU-kommissionen.


More episodes

View all episodes

 • Travel News Podcast: Gröna Lunds vd kommenterar haverikommissionens rapport efter dödsolyckan på Jetline

  03:02
  Travel News chefredaktör Viggo Cavling intervjuar Gröna Lunds vd Jan Eriksson om haverikommissionens rapport i vilken det riktas hård kritik mot Gröna Lund, men också mot det bolag som utförde den senaste renoveringen Jetline. En svetsare utan utbildning skötte  underhållet, hen förstod inte heller ritningen som låg till grund för arbetet. Brottsmisstanken kvarstår både mot Gröna Lund och entreprenören. 
 • Travel News Podcast: Därför gasar Air Canada på Arlanda

  14:27
  Star Alliance-bolaget Air Canada storsatsar på Arlanda med två nya direktlinjer över sommaren till Toronto och Montréal. Att detta sker just nu är ingen slump utan hänger ihop med att SAS, som är rekonstruktion, lämnar Star Alliance och går in i Skyteam. Travel News var på plats när de två nya linjerna invigdes och pratade med representanter för Swedavia, Air Canada och den kanadensiska ambassadören Jason LaTorre. Tyvärr blev ljudet inte det bästa eftersom en DJ la en matta av hög musik över hela tillställningen. -Det är tråkigt att SAS som är en av grundarna lämnar Star Alliance, men vi på Air Canada är i en bra position i vårt samarbete med Lufthansa och United Airlines, säger International Sales, Mr. Rocky Lo till Travel News Podcast. 
 • Därför storsatsar Norwegian i Sverige

  09:00
  Travel News intervjuar Norwegians vd Geir Karlsen om hur flygbolaget för att växa i Sverige.
 • Travel Experts till Sverige

  24:38
  Nu kommer konceptet Travel Experts till Sverige. Det belgiska bolaget tillhandahåller en plattform som gör att resebyråanställda kan hoppa av och starta sin egen låda. - Vi satsar på att kontraktera 50-60 säljare inom ett år, säger vd Per Jidekrans. Uppdraget att hitta rätt personer ska utföras av Lena Skogström. Hon började arbeta första maj i år.Travel News har intervjuat Per, Lena och grundaren Mickey Creyf från Belgien på Grand Hotel i Stockholm.  
 • Travel News Business Forum: Henrik Karlsson, Client Relationship Manager Benchmarking Alliance

  17:58
  Travel News Business Forum: Henrik Karlsson, Client Relationship Manager Benchmarking Alliance
 • Travel News Business Forum i Stockholm: Turistmotorer

  21:52
  Travel News chefredaktör Viggo Cavling intervjuar: Caroline Strand, tf vd Stockholm Business Region, Pontus Frithiof, krögare och entreprenör, Peter Bengtson, arenachef Hamburger börs, Angelica Broman, grundare Fotografiska museet, Paradox museet, N.AO.M, Elizabeth Axtelius, direktör Aviation Business Swedavia på Hamburger Börs i Stockholm
 • Travel News Business Forum i Stockholm: Hospitality

  25:20
  Travel News chefredaktör Viggo Cavling intervjuar Satu Andersson, vd Cirkus Venues, Grand Hôtel Stockholms vd Pia Djupmark, Scandic Hotels Sverige-vd Peter Jangbratt, Henrik Berghult, vd Strawberry Sverige, Torbjörn Blomqvist, vd och ägare Stockholm Meeting Selection AB och​​​ Madeleine Brehmer vd Sabis på scen på Hamburgers Börs.
 • Podcast: Detta vill världens största hotellbolag i Norden

  17:29
  Nyligen öppnade ett nytt Fairfield by Marriott i Köpenhamn. Travel News var förstås på plats och intervjuade ledningen för det nya hotellet och designansvarig. Världens största hotellbolag Marriott har idag ett tjugotal enheter i Norden. Exakt hur många beror på hur man räknar, men de två mest kända i Stockholm är Sheraton vid Centralen och Courtyard Marriott på Kungsholmen. Det är alltså småsmulor om man jämför med övriga världen där Marriott har knappt 9000 hotell under sitt paraply. Marriott är en global varumärkesägare med runt 200 miljoner gäster i sitt bonusprogram Bonvoy. Marriott fungerar alltså inte som operatör som likt Scandic både har ett varumärke, ett bonusprogram och faktiskt driver sina hotell. Marriott har en pärm där det står hur man ska driva sitt hotell och den ger man till fastighetsägaren och operatören som sen har att följa detta. Alla tre kan alltså säga upp avtalet utan så kallad besittningsrätt vilket annars är vanligt i Norden. Det gör att hyresavtalen inte behöver vara på livstid som ofta är fallet med Scandic och Strawberrys kontrakt med sina hyresvärdar.