Share

cover art for 2. Kun sisarukset riitelevät ja isovanhempien rooli

Ihanat Ipanat

2. Kun sisarukset riitelevät ja isovanhempien rooli

Mitä tehdä kun on leipääntynyt pikkulapsiarkeen? Mistä repiä aikaa, kun tuntuu että tunnit loppuvat päivästä kesken ja on kaksi pientä lasta, sekä vaativa työpaikka? Iltarutiinit ja miten saadaan isovanhemmat noudattamaan niitä? Mm. näihin kysymyksiin vastaa lasten psykiatri Raisa Cacciatore ja perhesuhteiden asiantuntija Minna Oulasmaa. Otamme mielellään vastaan kysymyksiä 0-3 vuotiaiden lasten vanhemmilta ja läheisiltä www.ihanatipanat.fi - sivustolla. Ohjelman juontajana toimii Hanna Westerholm.

More episodes

View all episodes

 • 12. Uusperheen pelisäännöt

  25:09
  Uusperhe on melkein uusi normi tänä päivänä, mutta se ei tarkoita että sopeutuminen uuteen arkeen olisi yhtään helpompaa. Tässä jaksossa uusperheen haasteita lähestytään useasta näkökulmasta. Kiva, että olet mukana kuuntelemassa!
 • 11. Opeta lapselle turvataitoja

  23:59
  Tässä jaksossa käydään läpi mm. turvataidot, eli miten opettaa lapselle, että lapsen keho on hänen omansa, eikä siihen saa kukaan muu koskea ilman lupaa. Puhutaan myös siitä miten kertoa lapsille mistä vauvat tulevat. Kiva että olet mukana kuuntelemassa!
 • 10. Vanhempi voittaa hankalatkin tunteet

  32:20
  Tässä jaksossa keskitymme aiheeseen “Vanhemman hävettävät ja vaikeat tunteet”. Tärkeä aihe, jonka ympärillä on tullut teiltä kuulijoilta paljon kysymyksiä.
 • 9. Ihana kamala suku

  31:04
  Nyt on vuorossa erikoisjakso aina yhtä tunteita herättävästä teemasta: Ihana mutta kamala suku :) Vierasjuontajana Meidän Perhe ja Vauva-lehtien päätoimittaja Maija Koski.
 • 8. Ura + perhe = mahdollista?

  27:55
  Mietitkö usein miten saat arkipalapelin toimimaan? Kuuntele Ihanat Ipanat podcastin Ura & Perhe -jakso! Toivomme että helpottaa kuulla että et ole yksin. Saat inspiraatiota ja lohdutusta kun kuulet miten muut hoitavat arkensa ja mitä neuvoja Väestöliiton ihanat asiantuntijat antavat matkaan. Tsemppiä teille kaikille! 
 • 7. Vahva tahto ja uhmaikä

  40:18
  Tänään ohjelmassa mm. lasten raivokohtauksia, kun eivät saa tarpeeksi huomiota. Lisäksi käsitellään lasten eroahdistusta.
 • 6. Intohimo parisuhteessa ruuhkavuosien aikana

  48:20
  Runsaiden kysymysten vuoksi omistamme koko kuudennen jakson teemalle seksi ja sen puute.
 • 5. Mitä tehdä, jotta lapselle kasvaisi hyvä itseluottamus?

  37:00
  Tällä kertaa Ihanat Ipanat käsittelee aiheita kuten mitä tehdä kun lapsi ei syö? Miten yhdistää krooninen sairaus ja äitys? Miten kasvattaa lapselle hyvä itseluottamus?Kuuntele myös seuraava jakso, omistamme sen runsaiden kysymysten johdosta super-tärkeälle aiheelle: seksi ja sen puute.
 • 4. Mikä on sopiva ikä laittaa lapsi päiväkotiin?

  34:33
  Ihanat Ipanat jakso 4 pureutuu mm. seuraavaan ajankohtaiseen kysymykseen: Mikä on sopiva ikä laittaa lapsi päiväkotiin? Lisäksi Väestöliiton Raisa Cacciatore ja Minna Oulasmaa vastaavat neljään muuhun kuuntelijakysymykseen!