Share

cover art for På besøk hos Reitan

I familien

På besøk hos Reitan

Season 1, Ep. 19

Hva gjør en familiebedrift så sterk at den overlever flere generasjoner? I denne episoden får du bli med på bedriftsbesøk hos familien Reitan for å finne ut hvordan de har klar nettopp det.More episodes

View all episodes

 • På besøk hos Hennig-Olsen

  35:29
  Tre brødre fra 4-generasjon står i dag klar til å overta styringen av familiebedriften Hennig-Olsen. Hvordan skal de klare det samtidig som de holder på det gode vennskapet? I denne episoden får du bli med på bedriftsbesøk til iskremfamilen Hennig-Olsen. Du møter Administrerende Direktør Paal Hennig-Olsen og hans tre sønner, Anders, Mathias og Johan.
 • 21. På besøk hos Isola

  34:49
  Når nye generasjoner tar over familiebedriften, blir det flere eiere og ofte lengre avstand fra eiere til daglig drift. Hva gjør det med eierskapet? I denne episoden får du bli med på bedriftsbesøk til Isola. 3-generasjons eier Harald Martin Thiis-Evensen viser frem veggpapp produksjon og forteller hvordan eierskapet har forandret seg fra gründeren til 4 generasjon i dag.
 • 20. På besøk hos Waldemars

  34:30
  Når en stor tragedie rammer familien, hva skjer med familiebedriften da? I denne episoden får du bli med på bedriftsbesøk til Waldermars og K4 Group som eies og drives av familien Khoury. Brødrene Hani og Rami Khoury forteller hva de gjorde når familietragedien rammet dem.
 • 18. Har norske familiebedrifter råd til å ha eiere bosatt i Norge?

  35:25
  I det siste har vi sett flere store eiere flytte ut av landet. Er det fordi de vil redde bedriften og arbeidsplassene eller fordi de vil slippe skatt og tjene mer penger? For å diskutere dette har vi med oss Paul Christian Rieber, CEO og 4. generasjonseier i GC Rieber, og Mathilde Fasting, siviløkonom og idèhistoriker hos Civita.
 • 17. Family Dynamics

  35:00
  What is healthy and unhealthy family dynamics? Rania Labaki, director EDHEC Family Business Centre in conversation with Simone Møkster, Family Business Norway about healthy and unhealthy family dynamics. Rania share both findings from her research, cases and best practices for enterprising families. After a short introduction in Norwegian the rest of the episode is in English. Hvordan påvirker familiedynamikk familiebedriften? Rania Labaki leder av EDHEC Family Business Centre I Frankrike I samtale med Simone Møkster om positiv og negativ familiedynamikk og hvordan positive følelser kan føre til negative handlinger og negative følelser kan føre til positive handlinger for familiebedriften. 
 • 16. Succession spesial

  40:57
  Hvor troverdig er den mørke og harde serien Succession på HBO? Hva kan vi som eiere sammen med familien lære og absolutt ikke lære av familien Roy? Gjester i denne episoden er to neste generasjonseiere og Succession fans, Camilla Mustad og Julia Lorentzen.
 • 15. Hvordan komme i gang med tidligfase investeringer?

  32:55
  Familiebedrifter er attraktive investorer for oppstartsbedrifter da de representerer kompetanse og nettverk i tillegg til kapital. Oppstartsbedrifter er en spennende mulighet for familiebedrifter til å bli kjent med ny teknologi, innovative produkter og tjenester, men dette er forbundet med høy risiko. Hva skal til for å kunne ta gode investeringsbeslutninger? Gjester er Ellen Amalie Vold fra Norsk Venturekapitalforeningen, Bjarne Lie fra Verdane Capital og Johan Gjesdahl fra Alliance Venture.
 • 14. Hvordan holde den beste presentasjonen?

  30:57
  God kommunikasjon er viktig og spesielt i familiebedrifter hvor vi eier sammen med familie og gjerne har flere roller. Hvordan få til effektiv kommunikasjon i presentasjoner, taler, møter og en-til-en kommunikasjon? Gjester er kommunikasjonsrådgiverne Silje Ulveseth og Trond Albert Skjelbred