Huddoktorerna

Välkommen till Sveriges första huddoktor-podd med med Dr Petra Kjellman (Leg läk, Specialist i dermatologi, MD, PhD, medgrundare till Diagnostiskt Centrum Hud och Inskinity) och Dr Johanna Gillbro (Leg Apotekare, PhD Experimentell och klinisk Dermatologi, författare av Hudbibeln, medgrundare till Skinome Project). Vi pratar om huden – olika hudåkommor, hudvård och mycket mer, från vårt perspektiv och grundat på vetenskapliga fakta. 


Kontakt: huddoktorerna@gmail.com

Petra Kjellman

Petra är hudläkare (Specialist i Dermatologi) och medgrundare till Diagnostiskt Centrum Hud och Inskinity. Hon varvade AT-tjänstgöring på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna med forskning och blev både legitimerad läkare och disputerade 2004. Petra blev färdig hudläkarspecialist på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna 2009. På Karolinska specialiserade hon sig på hudtumörer samt har genomgått sidoutbildning på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Petra är en av verksamhetscheferna på Diagnostiskt Centrum Hud.

Johanna Gillbro

Johanna har doktorerat inom experimentell och klinisk dermatologi vid University of Bradford. Under doktorandtiden fokuserade hon på hudens pigmentering och innebörden av oxidativ stress i huden på patienter med hudsjukdomen vitiligo. Johanna tog examen 2006 och har idag mer än 15 års erfarenhet inom dermatologi och är specialist på huden och på hur vi ska ta hand om den. Johanna har haft roller som forskningsledare och innovationschef inom hudvårdsindustrin samt tagit patent på nya ingredienser. Senast släppte Johanna sin bok "Hudbibeln" och är grundare till plattformen Skinome Project.