Share

HRprat

For deg som er interessert i HR & ledelse


Latest episode

 • Hvordan lykkes med digitalisering?

  26:48
  -Til syvende og sist, de som lykkes er de som har de gode ideene, den rette kulturen og gjennomføringsevnen. Vår gjest Bente Sollid Storehaug er styreleder og -medlem i flere store virksomheter og startups. Hun underviser på BIs I executive masterprogrammet Innovasjon, Digitalisering og forretningsmodeller. I denne episoden ser vi på hva vi kan lære av startups - og det som kjennetegner de som lykkes med digitalisering.

More episodes

View all episodes

 • Hva ønsker du egentlig å oppnå med mangfold og inkludering?

  16:50
  Har du kjørt på med ''unconscious bias''-workshops, men opplever fortsatt å famle litt i blinde i arbeidet med mangfold og inkludering?Vår gjest Kimiya Sajjadi ser at mange virksomheter går for de populære tiltakene uten å vite hvorfor de gjør det eller hva de ønsker å oppnå.Hvordan utvikler man en god mangfold og inkluderingsstrategi?Kimiya Sajjadi er leder og grunnlegger av Big Enough Global, som hjelper virksomheter med å rekruttere og beholde flerkulturelle gjennom innspill til konkrete tiltak og mål.
 • Økt konkurranse om medarbeidere

  20:30
  Rekruttering er et fagfelt hvor det alltid skjer mye. I et marked hvor det er hard kamp om medarbeidere og en eksplosjon av ledige stillinger, ser vår gjest Ole Iversen en trend som bekymrer han. Ole I. Iversen er forsker og førsteamanuensis II ved Handelshøyskolen BI.
 • Krevende sykefravær

  30:13
  Alle virksomheter må fra tid til annen forholde seg til sykefravær. Men selv om de fleste innen HR er vant til å håndtere sykefraværssaker, kommer mange borti saker som er svært krevende en gang i blant. Hvordan skal man håndtere langvarig sykefravær, ansatte som blir sykemeldte igjen og igjen, og når kan man gå til oppsigelse? Konsernadvokat i Visma, Eva Marie Stryker, gir råd til HR-ledere som må håndtere krevende sykefravær.
 • 55. Nyheter innen arbeidsrett

  26:07
  Vi har fått besøk av Jan Fougner som i fjor ledet utvalget som skulle se på den norske modellen og fremtidens arbeidsliv. Hva kom dette utvalget frem til? Hvilke endringer i arbeidsmiljøloven og nye rettsavgjørelser bør vi kjenne til?Jan Fougner er advokat og partner i Wiersholm, og er spesialist på prosedyre og arbeidsrett.Vil du motta nyhetsbrevet vårt med ferske HRprat-episoder, relevante blogginnlegg og spennende webinarer? Meld deg på her: bit.ly/3fHqL9k
 • 54. Slik kommer du i gang med HR-analyser

  14:10
  Hvordan kan man komme i gang med HR-analyser i en hverdag med begrensede ressurser og uten det perfekte datagrunnlaget? I dag har vi fått besøk av Lina Alsvik, som jobber som HR Business Partner i VG.Hun deltok på vår webinarserie Fremtidens HR, som du kan se her: bit.ly/3GePHB2
 • Hvordan skal man tilrettelegge arbeidsplassen i fremtiden?

  22:28
  ‘’I det vi gikk ut i pandemien så hadde vi en kulturkapital som vi tok av, og som ga oss masse energi til å stå i de krevende situasjonene. Nå har vi spist mye av den, og den kommer ikke gratis. Jeg tror vi må møtes mellom mennesker for å opprettholde den kapitalen på et visst nivå.‘’ Vi har tatt en prat med Mari Christensen fra HR i IF, hvor de startet arbeidet med endringene av arbeidsplassen allerede før pandemien traff. Hvordan ser fremtidens kontorlokaler, hybridløsninger og samhandlingsprosesser ut?