Share

cover art for 225. Vad är framtidsplanerna för HC? Vi intervjuas av Foodgeekz i ZEN & SÅNT

Holy Crap Podcast

225. Vad är framtidsplanerna för HC? Vi intervjuas av Foodgeekz i ZEN & SÅNT

I veckans avsnitt blir Amanda och Mathilda intervjuade av systarna Emmy och Evelina Hammelfelt som driver matkontot Foodgeekz. Emmy och Evelina var bland de första gästerna i podden och det är så roligt att få släppa ännu ett avsnittet tillsammans med dem. De har dessutom en podd som heter "ZEN & SÅNT", så det här avsnittet delas på båda våra poddplattformar.I avsnittet hör du oss prata om:


 • Holy Crap: hur det kom till och vår historia.
 • Känslan av att man har ett större syfte, men att inte kunna sätta fingret på vad det exakt skulle vara.
 • Om att vakna upp och börja observera sig själv, sina känslor och tankar.
 • Att bygga ett medvetet bolag: känslorna och intensionerna bakom Holy Crap och Foodgeekz.
 • Vi blickar framåt: en bok, ett medlemskap och en längtan ut i världen. 
 • "Som att gå genom en portal": energiskillnaden mellan "matrix" och retreaten.
 • Triggers och den vanliga fallgropen: många vet om sina problem, men vågar inte börja ta action.


Följ oss på Instagram:

Holy Crap

Amanda Miklin

Mathilda Ritzén


Kommande events och retreats här

More episodes

View all episodes

 • 237. Du har alltid möjlighet att skriva om historien - om eventet där inget gick som det skulle

  40:11
  I veckans soloavsnitt berättar vi om vårt event Heart to Heart som ägde rum förra veckan - en kväll som började i totalt kaos med prövningar som nästan fick oss att ställa in kvällen in i det sista. Eventet slutade lyckligtvis med massa kärlek och värme och framförallt en lång rad med lärdomar och insikter. I avsnittet får ni höra hela den komiska storyn - och även en inblick i de härliga energierna i december. I avsnittet: När allt går fel: panikkänslor och stress, men att också se lärdomen i alla prövande situationer. Amandas starka upplevelse av eventets inledande grundade meditation.Hur man vet att en lokal inte är en energimatch Om de glittrande energierna i december HCs energi och hur den arbetar genom oss när vi vågar surrender.Kreativitet: när vi är i skapandet är vi i hjärtat.Vi vill verkligen tacka alla tålmodiga och förstående deltagare på eventet. STORT tack för all kärlek!Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénGå med i vårt Facebook community:Holy Crap CommunityBesök vår hemsida för kurser samt kommande events och retreats här.
 • 236. Månadens lyssnarfrågor: Icke-spirituella partners, breathwork, att veta om det är dags att lämna och hur man hittar motivation när man är sliten och deppig

  43:46
  Välkommen till månadens frågeavsnitt med Amanda och Mathilda!Vi kommer börja släppa ett avsnitt varje månad där vi besvarar frågor från er lyssnare, vilket vi ser så mycket fram emot. I det här avsnittet dyker vi ner i en härlig mix av frågor som spänner över allt från det vardagliga till det spirituella. Vi pratar bland annat om andningen och kraften som finns i att förstå oss på den, hur man vet att man är på sin högsta väg i livet samt sjukdomarns möjliga metafysiska förklaringar.Du hör oss besvara frågor såsom:Hur kan man tänka om man lever med en partner som inte är spirituell?Vad går vi för breathwork-kurs? Hur vet man om utmaningar och motstånd är universums hintar om att byta riktning, eller om det är prövningar att övervinna för att lära och växa?Hur går det med huset som Amanda pratat om? Hur hittar man energi att ta tag i sig själv när man är så sliten och nedstämd? Flera av frågorna vi fick tyder på att vi kollektivt är i en förändringsfas där många känner sig förvirrade. Mycket har försvunnit, men det nya har inte kommit in än. I avsnittet får du höra våra råd till er som känner igen er i detta.Har du en fråga du vill att vi tar upp i kommande avsnitt? Skicka oss ett DM till oss på Instagram @holycrapofficial. Tack att ni lyssnar 🧡Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénGå med i vårt Facebook community:Holy Crap CommunityVår breathworkutbildning: MinddateBesök vår hemsida för kurser samt kommande events och retreats här.
 • 235. Energierna just nu och varför du utmanas

  44:34
  Veckans avsnitt är ett soloavsnitt där vi fokuserar på att prata om de stormiga energierna just nu. Varför mår du extra dåligt nu och varför blir du så utmanad? Vi känner in de aktuella energierna, men ser också tillbaka på händelser och förlopp under 2023, samt går in och diskuterar nästa års mer grundade energier.Du hör oss prata om:Att det skakas om, jobbiga grejer dras upp och att universum tar bort saker för att tvinga oss att vakna upp. Varför många just nu har starka inre konflikter.Om att våga känna alla våra känslor istället för att leta efter räddning i det yttre. Vad kan man göra om man känner hopplöshet? Själsgåvor: De utmaningar vi går igenom kommer alltid med en superkraft.Om självkritik, trötthet och triggers, samt hur du förhålla dig till detta och lösa problemen.Dessutom har vi lite spännande nyheter om utvecklingen i Holy Crap, det vill du inte missa!Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénGå med i Mathildas Whatsapp-grupp.Gå med i vårt Facebook community:Holy Crap CommunityBesök vår hemsida för kurser samt kommande events och retreats här.
 • 234. Hur din plats i syskonskaran påverkar dig och ditt liv med Elisabeth Schönbeck

  01:08:24
  I veckans avsnitt gästas vi av underbara Elisabeth Schönbeck som är beteendevetare, småbarnspedagog och författare av boken Äldst yngst eller mittemellan. Var du befinner dig i syskonskaran kan påverka dig hela livet, och genom att bli medveten om detta så kan vi öka vår förståelse för oss själva och andra. Mathilda är lillasyster och Amanda storasyster, så de kommer från två skilda perspektiv med olika uppfattning om barndomen och har haft väldigt olika syskonrelationer.Du hör dem bland annat prata om:Hur vår plats i syskonskaran påverkar våra liv, t.ex. yrkesval och partnerval.Generella egenskaper hos äldsta syskon, mellansyskon, yngsta syskon, enda barn och tvillingar.Hur det är att vara födda väldigt tätt, mer isär samt hur olika kön i syskonskaran kan påverka uppväxten.Regeln som infördes under slutet av 80-talet som gör att det är vanligt med syskon födda väldigt tätt i tiden.Finns det ett ultimat antal år det bör vara mellan syskon?Konkreta råd till föräldrar för att ge barnen en trygg och kärleksfull uppväxt.Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénGå med i Mathildas Whatsapp-grupp.Gå med i vårt Facebook community:Holy Crap CommunityBesök vår hemsida för kurser samt kommande events och retreats här.
 • 233. Känner du dig fast? Svaret finns i dina känslor med Mathilda

  25:51
  Under en meditation för några dagar sedan fick Mathilda en download om att göra ett soloavsnitt. Kanske är det så att när vi pratar om det som är i oss just nu, så är det medicinen för er som lyssnar? Universum bekräftade iallafall detta för Amanda har tappat rösten, så veckans avsnitt är ett soloavsnitt med Mathilda där hon delar något viktigt med er.Du hör henne bland annat prata om:Om att alltid ha längtat, jagat och blickat framåt i livet, och vet hur det känns att vara fast i ett område. Mathilda delar ett coachingverktyg som varit revolutionerande för hennes läkning. Mathilda benar ut hur du kan komma framåt när du känner dig fast och vad längtan egentligen är. Hur du skyndar på manifestationer och skapar flöda i områden där det har stagnerat. Att känna sig nöjd och tillfreds med livet — en härlig men ovan känsla för Mathilda. Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénGå med i Mathildas Whatsapp-grupp.Gå med i vårt Facebook community:Holy Crap CommunityBesök vår hemsida för kurser samt kommande events och retreats här.
 • 232. Glöm allt du lärt dig om hudvård - kan en växt läka alla problem med Christopher Genberg

  01:07:11
  Hälsa är ett brett område som inkluderar allt ifrån hur vi mår fysiskt och psykiskt till spirituellt och socialt. Detta innebär att det finns många olika områden och förhållningssätt som påverkar vår energifrekvens, däribland - hudvård. I veckans avsnitt dyker vi djupt ner i världen av hudvård tillsammans med experten Christopher Genberg som äger hudvårdsmärket 1753 Skincare. Christopher har jobbat med hudvård i ca elva år och menar att han i princip haft fel fokus i tio år. Christopher delar med sig av de revolutionerande och fascinerande upptäckter och insikter han landat i.Vi pratar bland annat om:Kunskapen om naturen som ofta missas när det kommer till hudvård.Det endocannabinoida systemet: detta är grundsystemet som reglerar ALLT.CBD och CBGMänniskans hudhistoria och varför så många har problem med huden idag.P-piller och hur det kan påverka huden.Vad ska man tänka på när det kommer till rengöring, och hur fel rutin kan sätta huden helt ur balans. Cannawashing: att marknadsföra produkter som CBD-produkter, trots otroligt låga halter.Just nu så får alla som lyssnar ta del av ett riktigt supererbjudande, som du hittar här:Du får samtliga produkter för 1099 kr (ordinarie pris 1897 kr).Paketet består av The ONE Facial Oil (värde 649 kr),I LOVE Facial Oil (värde 849 kr) och deras helt nya Au Naturel Makeup Remover (värde 399 kr). Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénKommande events och retreats här
 • 231. Somatisk meditation: Var med och skicka kärlek till Gaza-konflikten

  22:04
  Mycket händer just nu runt om i världen och vi befinner oss i en mörk och utmanande tid. Vi vill hjälpa till på det sätt vi känner att vi kan, och just nu är det genom att skicka kärlek till de drabbade i Israel och Palestina. Vi alla tillhör samma energi, så det som pågår runt om i världen påverkar även oss - och på samma sätt kan vi påverka de som lider.I veckans avsnittet guidar Amanda oss genom en somatisk meditation där du får möjlighet att släppa på rädslor och underliggande känslor, och tillsammans skickar vi kärlek till alla som är berörda av konflikten.Det finns vetenskap som talar för att det finns läkande effekter av att skicka ljus och kärlek och be för andra. Vi som individer är väldigt kraftfulla energivarelser och när vi går ihop tillsammans i grupp blir vi ännu starkare. Vår förhoppning är att vi alla, genom podden, går samman och skickar vår kärlek till de drabbade.Kram,Amanda och Mathilda
 • 230. Eclipse Season: om starka känslor, relationsutmaningar och energierna just nu

  50:38
  Solförmörkelsen i Vågen har nyligen passerat och vi befinner oss just nu Eclipse Season. Under den här perioden är energin mycket starkare och omskakande händelser kan ske, framförallt kopplat till nystart och avslut. Veckans avsnitt blev några dagar sent på grund av sjukdom, men vi utlovar ett sårbart avsnitt där Amanda och Mathilda delar med sig av insikter och reflektioner kring kärlek, relationer, energier och känslor.Du hör dem prata om bland annat:En skrämmande incident som drabbade Amanda under handlingen inför helgen. Utvecklingspotentialen som finns i förhållanden, just för att man blir så speglad. Amanda berättar om de utmaningar, men också framtidsvisioner och drömmar, som finns i hennes relation just nu.Den kommande månförmörkelsen i oktober och vad den innebär för Mathilda. Att se känslor som besökare i kroppen. Om att ta på sig andras energier: vad är mitt och inte mitt?Kopplingen som ofta finns mellan kärlek och pengar. Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénGå med i vårt Facebook community:Holy Crap CommunityBesök vår hemsida för kurser samt kommande events och retreats här.
 • 229. Du är skaparen — låt inte rädslorna stå i vägen

  37:41
  Veckans soloavsnitt kommer direkt från soliga Los Angeles, där Amanda och Mathilda ger oss en update från sin expansiva resa där mycket har hänt på få dagar. De pratar bland annat om att våga expandera, satsa på sina drömmar och att gå utanför sin comfort zone för att minimera rädsla och leva i frihet.Du hör dem också prata om:Det spännande mötet med poddaren Michael Trainer och alla synkronisiteter kring det.Tankar och känslor om att besöka medium.Att komma ner i kroppen genom rörelse.Breathwork-klassen där Amanda kom åt en stark känsla av sorg i bröstet, samt hur hon släppte den. Mathilda har fyllt 33! Och fick en oväntad födelsedagspresent under yogaklassen...The Christ year, Christ consciousness och hur treorna dyker upp överallt.Hur hög och spacy energin är i LA.Följ oss på Instagram:Holy CrapAmanda MiklinMathilda RitzénGå med i vårt Facebook community:Holy Crap CommunityBesök vår hemsida för kurser samt kommande events och retreats här.