Share

cover art for Episode 15 - "SERVE-modellen" med Karl Inge Tangen

HLT-podcasten

Episode 15 - "SERVE-modellen" med Karl Inge Tangen

Forskningsleder ved HLT Karl Inge Tangen er gjest i denne episoden og snakker om SERVE-modellen. En modell som han har utviklet og som består av 5 forskjellige dimensjoner av lederskap. Vi snakker oss gjennom modellen som også ligger som fundamentet for HLT-konferansen.


https://sjlt-journal.com/index.php/sjlt/article/view/106

More episodes

View all episodes

 • Episode 17 - "Multikulturell menighetsplanting" med Bente Sandtorp

  51:11
  Vi har fått besøk av tidligere studentpastor på HLT Bente Sandtorp. I dag er hun pastor for en multikulturell menighetsplanting på Grønland i Oslo. Vi prater om hele historien som ledet opp til menighetsplantingen, litt om tiden på HLT, hvordan livet på Grønland er og hva det vil si å være et menighetsfelleskap med mange forskjellige kulturer og bakgrunner.
 • Episode 16 - "Halen som logrer med hunden" med Truls Åkerlund

  43:57
  Vi har Truls Åkerlund på besøk for å snakke om endetid. Burde det som skjer til slutt få prege det vi gjør i dag litt mer? Hvorfor er vi så fascinert av dette? Og når kommer Jesus egentlig tilbake?Les forskningsartikkelen som samtalen tar utgangspunkt i her:https://www.sjlt-journal.com/index.php/sjlt/article/view/36
 • Episode 14 - Led spesial: lederprat live fra HLT-standen på Led 24

  38:04
  HLT står på stand på Led og HLT-podcasten prøver seg på noe nytt. Vi har en slags live-pod midt i folkehavet på Pinsebevegelsens lederkonferanse der vi slår av flere små prater med forskjellige ledere. Daniel MatthiesenEn av pastorene i Salt Bergen og Leder for GlocalThor-Einar KroghDaglig leder i Salem Sandefjord og styreleder i Fagskolen EssensPetter AlgerøyAdvokat og tidligere misjonær i UgandaLars Christian GjerlaugPastor i IMI-Kollektivet OsloTobin SlettenPastor i Håp ÅlDaniel KolltveitPator i Oasen SøgneMari BøhlerengenForsamlingsleder i Filadelfiakirken OsloCornelia LingåsUngdomspastor i Filadelfia Ålesund
 • Spesialepisode: "Denis Mukwege kommer til HLT-konferansen!" med Karl Inge Tangen og Guro Hockley

  15:01
  Nobelprisvinner Denis Mukwege kommer til HLT-konferansen! Vi har tatt en prat med Guro og Karl Inge fra programkomiteen om hvem de 5 hovedtalerne er.
 • 13. Episode 13 - "Burde kristne ledere være mer på sosiale medier?" med Thomas Neteland

  45:40
  Vi har evangelist og lovsangsleder Thomas Neteland på besøk for å snakke om lederskap ifm. sosiale medier. Vi lever i en verden som er gjennomsyret av sosiale medier, spesielt for oppvoksende generasjoner. Burde flere kristne ledere være mer tilstede på sosiale medier? Og hvordan gjør vi det på en god måte som faktisk funker?
 • Episode 12 - Julequiz spesial: "Er du smartere enn en HLT-student?"

  49:15
  Annka og Bjørnar inviterer deg til å få romjulen til å gå med å ta en quiz sammen med oss. Karen Eline Svensen Røhne, HLT sin beryktede quiz-master er med - og lever opp til sitt rykte. Er du smartere enn en HLT-student?
 • Spesialepisode: "Velkommen til HLT-konferansen 2024" med Arne Mella og Karl Inge Tangen

  09:56
  I denne spesialepisoden ønsker vi velkommen til HLT-konferansen 2024. Vi snakker med rektor Arne Mella og forskningsleder Karl Inge Tangen om temaet for konferansen og litt om hva du kan glede deg til.
 • 11. Episode 11 - "Gudserfaringer" med John Daniel Andersen

  53:16
  Vi tar igjen en prat med stipendiat John Daniel Andersen, og denne gang om "Gudserfaringer" som er temaet i hans doktorgrad. Hva var det Martin Luther, Hans Nielsen Hauge eller de første kristne i pinsevekkelsen oppdaget rundt Gudserfaringer som vi kan lære av? Og, er det en konflikt mellom følelser og fornuft?Om religiøse følelser og deres teologiske værd: Hvordan forstå kristne affeksjoners positive betydning for lære og praksis?https://sjlt-journal.com/index.php/sjlt/article/view/66Steven Jack Land - Pentecostal Spirituality: A Passion for the Kingdom:https://www.amazon.com/Pentecostal-Spirituality-Passion-Steven-Land-ebook/dp/B004477XXW/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=