Share

cover art for Ungdommen nå til dags (m/Conrad Synnes a.k.a. SØNN)

Hjernemos

Ungdommen nå til dags (m/Conrad Synnes a.k.a. SØNN)

Season 4, Ep. 7

Denne uken gjestes vi av en vaskeekte Gen Z-er i studio, og ikke nok med det, gjesten er till og med Jan-Eriks førstefødte! I dette spennende møtet mellom to generasjoner går det opp for de geriatriske millenialene i panelet at vi kanskje begynner å bli ganske gamle. Heldigvis får vi mange gode tips og triks til å forstå ungdommen nå til dags. I løpet av samtalen får du blant annet svar på disse spørsmålene: Hvilken generasjon er egentlig mest traumatisert? Hva er verst av krig og barne-tv på 80-tallet? Kommer Hjernemos endelig til å forstå TikTok, og hvem legger seg egentlig tidligst: 16-åringen eller 40-åringen?

More episodes

View all episodes

 • 5. Meningen med livet

  43:45
  I denne episoden utforsker trioen meningen med livet. Intet mindre. Mona og Rohan er kritisk til den meningen med livet Jan-Erik presenterer, og Rohan ser muligheten for en egen bok etter sin oppdagelse om at "meningen med livet er konsekvensen av evolusjon"... Hjernemos-panelet finner mer fornuft i å skille på meningen MED livet og mening I livet. Oppsummert tror vi at vi alle finner mening i livet om ikke annet. Mona har funnet to nye abs, Rohan har tvangstanker siden han snart deltar i NM og Jan-Erik har fortsatt lav grad av nevrotisme. Heldigvis. 
 • 4. Har NOE blitt bedre?

  46:53
  I denne episoden går trioen en runde på om NOE har blitt bedre siden comebacket for to uker siden. Rohan avslører at han er friskmeldt, til Jan-Eriks og Monas overaskelse, Mona forteller om Roller Derby og Jan-Erik har hatt død i livet siden sist. Sesongens andre episode tendenser også til en politisk debatt knyttet til Eurovision, som avslører at trioen ikke alltid er like samkjørte før opptakeren skrus på...
 • 3. Midtlivskriser?

  50:44
  Hjernemos er tilbake! Trioen er tilbake, ikke med et smell men med noen tunge utpust... I denne episoden oppdaterer de hverandre og lytterne på hva som har skjedd siden sist. Kort oppsummert er det 2,5 midtlivskriser, og til Mona og Jan-Eriks fortvilelse er det nå Rohan som må fikse de to andre i motsetning til de fire siste sesonger. Jan-Erik har fått seg en ny kjæreste i London, Josh, Mona har flyttet men det er også det eneste positive, og Rohan har ekstremt lave ambisjoner på datingfronten. 40-årskrisa har truffet trioen hardt!
 • 2. Hus og hjem

  56:27
  Hjernemos - podkastenes svar på Super Mario Brothers (+Toad) - snakker denne uken om sine respektive hus og hjem, og fremtidige planer for disse. Mona har kjøpt noen kubikkmeter med luft, Rohan har slengt seg på visningstoget og Jan-Erik har innsett at å være huseier fører med seg merarbeid. I løpet av episoden lanserer vi hele to nye segmenter som begge trenger nye jingles (merkelig nok ville Jan-Erik IKKE redigere denne ukens episode). Det hele sporer selvfølgelig helt av, og vi finner ut at Mona planlegger forsikringssvindel, Jan-Erik har plutselig blitt podkastens egne motepoliti, og Rohan er redd for å gi blodet sitt til Skynet når han handler på Kiwi.
 • 1. The Return of Hjernemos

  55:28
  Ny sesong! Men hva skjedde egentlig med slutten på den forrige? I denne episoden prater vi litt om hvorfor vi måtte ta den lengste episode-pausen så langt i Hjernemos' historie, samt oppsummer sommerens oppturer og noen få nedturer. Vi har også brukt sommeren på å bygge ambisjoner, så vi har også nyheter om kommende episoder! Denne uken har vi også en gjest i studio! Det er riktig nok en fransk bulldog som for det meste kun bidrar med en pipende tennisball, men det teller likevel! Velkommen tilbake til podkasten som stadig forsøker å finne seg sjæl, og en kjæreste til Rohan <3 <3 (han kan forøvrig nås på telefon +815 815 815 815)DISCLAIMER: Denne episoden er redigert av Jan-Erik! OMG! Han holder sine løfter! Eventuelle klager på endret lyd kan sendes på telefaks. Squeak Squeak!
 • 12. Apekopper og syndebukker

  54:50
  I denne episoden kjører Jan-Erik og Rohan duett, og det blir skikkelig guttastemning i studio. Neida. Joda. Rohan åpner episoden i forbausende godt humør, helt til vi kommer inn på ukens tema, nemlig apekopper, blodgivning og stigmatisering. Har media skylden for å spre frykt og egge opp folkemassene til å spre hat om utsatte grupper? Siden vi begge har lettere ptsd etter forrige globale pandemi så må de to guttene jobbe hardt for å bygge hverandre opp igjen etter dette noe lettere infiserte temaet (pun intended). I løpet av episoden lurer vi også på hva Mona egentlig har som fraværsgrunn. Skyter hun AG3 på landsskyterstevne? Bygger hun vikingskip i Tønsberg? Vi lurer også på hva man egentlig skal kalle en person som har gjennomgått vasektomi, og Jan-Erik skryter av å ha fått 30 orgasmer på resept.
 • 11. Eurovision 2022

  01:35:02
  Mai er måneden hele Europa og Australia feirer Eurovision. Hjernemospanelet har tradisjon tro gjort et enormt forskningsarbeid, og leverer i denne spesialepisoden anmeldelser av samtlige låter som deltar i finalen 14. mai. Vi har selvfølgelig veldig sterke meninger, men da slipper du å gjøre opp tanker selv! Årets Eurovision Song Contest byr på et stort utvalg av mumling, girl power, folk rock, bittelitt politikk og veldig mye tull og fjas. Hjernemos - The Sound of Beauty.
 • 10. Monstertruck Mayhem (m/Eliane Wergeland)

  43:11
  Ok. Har vi en Destiny's Child-situasjon i hjernemos? I denne episoden har vi tuppa Jan-Erik ut og fått inn vår helt egen "Michelle", nemlig yoga-økonomen Eliane Wergeland - og hun viser seg å både kunne synge rent og nesten klare å holde kustus på Mona (selverklært Beyonce) og Rohan (tok til takke med Kelly). Trenger du å podkastinere? Da bør du legge alle viktige deadliner til side og høre på denne episoden hvor vi blant annet snakker om hvordan Mona siden sist har sett døden i fjernlysene på Monster Truck stevne på Bjerke travbane. Vroom vroom.
 • 9. Påskekrim med Hjernemos' Radioteater: Concerto Gross-o (bonusepisode)

  29:02
  Her kommer vi poppende opp av påskeegget for å gi dere en helt spesiell gave på selveste påskeaften! Etter fjorårets braksuksess med Hjermemos' radioteater er vi nok en gang tilbake med en påskekrim som får blodet til å fryse til is i årene dine! Bli med mesterdetektiv og trombonevirtuos Frida Frøysen Friis der hun løser en grufull og makaber mordgåte på Den Norske Opera & Ballett. Alle rollene er (dessverre?) spilt av oss, manuset er det ingen som tør å vedkjenne seg. God påske alle sammen ^^