Share

cover art for Påsken fritt etter hukommelsen

Hjernemos

Påsken fritt etter hukommelsen

Season 4, Ep. 8

Påsken er en lang og flott tradisjon vi har hatt helt siden 70-tallet, og vi syntes derfor det var på sin plass å ta for oss påskeevangeliet i denne episoden, fritt etter hukommelsen. Foruten evangeliet tar vi også opp spennende spørsmål som: Tok Jesus avspasering i de inneklemte dagene? Burde vi egentig feire påske hele året? Trenger verden flere høytidsrelaterte kolleksjoner på nytelse.no? Skal Rohan få seg jobb som Regjeringens gossip girl? Og hva er egentlig likheten mellom Jesus og Voldemort?


 

More episodes

View all episodes

 • 12. Plutselig sommer, krystaller og Bob Geldolf

  54:49
  Trioen er samlet igjen, og det er mye å snakke om. Jan-Eriks røde tråd rakner fullstendig, mens panelet debatterer alt fra årets 17. mai-opplevelser, dansende halvnakne menn på Monas terrasse, sommerens raske inntog og det faktum at Mona har startet å bruke krystalldeodorant. Det er ingen tvil om at Hjernemos liker vår og sommer, de har fregner men er dypt bekymret på vegne av klima og fremtiden. Løsning? Bob Geldof må samle vennene sine og lage sang!
 • 11. Guttastemning og lykke

  47:55
  Jan-Erik og Rohan er alene i studio, og da blir det fort guttastemning. Men de er ikke som alle andre! Derfor snakker de i denne episoden om hva som skaper små øyeblikk av lykke. Kanskje ikke så rart at latteren sitter løst, når Rohan forteller om hvordan han har klart å skape DNA i kjøleskapet sitt ved hjelp av to koteletter og en agurk. Om ikke annet ble dagen fantastisk mye bedre for duoen i studioet etter 45 minutter med latter, og vi håper kanskje flere blir smittet av guttastemningen!
 • 10. Fra dåp til begravelse - og en rekke andre festlige livsriter

  01:01:54
  Hvordan feires egentlig et liv? Hvilke milepæler i livet markeres, og hvordan? I denne episoden snakker vi om alt fra dåp, konfirmasjon, russefeiring, bryllup til livets siste rituale; begravelse. I løpet av episoden finner vi ut at Mona potensielt får sin egen spinoff av "Last of us" på grunn av vannrørene i leiligheten hennes. Rohan har skaffes seg blå resept på gin, og vil snakke dirty til Canadas statsminister Justin Trudeau, mens Jan-Erik sørger for at episoden ble innspilt på dagfylla, og promillen stiger gjennom episoden. Skål!
 • 9. Påsken fritt etter hukommelsen - vol.2

  46:50
  Påskeferie er digg az, men aner du hvorfor vi er så heldige å ha alle disse helligdagene? Hjernemosgjengen har tidligere forsøkt å recappe hva som er bakgrunnen for påskefeiringen og ferien, og feilet miserabelt. Vi gir det derfor et nytt forsøk i år, denne gangen også med en fasit som vi kan slå opp i ved behov (dvs hele tiden). Var den første nattverden egentlig bare et nachspiel? Red Jesus inn på et esel i byen Palma? Hvor mange piskeslag rekker man på tre timer? Var egentlig Marias stelling av Jesus' kropp egentlig en dekkoperasjon? Dette, og mange andre absurde spørsmål får du (muligens kanskje et korrekt) svar på i dette påskeegget av en episode!
 • 8. Påskekrim 2024 med Hjernemos' Radioteater: Motstanderen (bonusepisode)

  38:28
  Her er påskekrimmen alle avisene glemte å anmelde! For tredje år på rad kan du oppleve en grufull og uhyre spennende krimfortelling fortalt med usedvanlig intens innlevelse fra dine favorittpoddere i Hjernemos. Sett deg tilbake i godstolen, og la blodet fryse til is mens du nipper til en forfriskende påske-daquiri! Kanskje blir du inspirert til å slette alle spillene på mobilen din også? Nyt årets påskekrim der politiinspektør Jens Holmestrand må løse et uhyre intrikat mysterie på åstedet der hans kjære Annabelle omkom mange år tidligere!
 • 7. Vår og musikal

  53:23
  Rohan har tatt tak i søvnmønsteret sitt, og kjøpt seg ny pute. Hjernemos-trioen deler sine tanker om vår, og mens Jan-Erik og Mona elsker vår, synes Rohan at våren har voksesmerter og blir sint. Av uvisse grunner diskuterer trioen et IKEA-ouija-board, for å kunne kontakte Ivar Kamprad. Rohan og Mona kaster terning på musikalen Moulin Rouge, og Jan-Erik burde gå oftere i dress. Nok en gang en variert episode her altså!
 • 6. Søvn og sånt

  48:17
  I denne episoden fortsetter trioen sin reise for å få det bedre, og snakker om søvn! Mens Rohan er en rebell og helst unngår å sove, er Mona en som alltid er tro mot sine 7,5 timer søvn. Men hvorfor må vi sove? Hva gjør søvnen med kroppen? Hvis du vil ha fasit på dette bør du kanskje høre en annen pod, men Hjernemos-panelet gjør så godt de kan i å drøfte søvnens betydning fritt etter hukommelsen! Zzz
 • 5. Meningen med livet

  43:45
  I denne episoden utforsker trioen meningen med livet. Intet mindre. Mona og Rohan er kritisk til den meningen med livet Jan-Erik presenterer, og Rohan ser muligheten for en egen bok etter sin oppdagelse om at "meningen med livet er konsekvensen av evolusjon"... Hjernemos-panelet finner mer fornuft i å skille på meningen MED livet og mening I livet. Oppsummert tror vi at vi alle finner mening i livet om ikke annet. Mona har funnet to nye abs, Rohan har tvangstanker siden han snart deltar i NM og Jan-Erik har fortsatt lav grad av nevrotisme. Heldigvis. 
 • 4. Har NOE blitt bedre?

  46:53
  I denne episoden går trioen en runde på om NOE har blitt bedre siden comebacket for to uker siden. Rohan avslører at han er friskmeldt, til Jan-Eriks og Monas overaskelse, Mona forteller om Roller Derby og Jan-Erik har hatt død i livet siden sist. Sesongens andre episode tendenser også til en politisk debatt knyttet til Eurovision, som avslører at trioen ikke alltid er like samkjørte før opptakeren skrus på...