Share

cover art for Hus og hjem

Hjernemos

Hus og hjem

Season 5, Ep. 2

Hjernemos - podkastenes svar på Super Mario Brothers (+Toad) - snakker denne uken om sine respektive hus og hjem, og fremtidige planer for disse. Mona har kjøpt noen kubikkmeter med luft, Rohan har slengt seg på visningstoget og Jan-Erik har innsett at å være huseier fører med seg merarbeid. I løpet av episoden lanserer vi hele to nye segmenter som begge trenger nye jingles (merkelig nok ville Jan-Erik IKKE redigere denne ukens episode). Det hele sporer selvfølgelig helt av, og vi finner ut at Mona planlegger forsikringssvindel, Jan-Erik har plutselig blitt podkastens egne motepoliti, og Rohan er redd for å gi blodet sitt til Skynet når han handler på Kiwi.

More episodes

View all episodes

 • 11. Guttastemning og lykke

  47:55
  Jan-Erik og Rohan er alene i studio, og da blir det fort guttastemning. Men de er ikke som alle andre! Derfor snakker de i denne episoden om hva som skaper små øyeblikk av lykke. Kanskje ikke så rart at latteren sitter løst, når Rohan forteller om hvordan han har klart å skape DNA i kjøleskapet sitt ved hjelp av to koteletter og en agurk. Om ikke annet ble dagen fantastisk mye bedre for duoen i studioet etter 45 minutter med latter, og vi håper kanskje flere blir smittet av guttastemningen!
 • 10. Fra dåp til begravelse - og en rekke andre festlige livsriter

  01:01:54
  Hvordan feires egentlig et liv? Hvilke milepæler i livet markeres, og hvordan? I denne episoden snakker vi om alt fra dåp, konfirmasjon, russefeiring, bryllup til livets siste rituale; begravelse. I løpet av episoden finner vi ut at Mona potensielt får sin egen spinoff av "Last of us" på grunn av vannrørene i leiligheten hennes. Rohan har skaffes seg blå resept på gin, og vil snakke dirty til Canadas statsminister Justin Trudeau, mens Jan-Erik sørger for at episoden ble innspilt på dagfylla, og promillen stiger gjennom episoden. Skål!
 • 9. Påsken fritt etter hukommelsen - vol.2

  46:50
  Påskeferie er digg az, men aner du hvorfor vi er så heldige å ha alle disse helligdagene? Hjernemosgjengen har tidligere forsøkt å recappe hva som er bakgrunnen for påskefeiringen og ferien, og feilet miserabelt. Vi gir det derfor et nytt forsøk i år, denne gangen også med en fasit som vi kan slå opp i ved behov (dvs hele tiden). Var den første nattverden egentlig bare et nachspiel? Red Jesus inn på et esel i byen Palma? Hvor mange piskeslag rekker man på tre timer? Var egentlig Marias stelling av Jesus' kropp egentlig en dekkoperasjon? Dette, og mange andre absurde spørsmål får du (muligens kanskje et korrekt) svar på i dette påskeegget av en episode!
 • 8. Påskekrim 2024 med Hjernemos' Radioteater: Motstanderen (bonusepisode)

  38:28
  Her er påskekrimmen alle avisene glemte å anmelde! For tredje år på rad kan du oppleve en grufull og uhyre spennende krimfortelling fortalt med usedvanlig intens innlevelse fra dine favorittpoddere i Hjernemos. Sett deg tilbake i godstolen, og la blodet fryse til is mens du nipper til en forfriskende påske-daquiri! Kanskje blir du inspirert til å slette alle spillene på mobilen din også? Nyt årets påskekrim der politiinspektør Jens Holmestrand må løse et uhyre intrikat mysterie på åstedet der hans kjære Annabelle omkom mange år tidligere!
 • 7. Vår og musikal

  53:23
  Rohan har tatt tak i søvnmønsteret sitt, og kjøpt seg ny pute. Hjernemos-trioen deler sine tanker om vår, og mens Jan-Erik og Mona elsker vår, synes Rohan at våren har voksesmerter og blir sint. Av uvisse grunner diskuterer trioen et IKEA-ouija-board, for å kunne kontakte Ivar Kamprad. Rohan og Mona kaster terning på musikalen Moulin Rouge, og Jan-Erik burde gå oftere i dress. Nok en gang en variert episode her altså!
 • 6. Søvn og sånt

  48:17
  I denne episoden fortsetter trioen sin reise for å få det bedre, og snakker om søvn! Mens Rohan er en rebell og helst unngår å sove, er Mona en som alltid er tro mot sine 7,5 timer søvn. Men hvorfor må vi sove? Hva gjør søvnen med kroppen? Hvis du vil ha fasit på dette bør du kanskje høre en annen pod, men Hjernemos-panelet gjør så godt de kan i å drøfte søvnens betydning fritt etter hukommelsen! Zzz
 • 5. Meningen med livet

  43:45
  I denne episoden utforsker trioen meningen med livet. Intet mindre. Mona og Rohan er kritisk til den meningen med livet Jan-Erik presenterer, og Rohan ser muligheten for en egen bok etter sin oppdagelse om at "meningen med livet er konsekvensen av evolusjon"... Hjernemos-panelet finner mer fornuft i å skille på meningen MED livet og mening I livet. Oppsummert tror vi at vi alle finner mening i livet om ikke annet. Mona har funnet to nye abs, Rohan har tvangstanker siden han snart deltar i NM og Jan-Erik har fortsatt lav grad av nevrotisme. Heldigvis. 
 • 4. Har NOE blitt bedre?

  46:53
  I denne episoden går trioen en runde på om NOE har blitt bedre siden comebacket for to uker siden. Rohan avslører at han er friskmeldt, til Jan-Eriks og Monas overaskelse, Mona forteller om Roller Derby og Jan-Erik har hatt død i livet siden sist. Sesongens andre episode tendenser også til en politisk debatt knyttet til Eurovision, som avslører at trioen ikke alltid er like samkjørte før opptakeren skrus på...
 • 3. Midtlivskriser?

  50:44
  Hjernemos er tilbake! Trioen er tilbake, ikke med et smell men med noen tunge utpust... I denne episoden oppdaterer de hverandre og lytterne på hva som har skjedd siden sist. Kort oppsummert er det 2,5 midtlivskriser, og til Mona og Jan-Eriks fortvilelse er det nå Rohan som må fikse de to andre i motsetning til de fire siste sesonger. Jan-Erik har fått seg en ny kjæreste i London, Josh, Mona har flyttet men det er også det eneste positive, og Rohan har ekstremt lave ambisjoner på datingfronten. 40-årskrisa har truffet trioen hardt!