Share

cover art for Apekopper og syndebukker

Hjernemos

Apekopper og syndebukker

Season 4, Ep. 12

I denne episoden kjører Jan-Erik og Rohan duett, og det blir skikkelig guttastemning i studio. Neida. Joda. Rohan åpner episoden i forbausende godt humør, helt til vi kommer inn på ukens tema, nemlig apekopper, blodgivning og stigmatisering. Har media skylden for å spre frykt og egge opp folkemassene til å spre hat om utsatte grupper? Siden vi begge har lettere ptsd etter forrige globale pandemi så må de to guttene jobbe hardt for å bygge hverandre opp igjen etter dette noe lettere infiserte temaet (pun intended). I løpet av episoden lurer vi også på hva Mona egentlig har som fraværsgrunn. Skyter hun AG3 på landsskyterstevne? Bygger hun vikingskip i Tønsberg? Vi lurer også på hva man egentlig skal kalle en person som har gjennomgått vasektomi, og Jan-Erik skryter av å ha fått 30 orgasmer på resept.

More episodes

View all episodes

 • 6. Søvn og sånt

  48:17
  I denne episoden fortsetter trioen sin reise for å få det bedre, og snakker om søvn! Mens Rohan er en rebell og helst unngår å sove, er Mona en som alltid er tro mot sine 7,5 timer søvn. Men hvorfor må vi sove? Hva gjør søvnen med kroppen? Hvis du vil ha fasit på dette bør du kanskje høre en annen pod, men Hjernemos-panelet gjør så godt de kan i å drøfte søvnens betydning fritt etter hukommelsen! Zzz
 • 5. Meningen med livet

  43:45
  I denne episoden utforsker trioen meningen med livet. Intet mindre. Mona og Rohan er kritisk til den meningen med livet Jan-Erik presenterer, og Rohan ser muligheten for en egen bok etter sin oppdagelse om at "meningen med livet er konsekvensen av evolusjon"... Hjernemos-panelet finner mer fornuft i å skille på meningen MED livet og mening I livet. Oppsummert tror vi at vi alle finner mening i livet om ikke annet. Mona har funnet to nye abs, Rohan har tvangstanker siden han snart deltar i NM og Jan-Erik har fortsatt lav grad av nevrotisme. Heldigvis. 
 • 4. Har NOE blitt bedre?

  46:53
  I denne episoden går trioen en runde på om NOE har blitt bedre siden comebacket for to uker siden. Rohan avslører at han er friskmeldt, til Jan-Eriks og Monas overaskelse, Mona forteller om Roller Derby og Jan-Erik har hatt død i livet siden sist. Sesongens andre episode tendenser også til en politisk debatt knyttet til Eurovision, som avslører at trioen ikke alltid er like samkjørte før opptakeren skrus på...
 • 3. Midtlivskriser?

  50:44
  Hjernemos er tilbake! Trioen er tilbake, ikke med et smell men med noen tunge utpust... I denne episoden oppdaterer de hverandre og lytterne på hva som har skjedd siden sist. Kort oppsummert er det 2,5 midtlivskriser, og til Mona og Jan-Eriks fortvilelse er det nå Rohan som må fikse de to andre i motsetning til de fire siste sesonger. Jan-Erik har fått seg en ny kjæreste i London, Josh, Mona har flyttet men det er også det eneste positive, og Rohan har ekstremt lave ambisjoner på datingfronten. 40-årskrisa har truffet trioen hardt!
 • 2. Hus og hjem

  56:27
  Hjernemos - podkastenes svar på Super Mario Brothers (+Toad) - snakker denne uken om sine respektive hus og hjem, og fremtidige planer for disse. Mona har kjøpt noen kubikkmeter med luft, Rohan har slengt seg på visningstoget og Jan-Erik har innsett at å være huseier fører med seg merarbeid. I løpet av episoden lanserer vi hele to nye segmenter som begge trenger nye jingles (merkelig nok ville Jan-Erik IKKE redigere denne ukens episode). Det hele sporer selvfølgelig helt av, og vi finner ut at Mona planlegger forsikringssvindel, Jan-Erik har plutselig blitt podkastens egne motepoliti, og Rohan er redd for å gi blodet sitt til Skynet når han handler på Kiwi.
 • 1. The Return of Hjernemos

  55:28
  Ny sesong! Men hva skjedde egentlig med slutten på den forrige? I denne episoden prater vi litt om hvorfor vi måtte ta den lengste episode-pausen så langt i Hjernemos' historie, samt oppsummer sommerens oppturer og noen få nedturer. Vi har også brukt sommeren på å bygge ambisjoner, så vi har også nyheter om kommende episoder! Denne uken har vi også en gjest i studio! Det er riktig nok en fransk bulldog som for det meste kun bidrar med en pipende tennisball, men det teller likevel! Velkommen tilbake til podkasten som stadig forsøker å finne seg sjæl, og en kjæreste til Rohan <3 <3 (han kan forøvrig nås på telefon +815 815 815 815)DISCLAIMER: Denne episoden er redigert av Jan-Erik! OMG! Han holder sine løfter! Eventuelle klager på endret lyd kan sendes på telefaks. Squeak Squeak!
 • 11. Eurovision 2022

  01:35:02
  Mai er måneden hele Europa og Australia feirer Eurovision. Hjernemospanelet har tradisjon tro gjort et enormt forskningsarbeid, og leverer i denne spesialepisoden anmeldelser av samtlige låter som deltar i finalen 14. mai. Vi har selvfølgelig veldig sterke meninger, men da slipper du å gjøre opp tanker selv! Årets Eurovision Song Contest byr på et stort utvalg av mumling, girl power, folk rock, bittelitt politikk og veldig mye tull og fjas. Hjernemos - The Sound of Beauty.
 • 10. Monstertruck Mayhem (m/Eliane Wergeland)

  43:11
  Ok. Har vi en Destiny's Child-situasjon i hjernemos? I denne episoden har vi tuppa Jan-Erik ut og fått inn vår helt egen "Michelle", nemlig yoga-økonomen Eliane Wergeland - og hun viser seg å både kunne synge rent og nesten klare å holde kustus på Mona (selverklært Beyonce) og Rohan (tok til takke med Kelly). Trenger du å podkastinere? Da bør du legge alle viktige deadliner til side og høre på denne episoden hvor vi blant annet snakker om hvordan Mona siden sist har sett døden i fjernlysene på Monster Truck stevne på Bjerke travbane. Vroom vroom.