Share

Hjernemos

90% tull - 10% gull. Hjernemos er en underholdningspodcast der diskusjonen mest sannsynlig sporer helt av. Jan-Erik, Mona og Rohan tar for seg både aktuelle og helt malplasserte tema i håp om forenlig opplysning.


Latest episode

 • 2. Hus og hjem

  56:27
  Hjernemos - podkastenes svar på Super Mario Brothers (+Toad) - snakker denne uken om sine respektive hus og hjem, og fremtidige planer for disse. Mona har kjøpt noen kubikkmeter med luft, Rohan har slengt seg på visningstoget og Jan-Erik har innsett at å være huseier fører med seg merarbeid. I løpet av episoden lanserer vi hele to nye segmenter som begge trenger nye jingles (merkelig nok ville Jan-Erik IKKE redigere denne ukens episode). Det hele sporer selvfølgelig helt av, og vi finner ut at Mona planlegger forsikringssvindel, Jan-Erik har plutselig blitt podkastens egne motepoliti, og Rohan er redd for å gi blodet sitt til Skynet når han handler på Kiwi.

More episodes

View all episodes

 • 1. The Return of Hjernemos

  55:28
  Ny sesong! Men hva skjedde egentlig med slutten på den forrige? I denne episoden prater vi litt om hvorfor vi måtte ta den lengste episode-pausen så langt i Hjernemos' historie, samt oppsummer sommerens oppturer og noen få nedturer. Vi har også brukt sommeren på å bygge ambisjoner, så vi har også nyheter om kommende episoder! Denne uken har vi også en gjest i studio! Det er riktig nok en fransk bulldog som for det meste kun bidrar med en pipende tennisball, men det teller likevel! Velkommen tilbake til podkasten som stadig forsøker å finne seg sjæl, og en kjæreste til Rohan <3 <3 (han kan forøvrig nås på telefon +815 815 815 815)DISCLAIMER: Denne episoden er redigert av Jan-Erik! OMG! Han holder sine løfter! Eventuelle klager på endret lyd kan sendes på telefaks. Squeak Squeak!
 • 12. Apekopper og syndebukker

  54:50
  I denne episoden kjører Jan-Erik og Rohan duett, og det blir skikkelig guttastemning i studio. Neida. Joda. Rohan åpner episoden i forbausende godt humør, helt til vi kommer inn på ukens tema, nemlig apekopper, blodgivning og stigmatisering. Har media skylden for å spre frykt og egge opp folkemassene til å spre hat om utsatte grupper? Siden vi begge har lettere ptsd etter forrige globale pandemi så må de to guttene jobbe hardt for å bygge hverandre opp igjen etter dette noe lettere infiserte temaet (pun intended). I løpet av episoden lurer vi også på hva Mona egentlig har som fraværsgrunn. Skyter hun AG3 på landsskyterstevne? Bygger hun vikingskip i Tønsberg? Vi lurer også på hva man egentlig skal kalle en person som har gjennomgått vasektomi, og Jan-Erik skryter av å ha fått 30 orgasmer på resept.
 • 11. Eurovision 2022

  01:35:02
  Mai er måneden hele Europa og Australia feirer Eurovision. Hjernemospanelet har tradisjon tro gjort et enormt forskningsarbeid, og leverer i denne spesialepisoden anmeldelser av samtlige låter som deltar i finalen 14. mai. Vi har selvfølgelig veldig sterke meninger, men da slipper du å gjøre opp tanker selv! Årets Eurovision Song Contest byr på et stort utvalg av mumling, girl power, folk rock, bittelitt politikk og veldig mye tull og fjas. Hjernemos - The Sound of Beauty.
 • 10. Monstertruck Mayhem (m/Eliane Wergeland)

  43:11
  Ok. Har vi en Destiny's Child-situasjon i hjernemos? I denne episoden har vi tuppa Jan-Erik ut og fått inn vår helt egen "Michelle", nemlig yoga-økonomen Eliane Wergeland - og hun viser seg å både kunne synge rent og nesten klare å holde kustus på Mona (selverklært Beyonce) og Rohan (tok til takke med Kelly). Trenger du å podkastinere? Da bør du legge alle viktige deadliner til side og høre på denne episoden hvor vi blant annet snakker om hvordan Mona siden sist har sett døden i fjernlysene på Monster Truck stevne på Bjerke travbane. Vroom vroom.
 • 9. Påskekrim med Hjernemos' Radioteater: Concerto Gross-o (bonusepisode)

  29:02
  Her kommer vi poppende opp av påskeegget for å gi dere en helt spesiell gave på selveste påskeaften! Etter fjorårets braksuksess med Hjermemos' radioteater er vi nok en gang tilbake med en påskekrim som får blodet til å fryse til is i årene dine! Bli med mesterdetektiv og trombonevirtuos Frida Frøysen Friis der hun løser en grufull og makaber mordgåte på Den Norske Opera & Ballett. Alle rollene er (dessverre?) spilt av oss, manuset er det ingen som tør å vedkjenne seg. God påske alle sammen ^^
 • 8. Påsken fritt etter hukommelsen

  54:19
  Påsken er en lang og flott tradisjon vi har hatt helt siden 70-tallet, og vi syntes derfor det var på sin plass å ta for oss påskeevangeliet i denne episoden, fritt etter hukommelsen. Foruten evangeliet tar vi også opp spennende spørsmål som: Tok Jesus avspasering i de inneklemte dagene? Burde vi egentig feire påske hele året? Trenger verden flere høytidsrelaterte kolleksjoner på nytelse.no? Skal Rohan få seg jobb som Regjeringens gossip girl? Og hva er egentlig likheten mellom Jesus og Voldemort?